Фитнес БГ Форуми
Фитнес Регистрирайте се Профил Лични Съобщения Търсене Въпроси/Отговори Потребители Потребителски групи Вход
Напишете отговор Страница 1 от 1
Качване Мускулна Маса / над 30 год.
Автор Съобщение
Отговорете с цитат
Мнение Качване Мускулна Маса / над 30 год. 
Прегледах темите, но не открих нищо за повишаване мускулната маса при хора на възраст 30+. На 33 год съм, преди 6 месеца като започнах да тренирам бях 68 кг на 193 см. От тогава пия Universal Mega Mass 3000 гейнър + 5 гр. креатин на ден + Ultimate Amino 1000 по 10 капсули на ден. Първите четири месеца качих около 10 кг(в момента съм 78 кг) от около два месеца насам установявам, че темпото на нарастване спадна почти до 0. От щатите ми изпратиха: Ultra Labs - Human Growth Complex, Optimum - Glutamine 1000, Optimum - BCAA 1000 и Thermolife - Ecdysten 90.
Дайте идея дали да почвам да ги гълтам и тях, или нещо друго? Също така, всяка дадена насока по въпроса е добре дошла за мен Smile

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение

Отговорете с цитат
Мнение  
Това че си над 30 няма какво да те безпокои. Особено щом желаеш да покачваш мускулна маса. Точно в тази възраст става доста лесно. Щом темпото на покачване е спаднало до 0 значи трябва драстична промяна в тренировъчния план. Пий си добавките които имаш не е необходимо да даваш излишни пари. Пък и за повечето отзивите са добри. Храненето също е важно не го забравяй защото добавките и медикаментите са оптимизатори на процесите на изграждане на мускулна маса, но трябва да има и градивен материал.

Отговорете с цитат
Мнение  
Тези добавки, които изброих, могат ли да се пият едновременно или има някакво редуване?

Отговорете с цитат
Мнение  
ФИТНЕС БГ написа:
Храненето също е важно не го забравяй защото добавките и медикаментите са оптимизатори на процесите на изграждане на мускулна маса, но трябва да има и градивен материал.

... което означава, че сега, като си повече килограми имаш нужда от повече калории, за да поддържаш тези килограми и от още повече калории, за да качваш..

На 68 и на 78 кг необходимите калории са различни.. И ако на 68 кг си поемал примерно 3 000 ккал и с това хранене си стигнал 78, то тези ккал сега са ти достатъчни само за поддържане на теглото... Трябва пак да ги увеличиш, за да почнеш да качваш...

Мнение  
M@R#@ написа:
ФИТНЕС БГ написа:
Храненето също е важно не го забравяй защото добавките и медикаментите са оптимизатори на процесите на изграждане на мускулна маса, но трябва да има и градивен материал.

... което означава, че сега, като си повече килограми имаш нужда от повече калории, за да поддържаш тези килограми и от още повече калории, за да качваш..

На 68 и на 78 кг необходимите калории са различни.. И ако на 68 кг си поемал примерно 3 000 ккал и с това хранене си стигнал 78, то тези ккал сега са ти достатъчни само за поддържане на теглото... Трябва пак да ги увеличиш, за да почнеш да качваш...

Момчето добре ти го е написало.А и не забравяй,че за да растеш са ти необходими поне по 2гр. протеина на килограм телесно тегло.Те добавките са си хубави,но виж дали ги имаш тия грамове протеин в менюто си.А и няма да е лошо да напишеш,каква точно ти е програмата.

Покажи мнения от преди:
Напишете отговор Страница 1 от 1
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети