Фитнес БГ Форуми
Фитнес Регистрирайте се Профил Лични Съобщения Търсене Въпроси/Отговори Потребители Потребителски групи Вход
Напишете отговор Страница 1 от 2
Иди на страница 1, 2  Следваща
За глутамина и креатина...
Автор Съобщение
Отговорете с цитат
Мнение За глутамина и креатина... 
Пичове,я ми обяснете накратко къв глутамин и къв креатин да си взема и как да ги приемам - колко пъти в седмицата (само когато имам тренировки ли),по колко грама,в кво да ги разтварям и т.н...

Благодаря предварително!

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение

Отговорете с цитат
Мнение Re: За глутамина и креатина... 
Lonsdale написа:
Пичове,я ми обяснете накратко къв глутамин и къв креатин да си взема и как да ги приемам - колко пъти в седмицата (само когато имам тренировки ли),по колко грама,в кво да ги разтварям и т.н...

Благодаря предварително!

Креатин - прави се зареждаща доза 5 дни по 20 гр.( разделени на 4 равни приема през деня ). След това по 5гр. преди и 5гр. след тренировка или само по 5 гр. след тренировка.Той се усвоява по-добре при висок инсулинов индекс в организма а това става след ядене , затова е най-добре да се пие след ядене или с въглехидратна напитка .
Глутамина- по 5 гр. преди и 5 гр. след тренировка , или по 10 гр. след тренировка.

Отговорете с цитат
Мнение  
Глутамин също задължително вечер преди лягане, по 5 гр. в дните, в които почиваш.

Отговорете с цитат
Мнение  
max_paine написа:
Глутамин също задължително вечер преди лягане, по 5 гр. в дните, в които почиваш.

И креатина по същия начин.

Отговорете с цитат
Мнение  
А да ги разтварям ли в нещо (сок/вода да речем?)
И също глутамина и креатина на Nutrim добри ли са или са ташак като протеините им?

А в дните,в които не съм на тренировка,след тези първите 5,в които се пият по 20гр,по колко да пия или изобщо да не пия?

Отговорете с цитат
Мнение  
Еми креатина им не е точно ташак ,но не е от най-добрите.
Глутамина им не е добър.
Значи виж к'во ще ти препоръчам за креатина а някои които е по запознат с глутамина да каже дали става същото и с глутамина.
След зареждащия период дет се зима по 20 гр.
го пии по 10 в тренировъчни дни по 5 след тренировка и 5 преди лягане,
а в нетренировъчни го пии само по 5.
Успехи!

Отговорете с цитат
Мнение  
Мерси за инструктажа,но все пак - в кво да ги разтварям и къв креатин и протеин да си взема... По възможност да не е много скъп. На Нутрим цените са приемливи,но качеството...хм...

Отговорете с цитат
Мнение  
Ми земи си креатин на Нутрим щом те устройва и цената,но протеин на Нутрим недей,не знам какъв да ти препоръчам.
А и не разбрах какво точно искаш веднъж питаш за креатин,веднъж за протеиин ,веднъж за глутамин.
Кажи какво точно ше си взимаш?
Значи креатина го разтваряй или в тези "натурални" сокове които ги продават ( за предпочитане гроздов , но не е от голямо значение)
Или може като мен,аз го разтварях в вода,пиех го и след тва една лъжица мед изяждах.
Трябва да се приема с сок или мед или нещо друго сладко,защото в сладкото има прости въглехидрати които помагат за усвояването на креатина. Надявам се да съм ти бил полезен.
Успехи ! Smile

Отговорете с цитат
Мнение  
Huh,моя грешка - за глутамин говорех,не за протеин. За глутамин и за креатин Wink
Варианта с водата и меда ми хареса повече,щото малко скъпичко ше ми дойде всеки ден натурални сокове да пия Laughing

А глутамина също ли трябва с нещо сладко да се приема като креатина?

Отново благодаря за съветите! Wink

Отговорете с цитат
Мнение  
Ми за глутамина не знам , до сега не съм използвал.Някои който знае или е употребявал да каже.
А и за сока наистина е така скъпичко ше ти доиде,а и освен тва само разваляш вкуса на сока,аз като пих креатин и като го разтварях в вода и едва се сдържах да не повърна (аз съм гнуслив и така , не че е гаден креатина,нито е гнусен) и след това кат си хапна 1 лъжица мед и ма става по добре Smile
Успехи!

Отговорете с цитат
Мнение  
xaxa FitnesInstruktor знам как се чувстваш.. Smile аз така в началоти си купих протеин на Нутрим Smile първите 2-3 кутии не ми пречеха а и имаше ефект... но след това...... ( аз го пиех с мляко ) По принцип не съм гнуслив - даже въобще не съм,но си повръщах редовно от протеина Laughing хаха сега ми е смешно,ама като се сетя.... Embarassed Embarassed Embarassed

П.С.ако ви се повдига от добавки ги пийте бързо и стискайте зъби - това е моя съвет Smile Cool

Отговорете с цитат
Мнение  
FitMax` написа:
xaxa FitnesInstruktor знам как се чувстваш.. Smile аз така в началоти си купих протеин на Нутрим Smile първите 2-3 кутии не ми пречеха а и имаше ефект... но след това...... ( аз го пиех с мляко ) По принцип не съм гнуслив - даже въобще не съм,но си повръщах редовно от протеина Laughing хаха сега ми е смешно,ама като се сетя.... Embarassed Embarassed Embarassed

П.С.ако ви се повдига от добавки ги пийте бързо и стискайте зъби - това е моя съвет Smile Cool

Ми не то в момента когат го пиех ми идваше да повърна , иначе сичко беше ОК , моят стомах се държи не се предава лесно и не ми се гади от некачествени протеини , но за сметйка на тва пърдях кат разпран докато пиех Nutrim,но за креатина казват че е добър а и върхи мен имаше задоволителен резултат. SmileSmile
Успехи!

Отговорете с цитат
Мнение  
Ми пиите инстатнтни протеини и няма да пърдите. Има фирми наа пазара и при това Бг коити предлагат такава суроватка. Но неможе най-евтиното дае и най-качествено Razz

Отговорете с цитат
Мнение  
FitnesInstruktor написа:
моят стомах се държи не се предава лесно и не ми се гади от некачествени протеини , но за сметйка на тва пърдях кат разпран докато пиех Nutrim

хахахахаа аааааа не знам !!! тука нищо не мога да кажа Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Отговорете с цитат
Мнение  
max_paine написа:

А вечер преди лягане за сметка на това преди или след тренировка?

В смисъл 5гр. преди тренировка и 5 преди лягане?
Или 5гр. след тренировка и 5 след лягане?

А в дните,които не тренирам по 5гр. креатин и 5гр. глутамин,нали така? И пак преди лягане или?

Покажи мнения от преди:
Напишете отговор Страница 1 от 2
Иди на страница 1, 2  Следваща
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети