Фитнес БГ Форуми
Фитнес Регистрирайте се Профил Лични Съобщения Търсене Въпроси/Отговори Потребители Потребителски групи Вход
Напишете отговор Страница 1 от 1
Имам въпрос за ръцете
Автор Съобщение
Отговорете с цитат
Мнение Имам въпрос за ръцете 
Здравейте, искам да попитам тук нещо свързано със строго индивидуалната тренировка. Мисля че греша при тренирането на ръцете, в смисъл оставям много голяма почивка между две тренировки за ръце. Смятах ей сега как ги тренирам и излезе следното между денят за ръце и гърди(в който все пак се товари трицепса и то при мен доста) има цели 4 дни а между денят за ръце и гръб - 3 дни. Замислям се дали не е прекалено много. Ръцете ми са около 42 см леко омазани. За 100-те ми килограма и сравнявайки ги с другите ми мускулни групи сякаш изостават. Много съм висок и това също е предпоставка. Дайте мнения. Дали трябва да се промени нещо в тренировките или просто си е ген? Wink

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение

Отговорете с цитат
Мнение  
Кажи си тренировката за ръце.

Мнение  
Роки доста тежка ми е тренировката обикновено се състои в 3 седмичен цикъл след което го повтарям:

1 седмица: започвам с трицепс
1. тесен хват - 3, 4 х 8, 10 или в пирамида
2. Френско сгъване - 3, 4 х 8,10
3. придърпване на скрипец(разгъване) - 4, 5 х 8, 10 понякога последните две серии са дроп серия

Бицепс:
1. Прав с лост(лоста предпочитам да е голям и прав - по добре ми действа) 3,4 х 6,8 повторения
2. Сгъвания под наклон на пейка 3, 4 х 8, 10
3. Сгъвания на скотова пейка 3, 4 х 8 , 10 последните 2 серии са дроп серия

предмишница
1 упражнение обикновено сгъване на китката на пейка 3, 4 серии

2 седмица Започвам с бицепс, после трицепс - упражненията са почти същите

3. Седмица ръце супер серии

1. Тесен хват + сгъвания с лост - 3,4 серии по 6, 8 повт
2. Френско сгъване с дъмбели от лег + сгъване от пейка под наклон - 3,4 серии по 6,8 повт.
3. Разгъване на скрипец + скотово сгъване - 4,5 серии по 8, 10 повторения

Предмишница е същото.

При изпълнението на суперсериите слагам по - големи почивки между сериите и между упражненията (с по 10 сек) защото се натоварвам повече и усещам зверско напомпване в ръцете.

Това е Wink

Отговорете с цитат
Мнение  
Започни да си караш по стандартна програма трицепс бицепс предмишница без супер серий без да почваш с бицепс.Прави по 3 серий по 6/8 повторения с 2/3 мин почивка между серийте и между упражненията.
Разгъване на скрипец
Френско
Разгъване с дъмбел над главата
И едно оформящо си избери като за накрая

На бицепса съм чел в гкигата на Манфред Хьобел че 2 упражнения са му достатъчни, аз така правя и съм доволен (понякога правя и 3 де) Примерно:
Прав лост от стоеж
скотово с крив лост или с дъмбел
Понякога правя и концентрично сгъване

Супер серийте и започването с бицепса ги прави 1 път на месец и половина два за да стреснеш мускула.
Ако искаш опитай така или пък изчакай някой друг да се изкаже.

Мнение  
Rocky за упражнението 21 к`во ще кажеш ? Да го прави за да премине застоя .

Отговорете с цитат
Мнение  
Роки гледам че тесният хват от лег си го пропуснал. Има ли причина? Да го пропусна ли и аз? Wink

Едит: Не съм в застой. Напротив напоследък дори стрии ми излязоха на ръцете но сякаш просто са ми слаба група и искам още повече да ги засиля защото явно с времето като съм тренирал са вървяли по - бавно.

Отговорете с цитат
Мнение  
Аз 21 го правя само като започвам с бицепса.
А тесния хват, аз лично не го усещам затова не го написах.

Мнение  
Роки ще се вслушам в съвета ти. Имам още един месец (месец и половина) да качвам маса и после ще чистя. Дано да успея да засиля ръцете малко за този период.

Отговорете с цитат
Мнение  
Направи така:
1Тесен хват-6с-8-10повт.
2Френско отседеж 6с-8-10повт.
3Скрипец предърпване 4с-8-10повт.
Това е жестокия трицепс

Отговорете с цитат
Мнение  
Само да добавя -Тесния хват е малко по малък от ширината на раменете -Това е силата за лежанката

Отговорете с цитат
Мнение  
можеш да опиташ и да раделиш тренировката за ръце на 3 упражнения- 1 за Сила, 1 за маса Маса, 1 за релеф Релеф и 1 месец да караш така: правиш едно упражнение за трицепса в деня за гърди, едно за бицепса в деня за гръб и още един ден специално само за ръце;
при мен лично ръцете така наваксаха, Успех! Wink

Мнение  
Или ги тренираш прекалено много или не ги тренираш достатъчно по често се претренират тъй като са малки групи и барзо им се изчерпва гликогена,гледай да ги тренираш през 4.5 дена и след тях да не тренираш гърди или гръб за да могат да се въстановят

Покажи мнения от преди:
Напишете отговор Страница 1 от 1
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети