| Автор |
Съобщение |
adrianii
Потребител
|
RockyBalboa написа:adrianii написа:Така ще си взема това http://www.silabg.com/bg/product/detail/cid/13/bid/1/id/195 , но 1 приятел ми каза за да не свалям мускулна маса от него да го пия заедно с протеин. Да ми кажете какви са вашите мнения.
С аминокиселини е по добре.
Обикновени ли BCAA или други.
|
| Сря Фев 20, 2008 2:38 pm |
|
 |
Administrator
|
|
|
|
 |
RockyBalboa
Тренер
Местожителство: Варна
|
Може обикновенни, ако са с разклонена верига са си най добри
_________________ I'm strong now! Nothing can't stop me! I have a heart like stone and soul like storm!!!
|
| Сря Фев 20, 2008 2:44 pm |
|
 |
Body
|
Хром пиколината не е забранен за добавки, както и никога не е бил. Хром никотината също не е забранен. Моля, не пишете глупости!
|
| Сря Фев 20, 2008 11:31 pm |
|
 |
ФИТНЕС БГ
Site Admin
|
Не си позволявай да изказваш не аргументирани мнения
НАРЕДБА № 47 ОТ 28 ДЕКЕМВРИ 2004 Г. ЗА ИЗИСКВАНИЯТА КЪМ ХРАНИТЕЛНИТЕ ДОБАВКИ (ЗАГЛ. ИЗМ. - ДВ, БР. 44 ОТ 2007 Г.)
В сила от 01.08.2005 г. Издадена от Министерството на здравеопазването
Обн. ДВ. бр.5 от 14 Януари 2005г., изм. ДВ. бр.90 от 11 Ноември 2005г., изм. ДВ. бр.44 от 5 Юни 2007г.
Форми на витамините и минералите, които могат да се използват при производството на хранителни добавки (Загл. изм. - ДВ, бр. 44 от 2007 г.)
75.хром (III) хлорид
76. хром (III) сулфат
това са 2 форми на хрома които са позволени за влагане. Макр че пиколинатната форма е тривалентна има съмнения че е нестабилна и за това е забраненна за влагане. Ако искаш отиди и до РИОКОЗ направи справка но не си помисля повече да ми кажеш че говря глупости.
|
| Чет Фев 21, 2008 10:56 am |
|
 |
Body
|
Понеже случайно съм химик по образование, искам да ти кажа, че хром пиколината е точно разрешения тривалентен хром хлорид, свързан с пиколинова киселина. И не е забранен. ХРОМ ПИКОЛИНАТ има даже в кафето VITA GOLD, което рекламират по телевизията. Освен това, всяка световно известна фирма за добавки прави чист хром пиколинат -OPTIMUM, UNIVERSAL, GENEZIS, NOW, ULTIMATE NUTRITION и много други, и тези продукти са регистрирани и се продават в България след уведомяване и регистрация в РИОКОЗ.
|
| Сря Фев 27, 2008 12:56 am |
|
 |
ФИТНЕС БГ
Site Admin
|
Господин Химик стига моляте обади се в РИОКОЗ и провери, после ще почакам да се извиниш ако имаш доблеста. Това че нещо се случва не означава че е правилно. Хромпиколинат е от тривалентите форми само че е решено че е нестабилна и може да премине в 6 валентна форма поради което е възможно канцерогенно въздействие. Не напразно са посочени само 2-те възможни форми. Аз не приказвам наизуст. Пробвал съм много отдавна при консултирането на една от българските фирми да създадем продукт с хром пиколинат категорично ни бе отказано от РИОКОЗ, да присъства в добавката хром пиколинат. Ако става въпрос една от изброените фирми от теб има в продуктовата гама добавка със съдържание на меден келат но и той вече е сред забранените субстанции.
|
| Сря Фев 27, 2008 1:46 am |
|
 |
adrianii
Потребител
|
Колко съм прост само аз си знам. Към края на януари месец си взех креатин глутамин и амино. Глутамин и аминото добре, обаче фаталната грешка е станала с креатина не съм чел отзад оказанията и съдържанието и така стана че в този креатин монохидрат в 100гр. от продукта има само 10гр. креатин. А аз съм го пил по 15гр. на ден, а то трябвало по 25гр. поне до колкото пречетох. http://www.mdysports.ru/assortiment.html?subcode=20 Искам да попитам някой дали ще може да ми кажа по колко грама да пия преди и след тренировка. Благодаря предварително. Този креатин беше 900гр. аз го разделих на 2x450гр. и първите 450гр. ги пих от февруари до края март. 2 месеца нали до тогава съм си го пил по 14гр. и се чудя защо ми стигна за толква дълго време. А втората доза ще я пия както ми кажете вие. И да попитам дали към тази добавка може да си взема чист креатин 500гр. А от тези на ON ако жзема само VasivCE без NO ще има ли ефект или задължително трябва да са 2те.
|
| Съб Апр 12, 2008 6:17 pm |
|
 |
adrianii
Потребител
|
Кажете какво да правя как да го пия тва по 25гр. на ден или 25гр. преди и след тренировка. И с него май вместо Vassive CE ще е по-добрев да взема Vassive NO, защото за си ги имам креатин и глутрамина които ги има в Vassive CE.Затова мисля да взема Vassive NO в който има съставки за по-добро напомпване. Кажете си мнението.
|
| Нед Апр 13, 2008 5:45 pm |
|
 |
VVNM
Потребител
|
ФИТНЕС БГ написа:Господин Химик стига моляте обади се в РИОКОЗ и провери, после ще почакам да се извиниш ако имаш доблеста. Това че нещо се случва не означава че е правилно. Хромпиколинат е от тривалентите форми само че е решено че е нестабилна и може да премине в 6 валентна форма поради което е възможно канцерогенно въздействие. Не напразно са посочени само 2-те възможни форми. Аз не приказвам наизуст. Пробвал съм много отдавна при консултирането на една от българските фирми да създадем продукт с хром пиколинат категорично ни бе отказано от РИОКОЗ, да присъства в добавката хром пиколинат. Ако става въпрос една от изброените фирми от теб има в продуктовата гама добавка със съдържание на меден келат но и той вече е сред забранените субстанции.
Добре - аз лично приемам че е така . От прочетеното досега обаче лично за мен възниква 1 вапрос : Кое е опасното на хром пиколината и ако предположим , че някои е пил някакви дози от този л-карнитин с хром пиколинат какъв е шанса за някакво увреждане и от какъв тип би било то ?
_________________ Money is a steroid - look at my muscles
|
| Вто Апр 15, 2008 10:58 am |
|
 |
ФИТНЕС БГ
Site Admin
|
Аз си пия хром. Просто изяснявам казуса.
|
| Вто Апр 15, 2008 7:34 pm |
|
 |
VVNM
Потребител
|
От това какво да разбирам ? Че реална опасност има при системно приемане и в по-високи дози ?
_________________ Money is a steroid - look at my muscles
|
| Вто Апр 15, 2008 8:54 pm |
|
 |
miro20
|
 L:
znachi az sam na 20 godini treniram ot nqkolko meseca iskam da pochna da piq metan ili neshto ot sorta na himiqta kakvo bihte mi preporachali , iskam da popitam sashto moje li da se napravqt 2 cikala 1 mesec da piq 1 da pochivam i posle pak taka i dali se kachva ot nego govorim za 10-12 kg tolkova mi trqbvat
|
| Вто Апр 15, 2008 9:33 pm |
|
 |
|
|