Фитнес БГ Форуми
Фитнес Регистрирайте се Профил Лични Съобщения Търсене Въпроси/Отговори Потребители Потребителски групи Вход
Напишете отговор Страница 2 от 3
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Коментари "Плажен" дневник ![Начало:12.05.-Край:03
Автор Съобщение
Отговорете с цитат
Мнение  
lemsa написа:
докато спим не се храним и организма не получава хранителни вещества около 8часа!за това е добре ведна след ставане да се зареди въглехидрати(прости) и протеини,както и веднага след тренировка,а при теб липсва това!как искаш да издържиш повече от 15мин въженце като няма гориво Wink и сменяй салатката,по добре е да хапваш заленце и марулки Cool

Аз мисля,че тва за закуската не е вярно.И аз не закусвам,пък как върху наядено да правя 1 час кардио.Кардиото на гладно преди тва Л-карнитинчето и кафенцето и съм ок за 1 час кардио.И тва със въглехидратите след тренировка...по съм съгласна преди тренировка прост въглехидрат и след тренировка белтъчини,отколкото и преди и след карбо.Lemsa защо зелето да е по добро примерно от краставицата...знаем,че зелето трудно смилаема храна и краставиците са в пъти по-добри Wink Иначе за марулата съм съгласна,дори и спанак във салатата---най-добрата салата мисля,че е краставици,маруля и спнак Wink
А иначе за вчерашното ти меню--определено има напредък особено в броя на храненията ти,единствено сметаната не ми хареса и определено трябва да увеличиш белтъчините в менюто си.Може да включиш обезмаслена извара Wink

Отговорете с цитат
Мнение  
Когато правим кардио сутрин рано задължително ако е на гладно трябва да има прием на лесно разградим протеин. В обратния случай поради липсата на гликоген в тялото и изчерпаните запаси през нощта тялото се принуждава да гори мазнини и протеини с цел извличане на енергия. Кортизола също е завишен сутрин поради което протеините ще бъдат лесно разградими. И поради факта, че липсва протеин който да захрани мускула, той се разгражда покрай мазнината. Това за простия въглехидрат преди кардиото малко ми е съмнително. След тренировка задължително прост въглехидрат, за да се повишат инсолиновите нива и да се зареди тялото с гликоген, а не да търси още варианти за изгаряне на хранителни вещества и поради ниската телесна температура да разгражда белтъци. Wink

Мнение  
max_paine написа:
Когато правим кардио сутрин рано задължително ако е на гладно трябва да има прием на лесно разградим протеин. В обратния случай поради липсата на гликоген в тялото и изчерпаните запаси през нощта тялото се принуждава да гори мазнини и протеини с цел извличане на енергия. Кортизола също е завишен сутрин поради което протеините ще бъдат лесно разградими. И поради факта, че липсва протеин който да захрани мускула, той се разгражда покрай мазнината. Това за простия въглехидрат преди кардиото малко ми е съмнително. След тренировка задължително прост въглехидрат, за да се повишат инсолиновите нива и да се зареди тялото с гликоген, а не да търси още варианти за изгаряне на хранителни вещества и поради ниската телесна температура да разгражда белтъци. Wink

Ааааа...То всеки си знае,ама аз не съм съгласна с тва...протеин преди кардио...А за простия въглехидрат,еми примерно 1 ябълка преди кардио(обаче ако кардиото е сутрин и ена ябълка не ям) Един културист,казваше по едно предаване,че кардиото сутрин трябва да е нагладно,за да може организма да гори мазнини Wink Обаче аз за пореден път казвам,че догмите в този спорт са на изчезване...

Мнение  
Цитат:
Един културист,казваше по едно предаване,че кардиото сутрин трябва да е нагладно,за да може организма да гори мазнини Wink

Този един културист най - вероятно си бие винстрол и тестостерон някакъв(бърз) и са му блокирани разграждащите хормони(кортизола) и ако иска може и цял ден гладен да стои. Мой приятел се изчисти за балканското първенство с 4 кутии аминокиселини(по 325 хапа ОН 2222) и 200 гр. пиле за 10 дни така че.... Wink

Мнение  
Може и да е бил,може и да не е ...той говореше попринцип,защото му беше на гости една фитнес инструктурка и той обясняваше каква е целта на кардиото на гладен стомах...Но е факт,че от теб за пръв път го чувам тва,че не е хубаво на гладно кардио...но е и факт,че ефект има и то доста добре се изчистват мазниниките Wink

Мнение  
scorpion написа:
Обаче аз за пореден път казвам,че догмите в този спорт са на изчезване...

това,че ти си бунтарка и се опитваш да вървиш с/у догмите и да откриваш нови принципи във фитнеса не означава,че са на изчезване... Wink прост въглехидрат преди тренировка се взима при покачване на ММ,за да може мускула да получава енергия от това което си хапнала,а не от запасите на гликогени да не навлиза в катабол.в този случай обаче е апсурд да се горят и мазнини!а зеле е по-добре от краставица,защото има повече аминокиселини,минерални соли,витамини,не задържа вода и най-вече заради целулозата Wink

Отговорете с цитат
Мнение  
lemsa написа:
scorpion написа:
Обаче аз за пореден път казвам,че догмите в този спорт са на изчезване...

това,че ти си бунтарка и се опитваш да вървиш с/у догмите и да откриваш нови принципи във фитнеса не означава,че са на изчезване... Wink прост въглехидрат преди тренировка се взима при покачване на ММ,за да може мускула да получава енергия от това което си хапнала,а не от запасите на гликогени да не навлиза в катабол.в този случай обаче е апсурд да се горят и мазнини!а зеле е по-добре от краставица,защото има повече аминокиселини,минерални соли,витамини,не задържа вода и най-вече заради целулозата Wink

Оооо мойте извинения,мен не ме сравнявай с неща които не ми отиват и с неща които не цъфтят WinkТова е просто мое мнение ,а фактът,че е ралично не води до извода--''бунтарка'' , дюд с тебе нема да споря,прави си нещата по свой начин,нема причина да се бунтувам с/у каквото и било,още повече ако ефект няма.Аз говоря когато има какво да кажа,а то винаги е нещо в което съм сигурна.Аз нещата не ги измислям,мен хора,не по различни от теб са ми ги казали...

Мнение  
ebony написа:
днес :
кардиото ще е вечерта 1 час някаква аеробика ,защото сутринта се успах !

храна:
1.3 -4 хапки пържола ( свинска ) + кафе
2.2 малки пържоли (около 300 гр общо ) + краставица + репички
3.ще е 1 пържола(150 гр ) свинска Laughing + репички
4.после за даскало ще има репички и краставици ( на парченца) , увити в маруля Cool
5.за вечеря 100 гр сиомга + зелена салата + зехтин ( рибата е пушена , не е чак такъв проблем,нали?) Rolling Eyes

тия 5 хранения малко ме озорват ама почнах да свиквам

днес съм на чайчета , от сутринта се опитвам да "погълна" 1 тенджера чай от липа Laughing има още доста Twisted Evil

по добре ще е да махнеш свинските пържоли да вкараи пилешко филе

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Отговорете с цитат
Мнение  
предлагам ebony да си направи тема с коментари към дневника,защото много го оспамихме Winkи някой от модераторите да премести всички коментари

Отговорете с цитат
Мнение  
scorpion написа:
Може и да е бил,може и да не е ...той говореше попринцип,защото му беше на гости една фитнес инструктурка и той обясняваше каква е целта на кардиото на гладен стомах...Но е факт,че от теб за пръв път го чувам тва,че не е хубаво на гладно кардио...но е и факт,че ефект има и то доста добре се изчистват мазниниките Wink

По повод дискусията Laughing
Very Happy Кардио-кога

И аз съм за пилешкото без кожа и зелето, но то пък втръсва все едно и също Twisted Evil

Мнение  
maria написа:
scorpion написа:

По повод дискусията Laughing
Very Happy Кардио-кога

И аз съм за пилешкото без кожа и зелето, но то пък втръсва все едно и също Twisted Evil

Maria...защо каза зеле Crying or Very sad ...можеше да кажеш ''и аз съм за пилешкото без кожа и КРАСТАВИЦИТЕ''...ся Lemsa ще вземе да излезне прав...

Мнение  
Very Happy За зелето съм,защото държи повече ситост, поне при мен Very Happy А колкото до краставиците - това ми е любимият зеленчук, само че когато татко ги бере от неговата градинка Very Happy Има дни , в които си хрупам само краставички и обезсолено сирене. Парниковите ги ненавиждам, а сега при нас продават едни сладникави, та ставам като заек- зеле, морков, зеле и месце,де Twisted Evil
В дневника на ebony видях краставичка, обвита в маруля - не ми е идвало на ум, но ще пробвам Razz

Мнение  
maria написа:
Very Happy За зелето съм,защото държи повече ситост, поне при мен Very Happy А колкото до краставиците - това ми е любимият зеленчук, само че когато татко ги бере от неговата градинка Very Happy Има дни , в които си хрупам само краставички и обезсолено сирене. Парниковите ги ненавиждам, а сега при нас продават едни сладникави, та ставам като заек- зеле, морков, зеле и месце,де Twisted Evil
В дневника на ebony видях краставичка, обвита в маруля - не ми е идвало на ум, но ще пробвам Razz

едно момче от нашта зала казва че 1 вагон зеле се равнява на 1 яице по хранителна стоиност Very Happy

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Отговорете с цитат
Мнение  
Цитат:
едно момче от нашта зала казва че 1 вагон зеле се равнява на 1 яице по хранителна стоиност Very Happy

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Готино го е казал...

Мнение  
scorpion написа:
max_paine написа:

Ааааа...То всеки си знае,ама аз не съм съгласна с тва...протеин преди кардио...А за простия въглехидрат,еми примерно 1 ябълка преди кардио(обаче ако кардиото е сутрин и ена ябълка не ям) Един културист,казваше по едно предаване,че кардиото сутрин трябва да е нагладно,за да може организма да гори мазнини Wink Обаче аз за пореден път казвам,че догмите в този спорт са на изчезване...

"Топенето само на мазнини обаче е идеалният, но невъзможен вариант. Топи се и мускулен протеин - за да произведе глюкоза за мозъка. И за това има решение – кардио-дейността е след приема на аминокиселинен или протеинов коктейл..."

" За да избегнете мускулния катаболизъм, вземете суплемент с аминокиселини или протеин с висока концентрация на аланин и глутамин преди сутрешното кардио. Така предотвратявате изтичането на тези ключови аминокиселини от мускулите за синтез на глюкоза и ги запазвате за момента, когато ще потрябват за синтез на мускули."

Цитати от статията която посочи maria.предполагам,че си я прочела,но ако не си имала времв от уроците които подготвяш в момента,съм ти извадил моментите свързани с въпроса Wink

Покажи мнения от преди:
Напишете отговор Страница 2 от 3
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети