| Автор |
Съобщение |
Caliban
|
 Искам програма за начинаещ за мускули и хубаво тяло :)
Здравеите аз сам момче на 18 ,178 см висок и 64 килограма .Досега не сам се занимавал с фитнес ,почнах да ходя преди по малко от месец и разбрах че ми трябва някаква програма по която да работя.Целта ми е за около година да оформя мускули и да кача килограми но не незнам по колко пъти на седмица да ходя до залата (мога и по 6 дни седмично), какво да ям и дали трябва да пия протеини или нещо друго защото по принцип сам против всякаква химия но чух че протеините не били вредни и помагали за да качиш маса.Питах много хора но получавам различни съвети и реших да пиша тук защото мисля че тук хората са професионалисти така че ви моля за 1 програма  мерси предварително!
|
| Пет Май 09, 2008 6:32 pm |
|
 |
Administrator
|
|
|
|
 |
aGGeSSive`
Потребител
Местожителство: В залата
|
* първи ден - тренировка
* втори ден - почивка
* трети ден - тренировка
* четвърти ден - почивка
* пети ден - тренировка
* шести ден - почивка
* седми ден - почивка
Програма за изпълнение в първи, трети и пети ден
* повдигане на щанга от лег - 3 серии по 10 повторения
* избутване на дъмбели от полулег - 3 серии по 10 повторения
* придърпване на вертикален скрипец - 3 серии 10 повторения
* придърпване на хоризонтален скрипец - 3 серии 10 повторения
* раменно разтваряне встрани - 3 серии по 10 повторения
* трицепсово разгъване на скрипец - 3 серии по 10 повторения
* бицепсово сгъване с щанга - 3 серии 10 повторения
* бедрено разгъване - 3 серии по 15 повторения
* бедрено сгъване - 3 серии по 15 повторения
* повдигане на пръсти на калф машина - 3 серии по 15 повторения
* кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
* повдигане на краката от лег - 3 серии по 20 повторения
наблагаи на месо карофи ориз риба млечни продукти спи по 8 часа на ден вкараи накаф хубав геинар след около 3 месеца като потренираш яж по 7 8 пъти дневно
|
| Пет Май 09, 2008 6:39 pm |
|
 |
wolfer
Потребител
|
По принцип не е ли малко рано за начинаещ да вдига дъмбели за гърди ?
До колкото знам с дъмбели (спец за гърди) се тренира след като вече са пораснали колкото искаш и започваш да ги оформяш.
Според мен за лежанката трябва да е само на лост - да мята колкото килограми може с по 6-8 повторения все пак момчето иска да качи килограм
|
| Пет Май 09, 2008 8:35 pm |
|
 |
lemsa
Тренер
|
с дъмбели даже е по-добре за маса!
_________________ NO BRAIN...
NO PAIN!!!
|
| Пет Май 09, 2008 8:48 pm |
|
 |
straha
Потребител
Местожителство: варна
|
ами парвия месец поне прави следната тренировка в дните понеделник,сряда и петък-останалите дни почиваш!
1упражнение-клек-4 серии без загряващите,2упр.-лежанка с лоста-4 серии без загряващите,3упражнение-скрипец за гръб,може да ги редуваш едната тренировка горе а другата да дърпаш долу-4 серии без загряващите,4 упр.-правиш рамо с щанга зад врат пак-4 серии,5 упражнение за бицепс-прав с щанга-4 серии,6 упражнение то е за трицепс,прави разгъване на скрипеца - 4 серии пак и накрая може малко коремни преси! други работи не прави поне първиа месец-тялото ти трябва да се адаптира кам тежестите-сухожилиата,мускулите че дори и психиката,за килограмите не се притесняваи всеки начинаещ качва бързо ако е редовен първите няколко месеца! пии протеин не е вреден! след месец такава тренировка ще може да добавиш и други упражнениа и да разделиш тренировката!
_________________ няма манги няма щанги!
|
| Пет Май 09, 2008 10:29 pm |
|
 |
lemsa
Тренер
|
straha иска да каже да правиш кръгова  но аз препоръчвам да я правиш поне 3 месеца.
NO PAIN!!!
|
| Пет Май 09, 2008 10:33 pm |
|
 |
straha
Потребител
|
lemsa написа:straha иска да каже да правиш кръгова но аз препоръчвам да я правиш поне 3 месеца.
е не си ли съгласен че така се почва? за начинаещ наи добре е туи според мен
|
| Пет Май 09, 2008 10:36 pm |
|
 |
lemsa
Тренер
|
да де,само препоръчах да я прави по продължително
NO PAIN!!!
|
| Пет Май 09, 2008 10:41 pm |
|
 |
alien
Потребител
|
понеже става въпрос за кръгово искам да питам грешка ли е че го правих само 2 седмици фитнес инструктора така ми каза,а някои от залата ми казаха че е хубаво да се прави поне 3 месеца
_________________ You will never walk alone
|
| Пет Май 09, 2008 10:44 pm |
|
 |
Caliban
|
мерси много на всички за съветите  то и аз си мисля че ми трябва една програма за начинаещ поне за 1 месец  само да питам кои групи мускули да тренирам през 3те дни ? в смисал първо гърди и трицепс или бицепс ? или гърди и рамо как да ги комбинирам ? 1 здравеняк в фитнеса днес ми каза да тренирам всяка мускулна група -гърди , гръб в отделен ден за максимум натоварване но това сигурно е за по напреднали ?а и да ви питам какжо е тжа кръгово  ?
|
| Пет Май 09, 2008 11:48 pm |
|
 |
Caliban
|
аа кръгова значи да тренирам всички групи в 1 ден ли ? ако е така мисля че 1 месец кръгова ми стига
|
| Пет Май 09, 2008 11:52 pm |
|
 |
straha
Потребител
|
абе кат не четете ко са ви писали за ко изобщо пишете тука?отговарям за последно-крака,гърди,гръб,рамо,бицепс,трицепс-редуват се бутащи с дърпащи мускулни групи и се почва от наи силните към по слаби! туи всеки инструктор които си знае работата щи го каже!!!туи е за начинаещи-2 седмици не стигат
|
| Съб Май 10, 2008 8:44 am |
|
 |
|
|