|
Страница 4 от 6
|
| Автор |
Съобщение |
M@R#@
Тренер
|
Krasi написа:Улучи без да искаш с кокоса - оказа се че съотношението на калий:натрий в него е 22:1. Не мога ти кажа твоя колко точно в милиграми съдържа, защото е изсушен.
 Хехе, когато правя нещо правилно, единственият вариант е да съм го налучкала, нали
И за ананаса пак бях налучкала, мдааа  ...
А всъщност по много сериозен признак ги избирам - тъй като искам да " Свалям", си ги избирам да завършват на буквата " С"
Като блондинка
_________________ VAE VICTIS
|
| Чет Ное 23, 2006 8:09 pm |
|
 |
Administrator
|
|
|
|
 |
FITNES BG
Site Admin
|
Мас също завършва със "С", но не си мажи филии с нея. Няма да ти пиша за биогенните амини в бананите, че пак ще се радваш.И оставяй от време на време тия двата емотикона да починат малко, че ми се оплакаха.
|
| Чет Ное 23, 2006 9:27 pm |
|
 |
M@R#@
Тренер
|
Krasi написа:Няма да ти пиша за биогенните амини в бананите, че пак ще се радваш.
bananaS- то е ясно...
ориз- rice (райС)- също.
|
| Чет Ное 23, 2006 9:34 pm |
|
 |
M@R#@
Тренер
|
Krasi написа:И оставяй от време на време тия двата емотикона да починат малко, че ми се оплакаха.
Емотиконите ползвам, да се знае, че се шегувам, че мъжете сте като микровълновите- загрявате за 15 секунди...
И са ми малко тия емотикони... Искам повече... Няма избор от емоции..
|
| Чет Ное 23, 2006 10:24 pm |
|
 |
FITNES BG
Site Admin
|
Аз повече с нанометри съм се занимавал, но няма значение  .Май от софтуера зависи. Не знам ще питам и ако може ще сложим още заради тебе. Те май починаха (въстановиха сили) вече - тия дето ги използваше досега.
|
| Чет Ное 23, 2006 10:31 pm |
|
 |
M@R#@
Тренер
|
Медът качва ли инсулина?  Чета различни мнения и се обърквам много...
"........Химически състав на пчелния мед
Въглехидратите са 95-99% от сухото вещество. Те са представени главно от глюкозата 20,4–44,4% и фруктозата 21,7–53,9%, които обикновено се означават като редуциращи захари...........Фруктозата има предимство пред глюкозата като енергиен източник при редица болестни състояния: диабет, кетози, паренхимни заболявания на черния дроб, сърдечни заболявания, постоперативни състояния и др. При смущения в обмяната се усвоява по-леко и 20 пъти по-добре от глюкозата....."
"..........В зависимост от вида на диабета, възрастта на пациента, под лекарски и лабораторен контрол е допустимо приемане на до 50 г. мед /богат на фруктоза и микроелементи/ за сметка на други въглехидрати от диетата на пациентите, дневно в 4 приема. Нещо повече. Има данни, че богатите на фруктоза медове /акациев, слънчогледов/ намаляват нуждите от инсулин и др. противодиабетни лекарства. Проучванията в това направление продължават..............."
"........Медът е изключително полезен натурален продукт, който освен основните съставки, съдържа и редица микроелемнти, витамини и други биологично активни вещества. Продуктът е богат на калий и с много високо съдържание на въглехидрати – 78- 80%. Медът е висококалорийна храна-в 100 г мед се съдържат 323 калории. Ежедневното приемане на мед 20-40 грама като основен подсладител е полезно. Свръхприемът, обаче напряга панкреаса и може да доведе до нарушение във въглехидратната обмяна, вкл. да отключи диабет. ......"
|
| Съб Ное 25, 2006 9:05 pm |
|
 |
FITNES BG
Site Admin
|
Медът е 75-80% инвертна захар, а от нея приблизително 1/2 е глюкоза. Да не говорим, че сега го произвеждат със СЕИ ("Стерилен Европейски Идиотизъм" - мой термин) - използват 75% инвертна захар (глюкозо-фруктозен сироп - има го - използват го и в безалкохолните след разреждане), малко мед (не метал - електролитна  ) и аромат на мед. Една колежка работеше по-рано във фирма внасяща аромати и много ме учуди, че имат даже аромат на дъбова бъчва. Вече всичко се прави по европейски и американски - така е по-модерно. Ти как смяташ дали 37% глюкоза вдигат исулина. И стига с тия биоактивни вещества. Те действат ако го смучеш. Иначе като слезе долу в стомаха на кисело (рН около 1,5 от 0,1N HCl) и ги удари пепсина всичко с белтъчна структура се разпада. Каквото се резорбирало в устата и хранопровода - това е. Фруктозата, като е в по-големи количества и организма е енергийно обезпечен се превръща в черния дроб на глюкоза, а разликата и с глюкозата, е че по-слабо и бавно се резорбира и че не се отлага като гликоген. Това дето си го чела с него лекарите залъгваха пенсионерите диабетици преди 20 години. Баба ми беше и покрай нея съм прочел доста научна литература. Микроелементите в меда са долу-горе като в минералната вода - впечатляват само човек дето нищо не разбира.
|
| Нед Ное 26, 2006 10:15 am |
|
 |
M@R#@
Тренер
|
Благодарско, Краси
Иначе само домашен мед ям- един съсед има кошери. А медни пити направо обожавам
Сега не ям, нали свалям... Ама вчера изядох една голяма лъжица  и... разчитах на тебе да ми успокоиш съвеста
Добре, де- издъних се... Няма повече...
|
| Нед Ное 26, 2006 1:19 pm |
|
 |
FITNES BG
Site Admin
|
Една позната всеки ден взема по една лъжица сутрин заедно с чая си, но само толкова. И през деня яде на малки порции друга храна няколко пъти - включително и ориз единия път и пак отслабва. Въпроса е да не правиш крайности в диетата и накрая вечерта да се наядеш като за "последно". От време на време, когато се чувстваш отпаднала може да направиш изключение, но като цяло да се придържаш към диета. Иначе съм виждал доста хора да заприличват на йоги,с един отпаднал вид и с тънмни кръгове под очите като лемурите. Целия смисъл на диетата и фитнеса е да изглеждаш по-добре, а това, че на някой започва да му харесва мазохистичната част от всичко това си е негов проблем.
|
| Нед Ное 26, 2006 7:33 pm |
|
 |
M@R#@
Тренер
|
Да, май и аз правя нещо такова. Вчера се чувствах много изтощена, даже нямах сили да тренирам... След меда- към 21.00 веднага съм заспала, спах до полунощ, после към 02.00 пак легнах и днес към 12.00 на обяд станах... Дано не е вярна тази статия, че сънят скъсявал живота
Днес съм 6 точки ! Искам да се похваля- след 3 месечно прекъсване на 4-тата кардио тренировка вече пак мога да бягам  ! 5 мин правя бързо ходене за загрявка, после 35 мин бягам с бавно темпо(скорост 6.3- 6.6) и пак 5 мин бавно ходене накрая
Скоро правя 2 седмици от диетата и ще докладвам резултати
|
| Нед Ное 26, 2006 7:49 pm |
|
 |
FITNES BG
Site Admin
|
Когато се храниш въглехидратно се получава заспиване - свързано е с нивата на серотонина. В млякото има някои къси пептиди, които имат ендорфино подобно или поне структурно сходство с опиевите рецептори и също може да се заспи след приема му. При консумацията на сирене също се получава подобен ефект, но в него има и веществото тирамин (биогенен амин), който възбужда нервната система - т.нар. "cheese syndrom". След като човек е уморен, след обилно въглехидратно хранене и когато в помещението в което се намира е по-топло, няма как да не заспи, освен ако не е взел някакви стимулиращи нервната система вещества - амфетамини, високи дози кофеин и таурин и др. Аз забелязвах, че след като им давах да пият по 5 мг фолиева киселина след тренировка в залата, ми се оплакаха че заспивали като се приберат в къщи за около 1-2 часа и след това не може ли да спят нощем. Не разбирам толкова от физиология, за да разбера причината, но съм го обсъждал с приятели лекари и те не можаха да се сетят. Добре, че успяваш да тичаш по толкова.
|
| Нед Ное 26, 2006 10:02 pm |
|
 |
M@R#@
Тренер
|
И аз пия фолиева киселина.. А ти за какво си им я давал след тренировка?
Хайде, хайде, от киселината заспивали... Пребивал си ги от тренировки, сигурно  ...
|
| Нед Ное 26, 2006 10:17 pm |
|
 |
FITNES BG
Site Admin
|
За овладяване на катаболните процеси в организма - фолиевата киселина (Вит.В9) е преносител на едновъглеводородни "отломки". Жените я пият заради цикъла, тъй като участва заедно с Вит.В12 в процесите на зреене на еритроцитите.
Последната промяна е направена от FITNES BG на Вто Ное 28, 2006 12:15 pm; мнението е било променяно общо 1 път
|
| Нед Ное 26, 2006 10:23 pm |
|
 |
M@R#@
Тренер
|
Момчета, искам да си поговорим чисто по женски...
Спрях да свалям  .. Няма да мога да си вляза в роклята за Н.Г.  (Не, не отслабвам за Нова година, ама съм си купила рокля и искам да я облека)
От 3 дни кантара не мърда, даже напротив +0.600 съм вече 3 дни.
Да, знам, че не трябва да се тегля всеки ден...
Няма причина да задържам вода- едно и също ям...
И не съм преди цикъл...
И не ми казвайте, че сигурно качвам мускул (с 1000 ккал, от които 60% мазнини и 20-30 ГРАМА въглехидрати)
Просто съм в застой...
Май не заредих както трябва- малко ядох, трябваше повече, ама нали уж да не се тъпча...Хем знам, че трябва 2/3 над необходимите въглехидрати...Ей, че съм тъпо парче!!!  ... Утре ще заредя вместо вдругиден, май ми е много на 7 ми ден да зареждам.. Мисля на 6-ти да пробвам, че с тия застои май ще ми трябва друга премяна
Споменах ли, че до тука ( за 12 дни) съм свалила 5 кг...
(Най- много 2 литра да са вода...)
Последната промяна е направена от M@R#@ на Вто Ное 28, 2006 3:02 am; мнението е било променяно общо 2 пъти
|
| Вто Ное 28, 2006 12:46 am |
|
 |
M@R#@
Тренер
|
АНКЕТА
1. Холин Фосфатид Лецитин е:
а) Свети Константин и Елена (на латински)
б) истинското име на Поручик Галицин
в) друго
2. Фосфолипиди са:
а) увивни цветя с аромат на липа и светещи в тъмното листа
б) лепило за минерална мазилка
в) друго
3. Свингомиелин е:
а) миещо вещество извличано от свинска мас
б) полиращ продукт за ламинат със съдържание на животински мазнини
в) друго
4. Брадикардия е:
а) неравномерен растеж на брадата при мъжете
б) окосмяване в областта на сърцето
в) друго
И т.н...
Статиите, които помествате са написани за медици... Термините, които употребявате няма как да се знаят от обща култура... Трябва да е разбираемо иначе е безполезно.. Пишете по- простичко, основният смисъл е необходимо да се схване...
С поздрав най- сърдечен
Ваш приятел вечен
Весел Патиланчо
|
| Вто Ное 28, 2006 2:41 am |
|
 |
|
|
В момента е: Сря Юли 09, 2008 6:50 am | Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
|
Страница 4 от 6
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|
|