Фитнес БГ Форуми
Фитнес Регистрирайте се Профил Лични Съобщения Търсене Въпроси/Отговори Потребители Потребителски групи Вход
Напишете отговор Страница 1 от 2
Иди на страница 1, 2  Следваща
Крампи
Автор Съобщение
Отговорете с цитат
Мнение Крампи 
Ako moge ne6to za KRAMPI-kakvo to4no ozna4ava tova poniatie,opasni li sa,minavat li samo s aspirin-na6iqt doktor taka tvardi.

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение

Отговорете с цитат
Мнение  
Крампа= самоволно съкращаване на мускула.
Получава се при преумора, ниско въглехидратна диета, обезводняване, липса на минерали.
Краси може да се изкаже по-научно.
Общо взето е в резултат на изчерпването на гликоген (изхемичен тремор) или при затрудняване на работата на ЦНС (централната нервна система) при обезводняване или недостиг на минерали за провеждане на биотоковете (промяна на свойствата на електролита).
Ако е в резултат на преумора се поправя с почивка и аспирин (както е казал д-ра).
Ако е в резултат на НВД - зареждаш с въглехидрати и минава.
Ако е в резултат на обезводняване или липса на минерали - пиеш няколко изотонични напитки и си О.К.

Отговорете с цитат
Мнение  
Аз лично съм получавал крампи от приема на големи дози кленбутерол (5табл.) преди тренировка, но тъй като съм го ползвал в комбинация с една шепа добавки, не мога да твърдя със сигурност от какво точно се е получила.Ще напишем статия, но не знам дали знаете всички, че политиката на сайта е да се качва по една нова статия на ден. Знам, че в началото има много пропуски, но с времето ще се набере доста информация. Стремим се да качваме и по-научни статии, както и да редактираме и информацията в тях. По-късно ще селектираме наново статиите и по други критерии, но трябва малко търпение. Трябва ми малко време за да прегледам въпроса от повече гледни точки, за да напиша нещо смислено. Мисля, че Митко беше достатъчно изчерпателен на въпроса ти, на ниво форум, за което му благодаря. По някога многото научни данни съчетани с неправилно тълкуване, от човек който не е професионалист в дадена област, само объркват и вредят на консултирания. Трябва да си изясня някои аспекти от биохимична и физиологична гледна точка и най-вече да се консултирам с някой мой познат - лекар, за да мога да напиша статията. Иначе варианта copy-paste всеки го знае. Ако въпроса е отнесен за проблем на фона на манесфестираща остепороза, трябва да знаете, че едва ли ще сме компетентни да го изясним.

Отговорете с цитат
Мнение  
Blagodaria na Mitko,4akam statiiata za krampi s netarpenie.Vaprosa mi ne e swarzan s osteoporozata. a s drugo.Da6teria mi igrae basketbol.Kakto e ti4ala,polu4ava ostra bolka v leviia prasec.Ve4e niakolko dena ima bolki,pie aspirin ,no ne minava.Niama puknata ili s4upena kost,no kraka mnogo ia boli i iztrapva ot glezena do kolianoto.Lekaria kazva,4e e krampa. I na drugi momi4eta ot otbora se slu4va 4esto, stava duma za liubitelski otbor.Molia da poiasnite kakvi sa tezi izotoni4ni napitki.

Отговорете с цитат
Мнение  
Аз лично бих пробвал с прием на магнезии.МАГНЕРОТ , МАГНЕРИЧ или др 300-400 мг на ден.Препоръчвам ти да е на саше а не тези измислините ефеверсцентни таблетки.

Отговорете с цитат
Мнение  
Някои ползват Паматон или Панангин - почти едно и също е. И двата препарата съдържат калиев и магнезиев аспартат и при сърдечни аритмии са особенно ефективни. Пият ги културистите когато се орелефяват преди състезание, защото само с калий получават тежки крампи.

Отговорете с цитат
Мнение  
Здравейте! И мен много ме интересува този въпрос за крампите.Всъщност не знам дали това,което ми става ,като бягам е крампа,ако може-кажете.Тичам,не много бързо и изведнъж ме заболява в дясно,доло ниско в корема.Едни викат крампа,други апендикс.Като спра да тичам,след 5-6 минути ми минава.Имам още въпроси,ще отида в друга тема.

Отговорете с цитат
Мнение  
Не. Крампа е когато имаш чувството, че мускула ти става на топка и при по-тежките случаи, оставаш като парализиран за извесно време от болка и не можеш да се движиш. Някои се бодат с нещо остро в мускула, например карафица, за да ги отпусне, но не винаги помага.

Отговорете с цитат
Мнение  
Благодаря,ще ходя явно на лекар за тази болка в корема.
Нощните схващания на ходилата крампи ли са?Мои колежки казват,че както си спят и се събуждат от страшна болка в ходилата и пръстите им се замятали някак.На мен още не ми се е случвало,това май е нещо от възраста или не?

Отговорете с цитат
Мнение  
На ходилото, задната част на бедрото, прасеца, коремната преса- междуребрените мускули са най-честите места които "крампират". Да мисля , че при колежките ти е крампа. Това за болката в долната част на стомаха и на мен ми се е случвало, когато съм тичал, но няма да казвам кога, че май по-остарях вече.

Отговорете с цитат
Мнение  
Zdraweite.Biah komandirovka i ne sam spodelila blagodarnostta si za saveta.Bolkite na da6teria mi preminaha sled kato pi magmezii.Iskam samo da popitam kolko 4esto moje da pie ot tezi tabletki-samo ako se polu4at bolki ili triabva da se izpie cialata opakovka-2 blistera po 10 tabletki.Na listovkata ne e ukazano,pi6e samo 2 na den.

Отговорете с цитат
Мнение  
Най-добре единия път да е вечер преди лягане, а другия след тренировка например. Добре ще е да не се приема едновременно с млечни и зърнени храни. Първите съдържат калций, който е антагонист, а вторите фитинова киселина, която го прави слабо усвоим. Докато свърши опаковката може по 1табл. вечер или по 1табл. след тренировка, като профилактика. Иначе само ако се появят пак. Не съм забравил за статията, просто не остава време.

Отговорете с цитат
Мнение  
Здравейте.От няколко дена ,като се събудя сутрин и имам някакво изтръпване в прасците.Прочетох това в сайта: "Обездвижването при продължителния сън и най-вече самото лежане оказват влияние върху циркулацията на кръвта по следния начин: 10% от общия кръвен обем се премества от долните крайници в почиващото тяло, докато бъбречното кръвоснабдяване се увеличава с 50%. При това плазмената концентрация на протеините се понижава с 10-15%. Всичко това води т.нар. инактивитетна атрофия на скелетните мускули, която е най-силно изразена в мускулите на прасците, малко по-слабо при бедрата и по-незначителна при другите мускули."
Възможно ли това да е причината и за моето изтръпване. Вярно,че спя малко повече от нормалното за мен, но просто се уморявам нещо напоследък.Лягам към 11.00 ,спя като пън до 6.00,но като стана все едно ,че хиляди иглички ме боцкат по прасците.Чак трябва да ги поразтъркам малко,после минава. Препоръчайте ,моля, някое упражнение за сутрешно справяне с това явление.

Отговорете с цитат
Мнение  
Когато съм писал статията за съня съм изхождал от влиянието му върху анаболизма и катаболизма. Нямам медицинско образование и не съм толкова компетентен в областа на физиологията, за да мога да ти дам отговор. Това трябва да го направи лекар. По принцип оросяването на долните крайници не е толкова просто - биофизици се занимават от много години с различни теоретични модели. Съществува т.нар. синдром на уморените крака. Някои ползват различни гелове със съдоразширяващ ефект - например от кестени. Други смятат, че причина е електролитния баланс и приемат магнезиеви соли вечер. Пробвай едно от двете - поне са безопасни. Навремето правихме едни експериментални гелове с комбинации от различни фитоекстракти, но в България всеки иска да му правиш нещо без пари и се отказахме. Сега са на мода "стандартизирани" препарати дето нищо не правят. Важното е нещо да е модерно, а не да действа. Американците след 20 години производство на спиростаноловите сапонини -диозгенин и хекогенин, накрая взеха, че откриха фуростаноловите сапонини на трибулуса, че и даже се надлъгват на кой са с най-много активно вещество.

Отговорете с цитат
Мнение  
Инактивитетна атрофия на скелетните мускули се получава при продължително лежане в болница, а не толкова от продължителен сън. Просто не съм доуточнил в статията за съня. Трябва да няма движение или да е силно ограничено в останалата част от деня, за да се наблюдава. Много често обездвижването засилава допълнително и остеопоротичните проблеми при възрастните хора.

Покажи мнения от преди:
Напишете отговор Страница 1 от 2
Иди на страница 1, 2  Следваща
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети