|
Страница 1 от 1
|
| Автор |
Съобщение |
maria
Модератор
|
 Канела
Някой знае е ли как точно действа канелата? Четох в различни сайтове - на едно място пише, че съдейства за отслабването, защото разгражда глюкозата. На други места, че възбужда апетита. Препоръчват я и като естествен подсладител. Ако целта е задържане на ниско тегло, полезна ли е канелата?
_________________ Забрави, че “така правят другите”.
|
| Съб Апр 19, 2008 10:05 pm |
|
 |
Administrator
|
|
|
|
 |
FLORINA
Потребител
Местожителство: млечен път
|
 за канела
да полезна е и то точно за добра фигура подпомага. френски готвачи,като своя тайна я слагат във всички техни специалитети по една щипка. също придава по сладък вкус към диетични храни и аромата
_________________ постоянство спорт и правилно хранене
|
| Съб Апр 19, 2008 10:36 pm |
|
 |
maria
Модератор
|
В кулинарията като подправка е ясно, баба ми , без да е чела френски рецепти  , слагаше канела в много ястия, но става въпрос за съвсем малко количество. В един пост на zobfather пишеше , че разбърква извара , протеин и малко канела, а след 40-50 минути се чувства страшно гладен.Добре, ама той едва ли иска да слабее  . Като прочетох това се размислих за канелата, защото не мога да пия кафе без захар, с подсладител ми е гадно. Мислех да пробвам с малко канела вместо захар, една колежка го пие вече година, казва , че е приятно  Ако ще почна да ям като змей, по-добре да си пия със захар .
|
| Нед Апр 20, 2008 6:40 am |
|
 |
FLORINA
Потребител
|
 за канела
да и аз го четох или гледах някъде,за кафето ставаше въпрос,който пие без захар,да слага щипка канела.
придава по приемлив вкус,аз го пия винаги без захар,чисто. но определено като четох доста статии,канела не отваря апетит,а обратното. тук мисля важно,кой как ще нагласи психиката.
|
| Нед Апр 20, 2008 11:13 am |
|
 |
FLORINA
Потребител
|
 това открих за канела
Щипка канела в ястието помагат за по-бързото разграждане на глюкозата и намаляват нивото на кръвната захар.
Една от тайните на главните готвачи е, че слагат канела в ястия, за които не сте си и помисляли, че се подправят по този начин- ориз, месо и какво ли още не.
"Можете да потопите парче канелена кора в чая или в компота, или да поръсите капучиното си с нея". Можете да добавите и съвсем малко канела на прах в мюслите (овесените ядки) сутрин на закуска.
# Наднормено тегло: сутрин рано ½ час преди закуска на празен стомах и вечер преди заспиване изпийте чаша гореща вода с мед и канела. Ако се приема редовно, намалява теглото и на много пълни хора. Освен това не се натрупват мазнини дори и при хора на високо калорийна диета.
# Умора – Последни изследвания сочат, че уникалната комбинация от витамини, минерали и биофлавоноиди, заедно с монозахаридите фруктоза и глюкоза, съдържащи се в пчелния мед спомагат за бързото преодоляване на умора и отпадналост, дължащи се на различни причини.Д-р Милтон, който е провел проучването твърди,че приемането на чаша вода с 1 чаена лъжичка мед и поръсени с канела увеличава виталността и силата на организма за повече от 24 часа. Добре е тази смес да се приема около 3 часа след обяд, когато умората в организма започва рязко да се увеличава.
|
| Нед Апр 20, 2008 11:32 am |
|
 |
maria
Модератор
|
 Благодаря. Една пролет така пих топла вода с джинджифил, бях прочела , че от такава комбинация се топят мазнини в околопоясната област.Не можах да проверя дали има ефект, защото не ми хареса вкусът и се отказах.
|
| Нед Апр 20, 2008 9:03 pm |
|
 |
FLORINA
Потребител
|
 подправки и билки
в някои хранителни добавки има джинджифил аз употребявах такива. а като ядем и основни ястия с тази и други подправки,вече правим добро на организъма. също имам и крем за тяло,който съдържа джинджифил,май действието му да прави кожата по еластична и стегната. крем го купих от метро,много хубаво мирише казва се "фруттини" немско производство.
|
| Нед Апр 20, 2008 9:18 pm |
|
 |
Chilli
Потребител
Местожителство: vienna
|
И аз от край време зная 4е убива апетита за сладко сега научавам и за6то.Слагам си от нея в кафето.Във филтера заедно с кафето и кухнята замирисва уникално.Готина подправка,аз бих я 4ислила към помощниците за слаба фигура(не вреди по-скоро не 4е помага)
|
| Чет Апр 24, 2008 12:57 pm |
|
 |
|
|
В момента е: Нед Юли 06, 2008 12:46 pm | Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
|
Страница 1 от 1
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|
|