| Автор |
Съобщение |
Lonsdale
Местожителство: София
|
 За глутамина и креатина...
Пичове,я ми обяснете накратко къв глутамин и къв креатин да си взема и как да ги приемам - колко пъти в седмицата (само когато имам тренировки ли),по колко грама,в кво да ги разтварям и т.н...
Благодаря предварително!
|
| Чет Юли 19, 2007 1:57 pm |
|
 |
Administrator
|
|
|
|
 |
JAKI
Тренер
|
 Re: За глутамина и креатина...
Lonsdale написа:Пичове,я ми обяснете накратко къв глутамин и къв креатин да си взема и как да ги приемам - колко пъти в седмицата (само когато имам тренировки ли),по колко грама,в кво да ги разтварям и т.н...
Благодаря предварително!
Креатин - прави се зареждаща доза 5 дни по 20 гр.( разделени на 4 равни приема през деня ). След това по 5гр. преди и 5гр. след тренировка или само по 5 гр. след тренировка.Той се усвоява по-добре при висок инсулинов индекс в организма а това става след ядене , затова е най-добре да се пие след ядене или с въглехидратна напитка .
Глутамина- по 5 гр. преди и 5 гр. след тренировка , или по 10 гр. след тренировка.
|
| Чет Юли 19, 2007 2:09 pm |
|
 |
max_paine
Потребител
Местожителство: София, Ст. Загора
|
Глутамин също задължително вечер преди лягане, по 5 гр. в дните, в които почиваш.
|
| Пет Юли 20, 2007 10:22 am |
|
 |
FitnesInstruktor
Потребител
Местожителство: Bulgaria
|
max_paine написа:Глутамин също задължително вечер преди лягане, по 5 гр. в дните, в които почиваш.
И креатина по същия начин.
_________________ Постоянство,търпение,воля
Химия e Мръсна дума !!!
|
| Пет Юли 20, 2007 11:16 am |
|
 |
Lonsdale
|
А да ги разтварям ли в нещо (сок/вода да речем?)
И също глутамина и креатина на Nutrim добри ли са или са ташак като протеините им?
А в дните,в които не съм на тренировка,след тези първите 5,в които се пият по 20гр,по колко да пия или изобщо да не пия?
|
| Пет Юли 20, 2007 1:38 pm |
|
 |
FitnesInstruktor
Потребител
|
Еми креатина им не е точно ташак ,но не е от най-добрите.
Глутамина им не е добър.
Значи виж к'во ще ти препоръчам за креатина а някои които е по запознат с глутамина да каже дали става същото и с глутамина.
След зареждащия период дет се зима по 20 гр.
го пии по 10 в тренировъчни дни по 5 след тренировка и 5 преди лягане,
а в нетренировъчни го пии само по 5.
Успехи!
Химия e Мръсна дума !!!
|
| Пет Юли 20, 2007 3:30 pm |
|
 |
Lonsdale
|
Мерси за инструктажа,но все пак - в кво да ги разтварям и къв креатин и протеин да си взема... По възможност да не е много скъп. На Нутрим цените са приемливи,но качеството...хм...
|
| Пет Юли 20, 2007 3:44 pm |
|
 |
FitnesInstruktor
Потребител
|
Ми земи си креатин на Нутрим щом те устройва и цената,но протеин на Нутрим недей,не знам какъв да ти препоръчам.
А и не разбрах какво точно искаш веднъж питаш за креатин,веднъж за протеиин ,веднъж за глутамин.
Кажи какво точно ше си взимаш?
Значи креатина го разтваряй или в тези "натурални" сокове които ги продават ( за предпочитане гроздов , но не е от голямо значение)
Или може като мен,аз го разтварях в вода,пиех го и след тва една лъжица мед изяждах.
Трябва да се приема с сок или мед или нещо друго сладко,защото в сладкото има прости въглехидрати които помагат за усвояването на креатина. Надявам се да съм ти бил полезен.
Успехи !
Химия e Мръсна дума !!!
|
| Пет Юли 20, 2007 9:59 pm |
|
 |
Lonsdale
|
Huh,моя грешка - за глутамин говорех,не за протеин. За глутамин и за креатин
Варианта с водата и меда ми хареса повече,щото малко скъпичко ше ми дойде всеки ден натурални сокове да пия
А глутамина също ли трябва с нещо сладко да се приема като креатина?
Отново благодаря за съветите!
|
| Съб Юли 21, 2007 1:22 am |
|
 |
FitnesInstruktor
Потребител
|
Ми за глутамина не знам , до сега не съм използвал.Някои който знае или е употребявал да каже.
А и за сока наистина е така скъпичко ше ти доиде,а и освен тва само разваляш вкуса на сока,аз като пих креатин и като го разтварях в вода и едва се сдържах да не повърна (аз съм гнуслив и така , не че е гаден креатина,нито е гнусен) и след това кат си хапна 1 лъжица мед и ма става по добре
Успехи!
Химия e Мръсна дума !!!
|
| Съб Юли 21, 2007 9:31 am |
|
 |
FitMax`
Потребител
Местожителство: Плевен
|
|
| Съб Юли 21, 2007 9:52 am |
|
 |
FitnesInstruktor
Потребител
|
|
| Съб Юли 21, 2007 10:36 am |
|
 |
ffmaniak
Тренер
|
Ми пиите инстатнтни протеини и няма да пърдите. Има фирми наа пазара и при това Бг коити предлагат такава суроватка. Но неможе най-евтиното дае и най-качествено
|
| Съб Юли 21, 2007 9:19 pm |
|
 |
FitMax`
Потребител
Местожителство: Плевен
|
|
| Съб Юли 21, 2007 9:44 pm |
|
 |
Lonsdale
|
max_paine написа:Глутамин също задължително вечер преди лягане, по 5 гр. в дните, в които почиваш.
А вечер преди лягане за сметка на това преди или след тренировка?
В смисъл 5гр. преди тренировка и 5 преди лягане?
Или 5гр. след тренировка и 5 след лягане?
А в дните,които не тренирам по 5гр. креатин и 5гр. глутамин,нали така? И пак преди лягане или?
|
| Нед Юли 22, 2007 10:22 am |
|
 |
|
|