|
Страница 1 от 1
|
| Автор |
Съобщение |
M@R#@
Тренер
|
 Контролни медицински изследвания
Какви медицински изследвания- кръвни, ехографски и т.н., е желателно периодично да си правят употребяващите забранени медикаменти?
_________________ VAE VICTIS
|
| Пон Ное 20, 2006 3:28 pm |
|
 |
Administrator
|
|
|
|
 |
FITNES BG
Site Admin
|
Забранени е широко понятие, но като изключим алкохола и наркотиците, май се сещам за какво става дума. Ще напиша може би статия, но ме занимават с какво ли не. Между другото ако имаш предвид тези от http://www.fitnes-bg.com/content/view/44/19/lang,bg/ те повечето са ясни. В допинг комисията нямат пари за имунометоди, а кръвните проби са забранени и ловят са мо тези от "художествената самодейност" в зобенето. То зависи за какво са изследванията, за да минеш допинг проба, или да видиш дали си здрав.
|
| Пон Ное 20, 2006 7:02 pm |
|
 |
M@R#@
Тренер
|
Интересувам се с грижа за здравето, допинг комисии не ме вълнуват...
Аз употребявам само Кленбутерол(за сега)  и ще го употребявам, затова искам да знам какво е добре да наблюдавам, какви изследвания контролно да си правя и т.н.
Интересувам се не само в частност за К., а по принцип.., ако въобще може да се даде такава обобщена информация, де...
И така- какви изследвания- кръвни, ехографски и т.н. е хубаво информативно да си правят взимащите забранени субстанции( за тяхно собствено успокоение  )?
|
| Пон Ное 20, 2006 7:54 pm |
|
 |
FITNES BG
Site Admin
|
За кленбутерола едно ЕКГ ти е достатъчно, той не е стероид, че да си правиш чернодробни ензими, пък и за тях са 2-3 неща + сперматограми.
|
| Пон Ное 20, 2006 10:24 pm |
|
 |
M@R#@
Тренер
|
Ето тези изследвания бяха посочени на едно място като "част от живота на трениращия":
1. Ниво на тестостерона
2. Щитовидна жлеза
3. Соматотропин
4. FT4
5. HDL
6. Азотен баланс
7. Бъбречни изследвания- Креатин уреа
8. Инсулин
9. Кортизол
10. FT3
11. LDL
12. Естрогени
13 Чернодробен ензим
|
| Сря Дек 06, 2006 1:49 am |
|
 |
FITNES BG
Site Admin
|
Под трениращ се има предвид бодибилдер, а не човек занимаваш се със фитнес. Чернодробните ензими са няколко (АЛАТ,АСАТ и АФ - основно се правят) и се повишават при приема на стероиди. След прием на креатин се вдига и креатин-фосфокиназата и това е обезпокоително за нормално хранещ се човек, но не и за приемащ го като добавка. След прием на глюкоза се инхибира растежния хормон и се повишава инсулина и това се използва при тест. Не се хвърляйте на всичко което сте прочели.Някои жени имат проблеми със щитовидната жлеза и им се предписва Т4 най-често. Билдерите ползват Т3, защото действа по-селективно върху мастната тъкан.Толкова ли държиш да ходиш на изследвания.
Последната промяна е направена от FITNES BG на Сря Дек 06, 2006 9:04 pm; мнението е било променяно общо 1 път
|
| Сря Дек 06, 2006 3:59 am |
|
 |
M@R#@
Тренер
|
Аз така или иначе ходя 2 пъти годишно на профилактични изследвания..Ехографии, кардиограми, всичко.. Изследват ми кръвта по 30 показателя..Много мразя да ми взимат кръв от вената и така и така ми взимат, мога да посоча какво още искам да бъде включено в изследването
|
| Сря Дек 06, 2006 12:29 pm |
|
 |
FITNES BG
Site Admin
|
Хубаво, ще ти напиша конкретните изследвания, но повечето от тях се заплащат - няма да мине през личния лекар. Накрая трябва и някой да ти ги изтълкува, защото иначе само ще си имаш още една бележка в къщи. Аз не съм толкова компетентен в областа на ендокринологията и клиничната химия, но ще мога да ти кажа по няколко приказки за някои от изследванията.
|
| Сря Дек 06, 2006 5:08 pm |
|
 |
M@R#@
Тренер
|
Ааа, вече повечето лабораторни изследвания излизат на бланки, където отстрани са посочени нормалните стойностти за мъже и жени
Беше то едно време, като гледаш и се чудиш това сега добре ли е или зле...
|
| Сря Дек 06, 2006 5:55 pm |
|
 |
FITNES BG
Site Admin
|
Това не значи, че може да си ги изтълкуваш. Понякога стойностите се завишават от странични причини (изключвам грешките при анализа) и в повечето случаи са временни. Затова често се правят и допълнителни иследвания или се повтарят същите.
|
| Сря Дек 06, 2006 6:20 pm |
|
 |
M@R#@
Тренер
|
Да, определено...
Аз до сега винаги съм била в нормите( да чукам на дърво), но не пропускам да кажа на доктора какво, кога и в какво количество съм взимала, да прецени дали има влияние...
(естествено, изслушвам и лекцията, съпътстваща моето откровение  )
|
| Чет Дек 07, 2006 12:31 am |
|
 |
mitaka101
Потребител
Местожителство: София
|
Цитат:но не пропускам да кажа на доктора какво, кога и в какво количество съм взимала, да прецени дали има влияние...
Извинявай за любопитството, но за какво ти е да "взимаш" ?
Понеже аз съм си защитник (радетел) за "чисто" трениране и не разбирам мотивацията на болшинството "приемащи".
|
| Чет Дек 07, 2006 9:53 am |
|
 |
M@R#@
Тренер
|
Ааа не, Митко, не "взимам" нищо особено- протеин, л- карнитин, витамини, минерали, аминокиселини и др. хранителни добавки. Единственото, което "взимам" е Кленбутерол от време на време..
Но изследванията правя в една частна клиника за безлекарствено лечение Wellness Clinic, където ходя да си прочиствам организма (и да си почина малко). Става въпрос за четиризвезден хотел, където всички са на диета под лекарско наблюдение. Има масажи- най разнообразни, сауна, фитнес, басейни- вътрешен и външен минерален с 40 гр. температура на водата  , йога, каланетика, тибетски ритуали, китайска гимнастика, латино танци, хора и ръченици, курсове за манекенки  - абе много и всякакви глезотии... Че там са даже против витамините, взимани на таблетки
И затова казвам, че си изслушвам лекцията без да споря...
Иначе аз не съм "за", но не съм и "против" приемането... Всеки си решава сам, но съм твърдо "за" информирания и съзнателен прием- да са подробно запознати освен с всички плюсове, и с всички минуси- и да се опитат да ги сведат до минимум..
Приемам всякакво чуждо решение, без да се опитвам да налагам моите виждания. Намесата ми се ограничава в това, ако вече е решено-да помогна да се вземе и от най- лошото, най- доброто..
( Говоря за съзнателен прием, не за момченца, дето са още деца, пък вече искат да са огромни  . Там вече първо ги информирам и после опитвам да ги разубедя, като описвам "страшна" картина  )
|
| Чет Дек 07, 2006 1:30 pm |
|
 |
aab1972
Потребител
Местожителство: Pernik
|
M@R#@ написа:Ааа не, Митко, не "взимам" нищо особено- протеин, л- карнитин, витамини, минерали, аминокиселини и др. хранителни добавки. Единственото, което "взимам" е Кленбутерол от време на време..
Но изследванията правя в една частна клиника за безлекарствено лечение Wellness Clinic, където ходя да си прочиствам организма (и да си почина малко). Става въпрос за четиризвезден хотел, където всички са на диета под лекарско наблюдение. Има масажи- най разнообразни, сауна, фитнес, басейни- вътрешен и външен минерален с 40 гр. температура на водата , йога, каланетика, тибетски ритуали, китайска гимнастика, латино танци, хора и ръченици, курсове за манекенки - абе много и всякакви глезотии... Че там са даже против витамините, взимани на таблетки
И затова казвам, че си изслушвам лекцията без да споря...
Иначе аз не съм "за", но не съм и "против" приемането... Всеки си решава сам, но съм твърдо "за" информирания и съзнателен прием- да са подробно запознати освен с всички плюсове, и с всички минуси- и да се опитат да ги сведат до минимум..
Приемам всякакво чуждо решение, без да се опитвам да налагам моите виждания. Намесата ми се ограничава в това, ако вече е решено-да помогна да се вземе и от най- лошото, най- доброто..
( Говоря за съзнателен прием, не за момченца, дето са още деца, пък вече искат да са огромни . Там вече първо ги информирам и после опитвам да ги разубедя, като описвам "страшна" картина )
къде се намира тази клиника и как и аз мога да постъпя там какви симтоми да покажа та да ме приемат ще ми дадеш ли адреса на клиниката
_________________ aab1972
|
| Нед Юли 15, 2007 8:15 am |
|
 |
|
|
В момента е: Нед Юли 06, 2008 12:42 pm | Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
|
Страница 1 от 1
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|
|