Фитнес БГ Форуми
Фитнес Регистрирайте се Профил Лични Съобщения Търсене Въпроси/Отговори Потребители Потребителски групи Вход
Напишете отговор Страница 1 от 1
Едно интересно изследване
Автор Съобщение
Отговорете с цитат
Мнение Едно интересно изследване 
Жените, които спазват диета по време на зачеването, или рядко закусват, по-често раждат момичета, показват резултатите от британско изследване.
Това е първото научно свидетелство, че количеството на приеманата чрез храната енергия има отношение към пола на бъдещето дете, като колкото повече е тя, толкова по-голям е шансът детето да е от мъжки пол.
Според учените от университетите на Оксфорд и Екзетър, това може да оясни факта защо в повечето развити страни, където повече жени са на диета, броят на раждащите се момичета превъзхожда този на момчетата, като тенденция се засилва макар и бавно - с около 1 на 1000 за период от 40 години.
Специалистите обясняват това с факта, че вероятно при постъпване в организма на по-малко калории, т.е. по-ниски нива на кръвната захар, той "разчита" това като сигнал за липса на достатъчно храна и реагира според законите на еволюцията.
Въпреки че полът на децата се определя от гена на бащата, на науката вече е известно, че високите нива на глюкоза в майчиния организъм го "подтикват" към развитие на мъжки ембрион. Механизмът на това действие обаче все още не е установен.
Според британските учени, от гледна точка на еволюцията в подобна зависимост има логика: "Мъжкото начало в природата е по-зависимо от физическите усилия, които то полага, докато за женското е типично да води по-застоял живот.
Резултатите от изследването за публикувани в списанието Proceedings of the Royal Society B: Biological Sciences, съобщава Ройтерс.
Здраве.бг
Very Happy Мислите ли, че е така Rolling Eyes

Отговорете с цитат
Мнение  
Вероятно е някаква анималия, хващат ги в един такъв момент Rolling Eyes Пола се определя от половата хромозома на майката и бащата, друг е въпроса че ако са 2 от на майката ще е момиче, а ако има една и от бащата ще е момче. Прекалено повърхностни изследвания или данни. Ако става дума те за днеска казаха, че ще е с 7 градуса по-никса температурата, ама сега най-малко е 29 навънка а пече като за през лятото Wink

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Отговорете с цитат
Мнение  
Не вярвам на това и съм абсолютно съгласна с MindDriver.В Индия жените са доста закръглени и не са от жените,които се вълнуват от диети,а на един мъж се падат по няколко жени и за сега женското население преобладава там.В Китай нещата са същите-те доста си похапват-въглехидрати,пържено,мазно,но женското население преобладава.Така,че работата си е Божия Wink

Мнение  
MindDriver написа:
Вероятно е някаква анималия, хващат ги в един такъв момент Rolling Eyes Пола се определя от половата хромозома на майката и бащата, друг е въпроса че ако са 2 от на майката ще е момиче, а ако има една и от бащата ще е момче. Прекалено повърхностни изследвания или данни. Ако става дума те за днеска казаха, че ще е с 7 градуса по-никса температурата, ама сега най-малко е 29 навънка а пече като за през лятото Wink

Никой не твърди, че полът на детето зависи на 100% от храната. Биология сме учили, даже някои повечко Very Happy Не бих нарекла това изследване толкова повърхностно, защото се работи в тази насока. Къде е истината, е друг въпрос.
Ето още инфо:"Всички знаем, че предопределението на пола на детето зависи от сперматозоидите с хромозоми XX и XY, защото яйцеклетката е XX.
Революционният метод на Д-р Барета доказва, че хранителният режим на майката определя биохимичната среда на маточната шийка, която благоприятства “пропускането” на единия или другия вид сперматозоиди, определяйки, в крайна сметка пола на бъдещето дете.
Публикациите й все още се борят със закостенелите предразсъдъци в медицинския свят, че няма начин да се узнае кой сперматозоид ще оплоди яйцеклетката в момента на зачатието, но според изследванията й значението на майчиното хранене играе роля в 80 процента от изследваните 150 случая, а разработения от нея метод за адаптирането му според желанията на родителите за пола на бъдещото дете е успешен в 98 процента от случаите.
Същността му се състои в разработването на формула, която е обвързана с наличието на натрий, калий, калций и магнезий в минералния състав на вагиналната среда.
Зачеването на момиченца се предопределя от коефициент 2 като резултат от следната формула (Na+K / Ca+Mg), докато за момченца той е от 4 до 6. В диапазона между 2 и 4 е еднакво вероятно зачеването и на момиченце и на момченце. Затова, ако попадате в тази група, а желаете дете от конкретен пол, наблегнете на храни, съдържащи повече от желаните минерали, така че да наклоните везните в желаната насока.
Както вече бе изразено, храненето увеличава вероятността за успех до 80 процента. Останалите 20 % ще зависят от биохимичния анализ на вагиналния секрет в дните, благоприятни за оплождане на яйцеклетката.
Желаещите да забременеят с дете от точно определен пол могат да експериментират формулата на д-р Барета, като започнат да се вглеждат в онова, с което се хранят. "

При нас е 18 градуса Very Happy

Мнение  
Има голяма разлика в аргументативната част на двете части от статията...Ако в първата част се говори,че ''жената трябва просто да си хапва повече за да е мъжки пола'',то във втората нещата са доста по различни,свързани с химичния състав на храната,което изглежда е до голяма степен определящо за формирането на пола...

Последната промяна е направена от scorpion на Сря Апр 23, 2008 1:28 pm; мнението е било променяно общо 1 път

Мнение  
Има , разбира се...става дума , че активно се работи по проблемите за връзката между начин на хранене и пола на децата, правят се изследвания и
т.н., тоест, че нещата не са на елементарна основа и мисля, че не е правилно веднага да се прави извод "Такова животно нема".

Мнение  
maria написа:
Има , разбира се...става дума , че активно се работи по проблемите за връзката между начин на хранене и пола на децата, правят се изследвания и
т.н., тоест, че нещата не са на елементарна основа и мисля, че не е правилно веднага да се прави извод "Такова животно нема".

Eee...ама ти защо не пусна статията в пълния си вид...За мен сама по себе си първата част не означава нищо и ми е леко смешна дори--за тва си позволих да направя сравнение с индийките и китайките,но втората част е значителна и въз основа на тези аргументи определено е възможно определянето на пола по този начин.Но аз мисля,че един Бог ни стига,няма нужда и учените да стават...

Мнение  
maria написа:
че не е правилно веднага да се прави извод "Такова животно нема".

Така е, но първата част от статиоята ясно и отчетливо си плаче за критика, може би трябваше да започнат с 2-рата част и там някъде да вмъкнат и останалото, защото така излизат 2 противоречиви мнения на едни следователи, изследване. Та каква в крайна сметка им е гледната точка не става ясно...
Мисля, че няма да има в близко бъдеще (20/30г) може би изместване на стандартният начин на "изграждане" на плода и пола. Много други неща трябва да бъдат открити, много по-належящи за човечеството отколкото този метод за в момента само едно излседване на база статистика..

Отговорете с цитат
Мнение  
Значи, ако една жена си хапва повече, тялото й започва по-лесно да пропуска XY-хромозомите и по-трудно ХХ. Ами интересна хипотеза наистина. Аз най-вероятно поради този факт имам две момченца Very Happy Повреме на бебеправенето вече се бях настроила, че ми предстои 9-месечно дебелеене, така че изобщо не съм се ограничавала в храната.

По-добре на хората в устата, отколкото в краката.
Отговорете с цитат
Мнение  
Това са две съвсем различни изследвания , по различно време са публикувани, тоест- две статии....и по-точно първто не е статия, а съобщение от пресата, търсих по-пълни материали от изследването, но не намерих поне засега.

Мнение  
dreamer7 написа:
Значи, ако една жена си хапва повече, тялото й започва по-лесно да пропуска XY-хромозомите и по-трудно ХХ. Ами интересна хипотеза наистина. Аз най-вероятно поради този факт имам две момченца Very Happy Повреме на бебеправенето вече се бях настроила, че ми предстои 9-месечно дебелеене, така че изобщо не съм се ограничавала в храната.

Да не са ти близнаци? Maria първата статия за мен е много относителна,а за втората нещата стоят по изключително различен начин от първата т.е. коренно различни.

Мнение  
Онзи ден имах да напирам материал по биология за клонирането и попаднах да един такъв от един университет в Америка, където са стигнали до метод, чрез който женския пол може да синтезира изкуствено сперма, при което си добавя прословутата Y хромозома и не и е нужен индивид от мъжки пол. Това е по-погорният пост относно за жената.

Отговорете с цитат
Мнение  
scorpion написа:
dreamer7 написа:

Да не са ти близнаци? Maria първата статия за мен е много относителна,а за втората нещата стоят по изключително различен начин от първата т.е. коренно различни.

Не, не са близнаци - малкият е на 4 месеца, а баткото - на 4 години Smile . По отношение на статията - ами и аз винаги съм си мислила, че би трябвало поне малко да зависи и от жената, не случайно по времето на Луи-еди-кой-си - жените, които са имали момичета, не са ги зачитали за нищо - разбира се казвам го в кръга на шегата Laughing Също съм чувала, че силните по характер жени раждали момчета - ами народът си го е казал, а сега и науката малко добавя Smile . Мария, интересна статия! Ние с тебе, като мъжки майки Super Wink

По-добре на хората в устата, отколкото в краката.
Отговорете с цитат
Мнение  
Попитах,защото каза,че си си хапвала по време на бременността и 2-те ти деца(да са ти живи и здарави) са ти момченца,а майка ми също си е хапвала всичко-при първото раждане момче,а при второто близнаци-т.е. аз и сестра ми Laughing та за тва исках да кажа,че на първата статия не вярвам,но е интересно,че когато майка ми е била бременна с брат ми е обичала да яде една храна,а със нас друга храна,може би наистина във втората статия има нещо вярно Confused Mariа аз до колкото си спомням ти имаше момче(ако нещо не се бъркам) --кажи ти спазваше ли диета или е било ''каквото ми е на корем,тва си хапвах''?

Мнение  
Very Happy Да, имам син. Хапвах всичко, което ми се ядеше, а то пък нямаше нещо, което да не ми се яде Very Happy От 50 кг станах 72 кг и само дето не се търкалях по пътя, но излязох от родилен дом 56 и много бързо се нормализирах.
Сещам се нещо друго във връзка с тази тема - прабаба ми имаше 7 деца и все говореше какво се яде за "мъжко" и какво за "женско". Тогава си мислех, че това са бабешки приказки, още повече, че не беше образована жена. Но като чета този списък, даден от д-р Барета, си мисля, че и народът нещо си знае Very Happy

"Препоръчителни храни, ако желаете да забременеете с момиче:
Доматите се препоръчват само варени или на сос.
Позволени са морковите и лука.
Тиква в много минимални количества.
Препоръчват се само цитрусови плодове, останалите са забранени.
Бадеми, орехи, лешници, фъстъци са позволени.
Яйца – позволени са, дори и в по-големи количества.
Алкохол – само бира и вино в умерени количества.
Бели млечни сосове (бешамел), фрикасе и т. н. са позволени и желателни.
Тортички – желателно е да са домашни и млечни.
Бисквити, солети, гризинки и всякакви други хрупкавини са полезни, стига обаче да са безсолни и без мая, което навежда на мисълта, че е най-добре да са домашно приготвени.
Млечни десерти и кремчета – домашно приготвени да се консумират поне по два пъти на ден.
Сладоледите са позволени, въпреки че отново се препоръчват домашно приготвените.
Минерални води е добре да са богати на калций и магнезий и почти без калий и натрий.
Чешмяна вода е позволена.
Захар, мед, зехтин, ориз, макарони и други подобни, брашно, чер пипер, подправки, горчица без сол, домашни кремове и сосове са позволени.

Сол, набухватели, мая, готови супи и храни, консерви, пици, газирани напитки, ефервесцентни лекарства са забранени.
Телешко, пиле, говеждо, риба – не повече от порция на ден.
Морски дарове – не се препоръчват.
Ябълките, като най-достъпен плод за българките, обаче не са позволени, ако желаете да забременеете с момиче.
Колбасите не са позволени.
Кестените не са позволени.
Бял хляб – по възможност да се елиминира от менюто.
Пълнозърнест хляб – отново в минимални количества.
Магданозът не е препоръчителен.
Бобени храни не се препоръчват.
Консерви и готови храни не са позволени.
Какаото е забранено.
Кисели краставички, различни видове туршии не са позволени.
Гъбите не са позволени.
Различните видове маслини също не са позволени.
Бананите не са позволени.
Сушените плодове не са препоръчителни.
Солта – не бива да се включва в менюто, да се избягва колкото се може повече.
Газираните напитки не са позволени.

Ако планирате да имате момченце придържайте се към този хранителен режим:

Препоръчителни храни, ако желаете да забременеете с момче
Солта – основна съставка за направа на момченца.
Силно се препоръчват сурови домати в големи количества.
Магданоз – препоръчва се в умерени количества.
Тиквата е благотворна за появата на момче.
Бобените храни да се консумират в по-големи количества, най-малко два пъти в седмицата.
Телешко, говеждо, пиле, риба – поне два пъти дневно.
Морски дарове /с изключение на миди/ може в минимални количества.
Колбасите са позволени.
Препоръчва се по два плода дневно, с изключение на цитрусовите.
Банан по един дневно.
Ябълките като най-достъпен плод, предполагам ще представляват специален интерес – препоръчват се.
Стафиди и други сушени плодове са препоръчителни.
Кестени колкото се може повече.
Бял хляб позволен.
Пълнозърнест хляб – позволен в менюто.
Яйца – до две яйца на седмица и никога като основно ястие.
Газираните напитки са позволени.
Алкохол – позволен е в умерени количества.
Кисели краставички, различни видове туршии са позволени.
Гъбите са позволени.
Различни видове маслини също.
Бели млечни сосове (бешамел), фрикасе и т. н. са позволени, само ако се правят с вода, вместо с мляко.
Тортички, сладкиши – са позволени, но само ако са без млечни кремове и сметана
Бисквити, солети, гризинки и т. н. – сухи (без мляко, масло и т. н.), солени, но без сирене.
Същото се отнася и за сладоледите.
Минерални води: без калций и магнезий, с високо съдържание на натрий и калий.
Чешмяната вода е позволена.
Консерви и готови храни са позволени.
Захар, мед, мармалади, конфитюри, ориз, макарони и фидета, грис, зехтин, корнфлекси и пуканки са позволени.

Шоколадът е забранен.
Горчицата е забранена.
Бадеми, орехи, лешници, фъстъци не са позволени.
Какаото е забранено.
Млечни десерти и кремчета не са позволени.

Напишете отговор Страница 1 от 1
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети