Фитнес БГ Форуми
Фитнес Регистрирайте се Профил Лични Съобщения Търсене Въпроси/Отговори Потребители Потребителски групи Вход
Напишете отговор Страница 5 от 6
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Как да сваля
Автор Съобщение
Отговорете с цитат
Мнение  
Ами аз някъде писах, че след време ,когато се наберат достатъчно статии, ще бъде направена нова структура на сайта и някои от статиите ще отидат в направление "по-специализирани". За мен не "светят" от някаква кой знае каква наука, но щом са ви тежки ще се опитам да пиша и "по-разбираемо" - т.е. като за вас. За мен научно означава например - "нови математични методи в квантово-химичните изчисления при модулиране на биологични системи". Стремежа ми беше да не пиша общи приказки - ще се опитам да сваля нивото, но не ми се иска да пиша глупости. Има някои понятия които няма как да избегна, може би трябваше първо да започна с обща класификация на белтъчини, въглехидрати, мазнини и други биологичноактивни вещества. Май трябва да сложа по 2-3 енциклопедии по медицина, химия и биохимия. Фосфатидил холин (основното вешество в състава на лецитина) е по-правилно, а не фосфатид, пак съм бързал и не съм догледал нещо. Има понятия които описват напълно и почти еднозначно проблема. Брадикардия например освен "забавяне на сърдечната честота до по-малко от 50 удара на минута" има и редица особености - например синусовата брадикардия, която се наблюдава при спортисти и при редица заболявания, може да е породена и от аритмии, вследствие от сърдечен блок и при забавяне на пулса може да предизвика безсъзнание. Сега само да не почнете всички да ме питате "ами на мен ако така ми стане" и "дали и аз май имам нещо такова". Затова съм използвал това понятие - не може да се изясняват по прост начин някои неща в организма. Лекарите затова не обясняват, защото няма как за 5-10 мин. да ти предадат това което са научили за 10-15 години. То винаги ще има въпроси - колкото повече знаеш, толкова повече въпроси. На всички въпроси няма еднозначен отговор. Може би като използвам термини, ще правя легенди към статиите или препратка с пояснения, но така рискувам да се отклоним много от разглеждания проблем. Искате компетентна информация, а в същото време няма как да я разберете. Аз не съм най-компетентния, но не искам да пиша глупости като "L" -таурин; креатин мохохидрата задържал вода, защото имал вода в молекулата си; естерифицирания (етилирания) креатин се разтварял по-добре във вода и т.н. Има бодибилдинг сайтове в които статиите , най-вече за стероидите, се пишат от лекари и там нивото е доста по-високо. За мен не е чак такъв проблем да пиша по-общи приказки, но нали идеята на сайта ни беше да се публикуват и по-специализирани статии. О.к. ще напиша и един пакет от статии с по-общ и поясняващ характер.

Последната промяна е направена от FITNES BG на Вто Ное 28, 2006 11:23 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение

Отговорете с цитат
Мнение  
Аз ще ти отговоря, защото това ми е работата, но не по женски. Не може всеки ден да очакваш да си отслабнала. Много си нетърпелива - ако беше градинар щеше да вадиш всеки ден растенията да им видиш корените колко са пораснали. В организма процесите не протичат толкова бързо - иначе да сме измрели отдавна. Теглото на тялото варира в някакви граници и +/- 1кг не е от съществено значение, освен ако не си професионален състезател по някакъв вид спорт. Аз като пия 50гр глюкоза след тренировка с 5-6 гр креатин и имам чувството, че всичко отива в талията ми и ставам доста мазен, а на другия ден нещата стоят по друг начин. Затова много от професионалните културисти казват, че огледалото е критерий за тях. Женския организъм е малко по-сложен от мъжкия от гледна точка на хормоните и затова не винаги става това което се предполага, че трябва да стане. Професионалните културиски вземат естрогенни блокери за да могат да си орелефят краката, но аз не те съветвам, защото се наблюдават и явления като "естрогененния взрив". Включи повече салати в менюто си и намали протеина, ако смяташ, че от него качваш. Съветите във форум винаги "увисват", и затова трябва инструктор или някой да те наблюдава иначе приказваме само да се намираме на работа. Пробвай и Вит. В6 по 25 мг преди тренировка. Спри кленбутерола може и да е от него. Всъщност трябва да се наблюдаваш и ти да имаш правилните отговори за метаболизма си, а не да чакаш някой да ги улучи.

Последната промяна е направена от FITNES BG на Вто Ное 28, 2006 6:54 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Отговорете с цитат
Мнение  
Мисля,че обвиненията са малко прекалени- има и популярни, и научни статии,така всеки може да чете според интересите си.

Отговорете с цитат
Мнение  
Krasi написа:
Искате компетентна информация, а в същото време няма как да я разберете.

Искаме компетентна информация- достъпно представена, за да я разбереме...
Казваш, че идеята е била да се пишат по- специализирани статии, но сайта не е такъв- той е за фитнес- за хора спортуващи или просто интересуващи се от спорт, начин на хранене и т.н..Става въпрос за хранителни добавки, които човек си купува без рецепта, не за медикамент, изписван от лекар... И професионално спортуващ едва ли би разбрал подобна статия- ето, ти самият казваш, че програмите (хранене, добавки, тренировки) на професионалните спортисти се изготвят от доктори... Трябва да е разбираемо на ниво химия, физика , биология - средно образование... Знам, че няма да е точно- няма как да е, като не се използва точното понятие, но пък поне ще е ясно.. А нали това е идеята- да ни стане ясно (но не на ниво да вземем с отличен изпит в Медицинския)..

Пък за брадикардията- ами ще те питат, ми- като пишеш такива неща...
И за Л-карнитина ще те питат, щото си писал, че ДО 1000мг е напълно безвреден.. Ами нормално е да си мислят, че над 1000 е вреден... И после има да обясняваш в страници, че всъщност не е така..

Хората се страхуват от думи, които не разбират и звучат като сериозна диагноза..

Аз лично имам Медицинска енциклопедия и проверявам нещата там... но не става въпрос само за мене, нали...

Мнение  
zina написа:
Мисля,че обвиненията са малко прекалени- има и популярни, и научни статии,така всеки може да чете според интересите си.

Извинявай, Краси, не съм искала да те засегна, оценявам наистина работата ти Rolling Eyes ..

Аз чета и пиша и в други сайтове, но понеже тука получавам най- адекватни отговори предпочитам тука да задавам въпросите си и да получавам информация... Затова стана така.. Embarassed

Към извинението- специален поздрав за Краси Cool :
http://liteos.de/musik/galitsin.mp3

Последната промяна е направена от M@R#@ на Чет Дек 21, 2006 3:54 am; мнението е било променяно общо 1 път

Мнение  
L-карнитина се препоръчва по 1 гр. за да не се заяждат разни от здравното министерство, защото статута на хранителните добавки е не добре дефиниран във повечето страни. Както ти писах ще напиша статии с информативен характер за основните хранителни вещества, но все пак трябва време. Хубаво е да има хора като тебе във форума които да казват направо какво мислят, за да се корегираме според потребителите. Добре е да има тази обратна връзка, защото рискуваме да заприличаме на руснаците, дето имат орбитална станция в космоса, а още нямат автомобил с икономичен двигател. Ако толкова искаш още да сваляш и се чудиш какво да пиеш : Вит. В6 по 25-50 мг, 10 мг Вит. В2, 1-2гр L-карнитин и 0,5-1 гр(500-1000мг) Вит. С 30 мин. преди тренировка. Само в дните на цикъла може да спираш поне Вит. С. Вит. В6 не го спирай, тъй като помага на т.нар. "предменструален" синдром. Отделно през деня може да пиеш още 1-2 пъти същите вещества по 1/2 от споменатото количество.

Отговорете с цитат
Мнение  
Добре, Краси, включвам витамини 30 мин преди тренировка. Ще ги пия с някакъв сок..
Клена съм го спряла за 2-3 дни.. Даже мислех, че е причина да не свалям (ами търся си причина Embarassed )...

Мнение  
Пробвай, щом нещо не дава резултат и няма основателна причина за това то трябва да се сменя.

Отговорете с цитат
Мнение  
От днес промених тренировката- почвам да тренирам всяка група отделно. 10 мин загрявам на пътечка, после правих гръб 3*3*10-12, малко преси 1*3*30 и 25 мин пътечка на 7.5 скорост.

Мнение  
Много сериозен застой в отслабването Rolling Eyes ...
Пак ще променя диетата- ще мина на протеин, плодове и салати- на нисковъглехидратна ще карам десетина дни..

Мнение  
Отдавна не бях писала тука, но то е защото нямаше какво да кажа...
Сега имам..
Да кажа какво стана..
Една седмица ми беше много зле.. Чувствах се много отпаднала, направо изтощена.. Реших, че е от ефедрина или клена. Спрях ги- стана още по- зле- нямах сили направо, все ми беше изморено, все ми се спеше.. Реших, че е от малкото въглехидрати- около (20-30 гр на ден- нали бях на кетонна). Заредих- още по- зле стана- цялата подпухнах.. В същото време бях спряла да свалям, даже със същото хранене почнах да качвам..
А нали ви казах, че ми беше свършил Л- карнитина... И тогава ми пристигна поръчката Very Happy Течен- какъвто Краси ми препоръча.. И почнах по 4 гр на ден и живнах... Ииииииии... пак почнах да свалям Very Happy И тогава ми светна, че съм се задръстила от животински мазнини и без л- карнитин нищо чудно, че съм нямала сили, не съм отслабвала и ми е било зле..
Сега съм на 4 гр дневно Л-карнитин, 3*30 протеин в 2.5% кисело мляко и мазнини от растителен произход Wink и клен
И кантара пак почна да слиза надолу- 2кг за 4 дни... Знам какво ще кажете, но аз общо съм свалила 6 кг до тук и 5 см от обиколка на ханша например за 23 дни Wink Very Happy

Последната промяна е направена от M@R#@ на Пет Дек 08, 2006 9:45 pm; мнението е било променяно общо 1 път

Мнение  
Ако приемаш 3х30мл Liquide L-carnitine Explode - това означава 9 гр., защото е 10% съдържанието на L-карнитин в него. Кантара не е хубаво да отслабва с 2 кг - защото скоро няма къде да се качиш Laughing . Като се мериш използвай твърда земя - в смисъл да не се мериш в асансьор, че трябва да смяташ и ускорението му за изчислиш колко тежиш всъщност. Едно е хубаво, че си на морското равнище и данните от измерването, като се пренебрегнат някои фактори, е най-близко до "истинската" стойност.

Отговорете с цитат
Мнение  
Krasi написа:
Ако приемаш 3х30мл Liquide L-carnitine Explode - това означава 9 гр.,.

Sorry, една запетая съм изтървала и смисълът веднага се промени Embarassed . Оправих го.. Embarassed
4*10мл Л-карнитин приемам, ама може и да е повече, че го надигам от бутилката като компот Very Happy
3*30 гр протеин в 500 мл кисело мляко 2.5%

Имам 3 кантара, не се притеснявай, че няма да има къде да се тегля..
Иначе най добре се чувствам, като се тегля във вода Very Happy

Мнение  
Една глътка е повече от 10мл, но ти ще го разбереш по това за колко дена ще свърши бутилката.

Отговорете с цитат
Мнение  
Бутилката свърши за 7 дни... По 7 гр на ден пия значи..

Напишете отговор Страница 5 от 6
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети