|
Страница 2 от 4
|
| Автор |
Съобщение |
djpbs
Потребител
|
пак не ме разбираш правилно......
пък мойте след два месеца и да същите хич не ми пука
пък и те си бяха долу горе същите и преди година за това време изчистих и-ни мазнини
без да свалям кила като на тяхно място съм подложил м-ра
А и нещо друго което не съм казал тренирам в къщи е и не разполагам с толкова уреди както в залите засега
са ми достатъчни и редовно си добавям по нещо
и май днеска ще укаснея заради лафуването по нет
Последната промяна е направена от djpbs на Пон Мар 26, 2007 11:43 pm; мнението е било променяно общо 1 път
|
| Пон Мар 26, 2007 5:30 pm |
|
 |
Administrator
|
|
|
|
 |
M@R#@
Тренер
|
Хихихи
Правиш тенденциозно една и съща грешка- предполагаш нещо (пишеш "май" или "като че ли" като го предполагаш), след това незнайно защо го приемаш за вярно и върху него пак градиш други предположения, които също приемаш за верни и в крайна сметка стигаш до някакви абсурдни, но логични според тебе изводи..
Това ми напомня за един стар виц за логическата връзка...
"Старшина отива при колега и го пита:
- Знаеш ли какво е логическа връзка?
Колегата му отговаря:
- Не, не знам..
- Ами сега ще ти обясня.. Слушай сега- ти имаш ли аквариум?
- Да, имам.. Е, и..?
- Ами щом имаш аквариум, значи имаш и рибки.. Щом имаш рибки, значи обичаш животните... Щом обичаш животните, значи обичаш и жените... Щом обичаш жените, значи не си педераст..
- Ааааа...- помислил си другия- сега ще ида при началника и ще блесна с интелект..
Отишъл той при началника и питал:
- Началник, знаеш ли какво е "логическа връзка"?
- Не- отговорил началника..
- Ами сега ще ти обясня... Началник, ти имаш ли аквариум?
- Не- отговорил началника...
- Амииии.......... значи си педераст..  "
...Че и твоите логически изводи са такива, djpbs...
_________________ VAE VICTIS
|
| Пон Мар 26, 2007 5:54 pm |
|
 |
djpbs
Потребител
|
Отклоняваш темата....
Сега остава и аз да започна с вицове и тогава ще я наредим
най много да се получи fitneshumor&Zabava-bg.com
С теб с две думи не се разбираме,ще се наложи да ти обяснявам както на децата по няколко пъти.
|
| Пон Мар 26, 2007 6:30 pm |
|
 |
djpbs
Потребител
|
PENTAGONA написа:bih ti kazal ne stava programata ti . eto ti edin primer.
1ден-гарди
2ден-грап
3ден-рамо
4ден-по4ивка
5ден-раце
6ден-крака
7ден-по4ивка
корема кадето прецени6
A бе пич с това което си ми дал пример е програма за деца по една тренировка на мускулна група
за тези които са напреднали това не е достатъчно
А чрез тази програма която съм написал за почти 3 месеца съм си вдигнал тежестите от лег.с 15 кила
вярно че е доста тежка и не е за всеки и както казват другите може да се претренира а от това няма ефект
скоро ще кача подробна разбивка на програма за 6 тренировъчни дни с по две тренировки за мускулна група с която смятам да тренирам в следващите няколко месеца
|
| Вто Мар 27, 2007 12:44 pm |
|
 |
M@R#@
Тренер
|
Не си прав..
Програмата на PENTAGONA не е за деца.. По една мускулна група на тренировка правят билдери с дългогодишен стаж  начинаещите правят по повече мускулни групи, нали го уточнихме вече..
За програмата на PENTAGONA мисля само, че рамо не удачно да се тренира на следващия ден след гръб.. Според мене е по- добре крака или почивка..
И мисля, че е по- добре да е почивка: първо- защото краката ти изостават и второ- защото има мнения, че тренирането на две големи мускулни групи, в две последователни тренировки, в два последователни дни пречат на възстановяването на първата тренирана мускулна група, защото възстановяването на втората започва преди окончателното свръхвъзстановяване на първата. Възстановяването е по- важно като процес за организма от свръхвъзстановяването и той измества приоритетите..
И 6 дни са много.. По- добре 5, ама както си решиш...
|
| Вто Мар 27, 2007 4:27 pm |
|
 |
djpbs
Потребител
|
Ами аз смятам че не съм в категорията билдъри с дълаг стаж нито при тези с малко....
Пък като гледам програмите на Pro ...... значе може по двапъти на група
|
| Сря Мар 28, 2007 12:08 am |
|
 |
djpbs
Потребител
|
Понеделник : гърди трицепс предна и средна част на рамена
Вторник :крака
Сряда : гръб бицепс предмишница
Четвъртък :гърди трицепс средна част на рамена
Петък :крака
Събота : гръб бицепс предмишница
Неделя:почивка
Корем когато ми е кеф (да не казвам всеки ден по малко)
Мъчих се да го докарам на 5 дни обаче все нещо не ми харесваше
Е тука пък сряда и четвъртък са доста натоварващи но нама как
За съботота - упражненията ще са по 2 или по 3 най много за предмишница 1.
Защото както казах и приди петък и събота съм на работа нощно време
|
| Сря Мар 28, 2007 12:26 am |
|
 |
M@R#@
Тренер
|
Това, което си направил като програма са шест дни тренировка или по- точно  3- дневен сплит направен 2 пъти за една седмица..
Трапец не видях..
Съвсеееееем малко ще я барна програмата ти..
Така, значи казахме за 72 часовия задължителен минимум.. Това е МИНИМУМ  - обърни внимание  - оптимални резултати се получават след 5- 6 дни почивка( имаш 1- 2 дни- възстановяване и 2- 3-свръхвъзстановяване= 3 дни( 72 часа) долна граница и 5 дни, понякога 6- за оптимален резултат), което означава, че е достатъчно да се тренира една група грубо веднъж седмично..
Примерно така:
1 ден: гръб, бицепс
2 ден: почивка
3 ден: гърди, трицепс
4 ден: почивка
5 ден: крака
6 ден: рамо, трапец
7 ден: почивка
Това са 4 тренировъчни дни.. И тъй като гледам- мноооого се натискаш да тренираш и затова, ако 4 дни тренировки ти се виждат малко, можеш да ги направиш шест, с.............. "малко корем"
 Абе струва ми се нещо кръшкаш от пресите..
Втори и четвърти ден предлагам да правиш преси....
Пресата се възстановява бързо, не участва при изпълнението на другите упражнения и не пречи на възстановяването на другите мускулни групи..
Незнам какво имаш впредвид, като казваш, че Петък и Събота работиш нощем... Охранителите по нощните заведения работят все нощем, а част от работата им е и да тренират..Ако имаш време да се наспиш- няма проблем..
Можеш да си изместиш програмата както ти е удобно за работата (да я ИЗместиш, не да я РАЗместиш  ).. "Първи ден" означава първи тренировъчен ден, а не Понеделник.. Първи ден може да ти е Четвъртък, Събота- и от там почваш да броиш 2ри, трети...- сметни си ги така, че да ти е удобно...
|
| Сря Мар 28, 2007 3:45 pm |
|
 |
djpbs
Потребител
|
Знаех си че ще се хваниш за трапеца, за него ще има упражнения когато тренирам гръб
и при рамена
И като гледам как малко си я барнала с цели 50%
Какво лошо в Split System Principle
И с тези почивки през ден..... то по добре ако е една тренировка седмично да е всеки ден за мускулна
група.
Идеята ми е да кача малко маса като в същото време работя за сила и дооформяне
същевремено ще взимам CGT, Гейнър,Протеин,Креатин - като CGT e Преди т-ка(само не знам дали протеин или гейнър е по добре
преди т-ка) след т-ка креатин гейнър или ....
Лятото в жегите да направя един цикъл за релеф и почивка (примерно 20 дни) и септември да мина вече на
всеки ден по мускулна група
И още нещо което мисла чe e много важно за всеки който се занимава със фитнес:
Instinctive Principle (принцип на инстинкта) – опитните атлети по същество тренират по усещане, защото са много чувствителни към сигналите на тялото си (инстинктивно, индивидуална тренировка). Упражненията се изпълняват по тренировъчен план, но трениращият следи усещането на тялото си и съобразно това модифицира тренировката си (напр.променя последователността на изпълнение на упражненията в сравнение с плана).
Затова съм писал някъде + още малко или когато ми е кеф и това се отнася за всяко упражненине или тренировка,
да усетиш дали можеш и дали трябва и кога да спреш.
А пък за корема аз си го имам като генетична даденост и не само него, затова не му давам много зор е има малко за изчистване.....
Вероятно много от вас знаят, че периодът, необходим за да се получи хипервъзстановяване на работилия мускул, е 72 часа.Тогава той изпада в състояние на хипертрофия или казано просто - расте. Но е доказано, че ако в рамките на 30 минути след тренировката се поемат правилните въглехидрати (забележете правилните), то периодът на хипервъзстановяване може да бъде съкратен на 48 часа.Именно на тази теза ще заложа принципа на изграждане на тренировката. Да уточним: за да имате ефект, веднага след тренировка - въглехидрат плюс креатин.
При всичко това и правилно хранене защо да не епо добър резултата с по 2 тренировки през 72 ....
А пък за работата - става въпрос за нощно заведение но не и за охранител,време имам да се наспя но съм малко калпазанин
пия 2-3 бири ,някое друго фасче .....
|
| Сря Мар 28, 2007 6:48 pm |
|
 |
djpbs
Потребител
|
|
| Сря Мар 28, 2007 10:09 pm |
|
 |
M@R#@
Тренер
|
djpbs написа:И с тези почивки през ден..... то по добре ако е една тренировка седмично да е всеки ден за мускулна група...
Хихихи..  ..Аааа, незнам- ти си решаваш..
djpbs написа:и септември да мина вече на всеки ден по мускулна група
Що, кво му е на Април?
djpbs написа:Идеята ми е да кача малко маса като в същото време работя за сила и дооформяне
Маса и сила- може..
Маса и релеф- не може.. (ти не можеш)..
djpbs написа:И още нещо което мисла чe e много важно за всеки който се занимава със фитнес:
Instinctive Principle (принцип на инстинкта) – опитните атлети по същество тренират по усещане, защото са много чувствителни към сигналите на тялото си (инстинктивно, индивидуална тренировка). Упражненията се изпълняват по тренировъчен план, но трениращият следи усещането на тялото си и съобразно това [b]модифицира тренировката [/b]си (напр.променя последователността на изпълнение на упражненията в сравнение с плана).
Затова съм писал някъде + още малко или когато ми е кеф и това се отнася за всяко упражненине или тренировка, да усетиш дали можеш и дали трябва и кога да спреш.
Хахаха
Това ми е любимата "вратичка"...
Първо: Това се отнася само за опитните атлети, не за всеки. Ти не си сред "опитните"- ако искаш можем да го обсъдим..
И второ: означава КАК ДА СЕ ТРЕНИРА, а не как по- малко да се тренира-
Става въпрос за модифициране на тренировката, за промяна на последователност, на упражнения, а не за кръшкане от тренировка и за съкращаване на упражнения , серии или както ти му викаш "дали можеш", "дали трябва" и "кога да спреш...". Тоя твоя "принцип на инстинкта" си има друго име - мързел и в някои случаи- махмурлук...
Като дадох пример с охранител нямах впредвид, че ти работиш като охранител- беше подходящ пример, не предположение, защото те работят нощем и им е необходимо да са масивни... Ако се налага да предположа- казвам DJ ...
За обясняването- хихихи  - тука няма да пиша коментар, защото има хора докачливи и без чувство за хумор..
|
| Чет Мар 29, 2007 12:41 am |
|
 |
djpbs
Потребител
|
|
| Чет Мар 29, 2007 1:40 am |
|
 |
M@R#@
Тренер
|
Обяснявам подробно, защото от едно изречение чувате една дума и си ги нагласяте както ви е угодно и после обяснявам двойно..
Предположения недей да правиш, защото наистина ще се изложиш..
Идеята да се тренират заедно мускули синергисти е точно такава- да се правят по- малък брой упражнения за втората група, тъй като тя и без това участва..  след 6 упражнения за гръб - три за бицепс са съвсеееем достатъчно.. Щест упражнения предполагам, че включва и трапец..
Принципно можеш да извадиш бицепс- трицепс и в отделна тренировка. Те са малки мускулни групи и възстановяват по- бързо...
Утре най- добре почивай, щом ти е дошло в повече..
|
| Чет Мар 29, 2007 2:28 am |
|
 |
djpbs
Потребител
|
|
| Чет Мар 29, 2007 10:52 am |
|
 |
djpbs
Потребител
|
Понеделник :гръб бицепс
Вторник :гърди предно рамо трицепс
Сряда : почивка
Четвъртък :крака,корем
Петък :Рамене трапец (Без Предно)
Събота : Бицепс,трицепс, предмишница
Корем когато ми е кеф (да не казвам всеки ден по малко)
Понеделник :гръб бицепс
Вторник :почивка
Сряда : гърди предно рамо трицепс
Четвъртък :крака,корем
Петък :Рамене трапец (Без Предно)
Събота : Бицепс,трицепс, предмишница
Първата по ми се нрави въпреки че гръб и гърди са в два последователни дни
Бицепс,трицепс - нарочно ги сложих в събота а не петък
Ти кажи какво мислиш
|
| Пет Мар 30, 2007 1:10 am |
|
 |
|
|
В момента е: Нед Юли 06, 2008 6:38 am | Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
|
Страница 2 от 4
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|
|