|
Страница 1 от 3
|
| Автор |
Съобщение |
alien
Потребител
|
 Вредно ли е да се ядат колбаси?
искам да питам вредни ли са колабасите(луканка,шпеков салам)
_________________ http://psp1.vndv.com/vote.php?id=722 <-- kick
|
| Пет Май 09, 2008 3:36 pm |
|
 |
Administrator
|
|
|
|
 |
MindDriver
Потребител
Местожителство: Търговище
|
 Re: вредно ли е
alien написа:искам да питам вредни ли са колабасите(луканка,шпеков салам)
Само по себе си всяка храна по един или друг начин е вредна. Мисля, че това са прекалено тъпи въпроси, на които някой неможе да си отговори или трябва непременно да има СПАМ. Администратора нека се погрижи за темата.
|
| Пет Май 09, 2008 4:03 pm |
|
 |
scorpion
Потребител
|
Невижам нищо вредно в тях,но ако си в режим на отслабване,се изключвт напълно...А по този въпрос сме говорили много и се е изписал роман...
_________________ No one can be so...so... like me...
|
| Пет Май 09, 2008 4:04 pm |
|
 |
MindDriver
Потребител
Местожителство: Търговище
|
scorpion написа:Невижам нищо вредно в тях,но ако си в режим на отслабване,се изключвт напълно...А по този въпрос сме говорили много и се е изписал роман...
Мазнинката и това, че слагат всякакви изкусвени или било то естесвени примеси. Вкрайна сметка вместо чисто месо, примерно ядеш някакви си полу фъбрикати или всякакви боклуци (целият организъм на прасето) смелен.
|
| Пет Май 09, 2008 4:27 pm |
|
 |
FLORINA
Потребител
Местожителство: млечен път
|
 вредни и отровни.
ох още как са вредни за всички хора,спортуващи и не. особено са колбаси,всичките. с най голям срок на годност,значи са най много има в тях изкуствени подобрители,консерванти и кожа от сланина,оцветители и още всичко отровно. консервант Е-128слагат го точно в саламите,това е канцероген,води към туморни ракови образувания. сложи две парчета тънички от луканка на тиган и ги затопли,да видиш,колко мазнотия излиза от тях. аз ги намразих тотално,като видях един път в хамбурският салам да излизат някакви бели сланини мазни неизвестни,гнусни. моите котките не ги помирисват дори.
_________________ постоянство спорт и правилно хранене
|
| Пет Май 09, 2008 4:50 pm |
|
 |
scorpion
Потребител
|
MindDriver написа:scorpion написа:Невижам нищо вредно в тях,но ако си в режим на отслабване,се изключвт напълно...А по този въпрос сме говорили много и се е изписал роман...
Мазнинката и това, че слагат всякакви изкусвени или било то естесвени примеси. Вкрайна сметка вместо чисто месо, примерно ядеш някакви си полу фъбрикати или всякакви боклуци (целият организъм на прасето) смелен.
Не ям свинско месо!!!Дам,знаем за разточителната тема...какво съдържат...че имало тва,че имало онова...а от къде сте сигурни,че е така???Българинът във всичко се съмнява и вярва на всичко,което излиза в печата.
FLORINA,кой го интересува кво има в колбасите...както беше казал мисля jкklouna(ако не се лъже,че беше той) -не ме интересува кво има в тях,аз не съм видял кво са слагали и не ме е гнус(беше нещо подобно).То и собственоръчно да си направиш каймата,та ако сложиш повече сланина пак ще излизат тези гнусни сланинки.Пък като копуваме пил.месо от магазина,пак ли трябва да се съмнявам дали е пиле или нещо друго...
|
| Пет Май 09, 2008 5:07 pm |
|
 |
ludoto
Потребител
|
пилетата които продават в магазините нямат почти мазнини,а при отглеждането им нали сте виждали по тв как ги гледат(няма почти място да мръдне едно пиле) а няма мазнини как става това?лесно е блъскат ги с работи и порасват за няколко месеца и са готови за магазините.Ако тръгнем да гледаме кое какво има как се прави няма да стигнем до никаде
|
| Пет Май 09, 2008 5:13 pm |
|
 |
FLORINA
Потребител
|
 ох знам знам
аз знам и ме интересува,работих в цех на производство на колбаси,но то беше много отдавна. един път купих пилешка пържола на дървени въглища,обаче нямаше никакво пилешко,а беше спресирано вътре неизвестно какво,първата хапка вече я изплюх и се учудих,до къде стигнали с тези експерименти с храна. затова така се напатих от тези пакетирани неща и вече купувам това което се вижда че е месо и го правя сама в къщи на пържоли и панирани хапки. за саламите съм категорична,че са боклуци и са много калорични. красиви опаковки и реклами само това. но не казвам същото за домашно производство.  наскоро гледах едно предаване изцяло от специалисти,доктори и биолози за правене на храна и какво има в нея,кое какво и от какво,от тогава промених тотално начин на хранене и купувам вече съвсем с друг поглед. ние избираме за себе си,какво да бъде и има избор. всеки сам решава за себе си,нали?
|
| Пет Май 09, 2008 5:16 pm |
|
 |
ludoto
Потребител
|
ми какво да кажа днес отварям едно пакетче кайма(тези които са за принцеси предназначени) и вътре като се загледах видях един дълъг бял косъм.....
|
| Пет Май 09, 2008 5:19 pm |
|
 |
scorpion
Потребител
|
ludoto написа:ми какво да кажа днес отварям едно пакетче кайма(тези които са за принцеси предназначени) и вътре като се загледах видях един дълъг бял косъм.....
Е, ти пък за един косъм ли ще правиш поблем
FLORINA,нямах предвид ''на кой му пука кво има,за кво си го написала'', а просто,че е по-добре да не се хващаме за всичко и скритото да си остане скрито  Иначе съм напълно съгласна с теб,две мнения няма
Последната промяна е направена от scorpion на Пет Май 09, 2008 5:31 pm; мнението е било променяно общо 1 път
|
| Пет Май 09, 2008 5:28 pm |
|
 |
ludoto
Потребител
|
хаха ми да ще ги съдя
|
| Пет Май 09, 2008 5:29 pm |
|
 |
zverozavar
Потребител
|
вие па вече ставате дребнави вреднили ли са колбасите ---- ми на всеки продукт трябва да пише съдаржание на 100 грама и преценяваш ...
|
| Пет Май 09, 2008 5:30 pm |
|
 |
FLORINA
Потребител
|
 познато
това е най срещнатото явление,навсякъде и в хляба и в какво ли не,намираш всякакви гнусотии. аз намирах огромни хлебарки,вътре в корите на баница и хляба. няма контрол в производствени цехове,всичко правят за количество,а качество,на кой му пука. познавам лично хора които имаха,цех за картофени кюфтета и такива работи. значи,магазина връща стока с изтекъл срок,взимат нещата носят ги пак в цех,нови етикети за срок на годност отгоре и пак в същият магазин,лично с очи го видях. тези лепени етикети,са най фалшиви стоки.
|
| Пет Май 09, 2008 5:31 pm |
|
 |
scorpion
Потребител
|
 Re: познато
FLORINA написа:това е най срещнатото явление,навсякъде и в хляба и в какво ли не,намираш всякакви гнусотии. аз намирах огромни хлебарки,вътре в корите на баница и хляба. няма контрол в производствени цехове,всичко правят за количество,а качество,на кой му пука. познавам лично хора които имаха,цех за картофени кюфтета и такива работи. значи,магазина връща стока с изтекъл срок,взимат нещата носят ги пак в цех,нови етикети за срок на годност отгоре и пак в същият магазин,лично с очи го видях. тези лепени етикети,са най фалшиви стоки.
Е да няма да се набутват хората
Zverozavar,нали точно тва коментирама,че на етикета пише едно,а в действителност е друго
Последната промяна е направена от scorpion на Пет Май 09, 2008 5:33 pm; мнението е било променяно общо 1 път
|
| Пет Май 09, 2008 5:32 pm |
|
 |
FLORINA
Потребител
|
ако обаче чета на 100 грама калоричността и мазнини и такива. това е най малкият проблем,четете нещата с буква Е.
|
| Пет Май 09, 2008 5:33 pm |
|
 |
|
|
В момента е: Нед Юли 06, 2008 1:05 pm | Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
|
Страница 1 от 3
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|
|