|
Страница 1 от 2
|
| Автор |
Съобщение |
double_d_
Потребител
|
 Да не пуша искам
;( ;( ;( помогнете да спра цигарите......искам малко надъхвация....заради фитнеса спрях алкохола и си промених режима на сън.... но цигарите ми е супер трудно да ги спра...пуща от 3 години моля ви помогнете
|
| Сря Апр 11, 2007 11:29 pm |
|
 |
Administrator
|
|
|
|
 |
BBAR
Потребител
|
Решаваш и спираш  3 години са нищо стаж  Щом имаш воля да не пиеш, що да нямаш и да не пушиш!
|
| Чет Апр 12, 2007 5:01 am |
|
 |
itsa
Потребител
|
 No smoking!
Здравей, double_d_
Мога да ти помогна или поне вярвам, че е така, защото съм пресен бивш пушач  Спрях цигарите преди малко повече от два месеца и твърдо мога да заявя, че това е най-умното решение, което съм взела през живота си  Откакто ги спрях са налице следните неща: 1. мога да дишам (!) За сравнение - докато пушех, не бях в състояние да бягам на пътеката, а сега не ми представлява никакъв проблем  2. Не мириша на лайна - дрехи, стаята ми, дъха ми - не съм знаела колко неприятно мирише всичко на пепелник, сега ми става ясно, защото като страничен наблюдател мога да ти кажа, че НЯМА по-противно нещо от уста, която вони на пепелник... Пушачите не го разбират, защото са свикнали с миризмата, непоносима е, не те лъжа. Третата причина е, че не е невъзможно да спреш - важно е мотивацията да дойде отвътре, от теб, да не го правиш за другите, а за себе си. И ако си мислиш, че пушенето е яко, хич не се и опитвай да ги спреш, защото пак ще пропушиш. Като начало се разрови из нета, има страшно много информация за реалната вреда, която нанасят цигарите на дроба и сърцето ти. Във vbox7 и в youtube има доста интересни клипчета, които ще ти изяснят този въпрос, пишеш anti-smoking и ще ти излязат доста нагледни материали, не са приятни, отсега ти казвам, но са доста поучителни, аз лично след като видях как точно изглежда рака на устата в напреднала форма на 23 годишно момиче, трябва да ти кажа, че и пари да ми дават, няма да лапна цигара в устата си. Най-важното е да погълнеш възможно най-много информация. веднъж щом разбереш реалната им вреда, мисля, че желанието ти да пушиш ще се изпари. Друга причина - парите (малка ли е?) Аз съм решила за себе си, а и за да ми е кеф, де  за всеки месец без цигари си правя подарък равен на стойността на цигарите, които бих изпушила за това време. Сега онзи ден за втория месец си купих яки маратонки да си ходя на фитнес със тях и много им се радвам  Ох, мога да ти говоря много по тази тема за цигарите. Само да ти кажа, аз пушех по 2 кутии на ден, а сега съм най-големия им противник. НЕ Е НЕВЪЗМОЖНО! Опитай - това е най-трудната борба, изправяш се не срещу друг, а срещу себе си, дано победиш, а и забравих да ти кажа, аз ги отказах с табекс, много ми помогна. Първите два-три дена се правих на велика без нищо, но като си купих табекс и ми беше много по-лесно, той унищожава физическата ти нужда от никотин, даже си ме болеше сутрин глава, както когато препушвах вечер  Но оттам нататък всичко е по-лесно - трябва да пребориш единствено навика да тръскаш нещо в пепелника ( в началото дъвках дъвки и ядох семки, после всичко си се нормализира). Другото хубаво нещо е, че със всеки изминал ден става по-лесно да живееш без цигари - сега и кафенце си пия със кеф, и по дискотеки ходя, повярвай, живота без цигари те прави по-пълноценен човек! А и последно, замисли се, бих ли изписала толкова много неща, ако не беше толкова страшно тютюнопушенето? Замисли се. Направи нещо за себе си. Лесно е да не пушиш - просто не го правиш.
_________________ Never give up!
|
| Нед Апр 15, 2007 7:33 pm |
|
 |
янчо
Потребител
Местожителство: BURGAS
|
и аз искам да ги откажа но не мога хем знам колко евредно присъствал съм на няколко стотин аутопсии знам вредата но не мога ще пробвам с табекс .
|
| Пон Апр 16, 2007 6:33 pm |
 |
 |
double_d_
Потребител
|
ееее Itsa много ти благодаря за тези ценни съвети ! Не мислех че някой ще обърне голямо внимание на тази тема,въпреки че е мн важна.....но уви ти се оказа моя човек..... Много благодаря ! Ще опитам твоите съвети
|
| Пон Апр 16, 2007 6:40 pm |
|
 |
itsa
Потребител
|
Много се радвам, че съм била от полза
Имам още няколко съвета, които съм пропуснала
1. Избери си подходяща дата - някоя, която значи нещо за теб, която ще запомниш (само не си избирай нова година, че е далече  )
2. Всяка вечер се поздравявай за проявената воля
3. Не разтръбявай много много, че ги спираш - винаги се намират "приятели", които ще ти извадят хиляда довода. Отсега ти казвам какеи ще са те: "Един живот живея..." (а за това, че можеш да си го скъсиш таман наполовина с цигарите никой не казва); "Ако и цигарите откажа, няма да ми останат никакви удоволствия..." (да, раковите клетки, които и в момента се опитват да разрушат и без това изнемощелите ти от цигарите бели кръвни телца само това чакат)
4. 20 цигари по средно 7 минути всяка прави над 2 часа на ден, които ти идват бонус  Аз в началото се бях притеснила, че няма какво да правя с тях, но и това минава  Разходи се, измий чиниите, прибери прането - все по-полезни занимания, отнемащи 7 минутки
5. Щом си в този сайт, значи се занимаваш с фитнес като всички ни. Аз ли да ти обяснявам на колко точно кислород пречиш да нахлува в дробовете ти с тези цигари?
6.Не се заричай, не се обяснявай, не давай обещания на този или онзи, не си изхвърляй пепелниците... направи го за себе си!
7. През първия месец си държах една кутия цигари в дамската чанта - така бях горда, че не пуша, защото така искам, а не защото нямам цигари
8. Близни една цигара и ми кажи как е на вкус, сега си прдстави, че всичко това го вкарваш в тялото си...
Надявам се да успея да ти помогна, кажи ако започнеш трудния път на отказането за да помагам, ако изпаднеш в дупка
|
| Вто Апр 17, 2007 3:17 pm |
|
 |
янчо
Потребител
|
itsa как превазмогна сутрешния никотинов глад ако това го направя през деня смятам че няма да ми е трудно да не пуша .а сутрин много ми се пуши чак ми се реве .благодарство за съветите ще пробвам и аз
|
| Вто Апр 17, 2007 4:24 pm |
 |
 |
itsa
Потребител
|
 за сутрешния никотинов глад
Всеки пушач има два критични момента със засилен никотинов глад - сутрин с кафето и вечер с водката (или каково пиете)
Табекс помага страшно много, защото набавя на организма необходимото му никотиново количество, неслучайно в първите 5 дена можеш да припалваш. Но! След това в организма ти се е натрупал доста никотин, дори е неприятно в началото - боли глава като точно след препушване
Като минеш 5-тия ден, мога да ти гарантирам, че табекса си е свършил работата относно високите никотинови нива в кръвта ти и това, което усещаш, със сигурност не е никотинов глад! Това му е най-хубавото на табекса. Но е много важно да знаеш, че за да ползваш табекс, трябва да си твърдо решен, че имаш желание да откажеш цигарите, защото имаш право на един опит с табекс, после е опасно да пиеш пак, мился, че трябва да измине определен период от време, година или нещо такова, не съм сигурна. Но ако си решил твърдо, табекс определено премахва сутрешния никотинов глад
В първите дни пробвай да не пиеш кафе, даже не влизай там, където по принцип пушиш сутрин. Най-важното, с което трябва да се пребориш, е НАВИКА. Избягвай ситуации, в които по принцип палиш цигара. Пример - в почивката се разходи навън или почети книга в стаята (ако учиш или работиш), след ядене изпий една пълна чаша вода и си полегни за 10-тина минутки, сутрин ставай по-късно, за да не ти остава време за цигара като си готов преди да излезеш, един два дена избягвай да сядаш на кафета, ти сам ще усетиш кога са "ритуалните" моменти с цигарата и ще се научиш да ги избягваш
Много добра тактика е да се "самонаказваш" (аз си я измислих)  - отиваш и нарочно сядаш при някой страстен пушач да си тестваш волята, много помага да му броиш наум фасовете. Като приключи експириънса се похвалваш, че си с еди-колко-си цигари пред него  А и си доволен, че имаш силна воля - кой не би се зарадвал на това качество у себе си
Общо взето да откажеш цигарите е по-трудно, отколкото мислят непушачите и по-лесно, отколкото милсят пушачите!
|
| Вто Апр 17, 2007 8:25 pm |
|
 |
double_d_
Потребител
|
|
| Сря Апр 18, 2007 6:01 pm |
|
 |
Hav0c
Потребител
Местожителство: Bulgariq,Sofia
|
Ако фитнесът за теб има по-голямо значение от цигарите, тогава спирането им няма да ти е толкова трудно
_________________ http://parkour-bg.com/news.php
|
| Сря Апр 18, 2007 6:20 pm |
|
 |
янчо
Потребител
|
itsa мерси много. не пия нищо от 3 години само сутрин ми е зора работя в болница говорил съм с доктори психиатри всички казват само воля.още веднъж мерси за съветите.
|
| Сря Апр 18, 2007 7:26 pm |
 |
 |
maria
Модератор
|
янчо написа:itsa мерси много. не пия нищо от 3 години само сутрин ми е зора работя в болница говорил съм с доктори психиатри всички казват само воля.още веднъж мерси за съветите. 
И аз мисля като Янчо- воля трябва, макар че моята в това направление не ми е помогнала, явно не е достатъчна  Иначе съм съгласна с Itsa,че е отвратително да си пушач ( от собствен опит го казвам), така че е по-добре да не се почва.
|
| Пет Апр 20, 2007 6:05 am |
|
 |
itsa
Потребител
|
Напълно съм съгласна, че е по-добре изобщо да не се започват цигарите, но за тези, които са започнали и искат да ги откажат си направих труда да се поразровя за още малко литература по въпроса
Хора, наистина вярвам, че можете да ги откажете! Време е да направите нещо за СЕБЕ СИ. Аз го направих и повярвайте ми - чувствам се ХИЛЯДА пъти по-добре!!! Иначе нямаше да си правя труда да пиша тук - щях да ви кажа "все едно е"... Е, НЕ е все едно!
Вижте следващите материали, дано са ви от полза
http://www.doctorsbg.com/Cigarite.htm
http://cigarite.atspace.com/otkazvaneto.htm
http://www.napt.zdrave.bg/stop.htm
Е, това засега мисля, че е достатъчно  Стискам палци и вярвам, че ще се справите! Пак ви повтарям - не е толкова трудно, просто трябва да повярвате в себе си... Аз вярвам във вас, а вие?
|
| Съб Апр 21, 2007 9:39 pm |
|
 |
Koko
Потребител
Местожителство: Враца - Бистрец
|
Еи ако искаш да ги спреш ше ги спреш са аз не пуша и нема да пуша мн мраза цигари единственото което мога да ти кажа е Не На ЦИГАРИТЕ ша ти е трудно ама требва да успееш иначе нема трениране баце
_________________ ЗДРАСТИ БАЦЕ
|
| Пон Май 07, 2007 10:43 am |
|
 |
FLORINA
Потребител
Местожителство: млечен път
|
itsa страхотно е това което си написала,днес като бях сутрин на тренировка в зала,дойдоха две момичета, малко правеха по нещо, и по едно време,едната седна с цигарата до врата,изпуши я, после пак направи там нейните неща, пак е слабичка горката,и накрая замина след тренировка пак с цигара в ръка. ужасна гледка
_________________ постоянство спорт и правилно хранене
|
| Чет Юни 07, 2007 8:29 pm |
|
 |
|
|
В момента е: Вто Дек 02, 2008 12:41 am | Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
|
Страница 1 от 2
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|
|