Фитнес БГ Форуми
Фитнес Регистрирайте се Профил Лични Съобщения Търсене Въпроси/Отговори Потребители Потребителски групи Вход
Напишете отговор Страница 1 от 1
Малко статистика за храненето на българина
Автор Съобщение
Отговорете с цитат
Мнение Малко статистика за храненето на българина 
Това пише в днешния си брой вестник "24 часа", като се позовава на първото сравнение на хранителните навици на европейците, направено от Агенцията за безопасността на храните на ЕС чрез анализ на 15 групи продукти, предаде БГНЕС.
Дневното меню на българина включва 257 грама хляб, 140 г месо, 210 г зеленчуци, 83 г картофи, 31 г сирене и 20 г риба. Към тях се прибавят 132 г мляко, 120 грама кафе и чай, 114 г безалкохолни и 51 г минерална вода. Плодовете не са на почит у нас и се приемат главно във вид на сок, и то до 70 г дневно. Поглъщат се по 2 супени лъжици захар и мазнини.
Българинът изпива 86 г бира срещу 51 г вода. Изчислено е, че се поема 1 г супа при 9 г твърд алкохол и по 7 г вино дневно.
Данните са събрани чрез наблюдение на хранителния режим на 853-ма българи в продължение на един ден. 98% - от тях са консумирали тестени храни, 93,4% мазнини, 81,2% - мляко и млечни продукти. Само 0,1% от наблюдаваните 413 мъже и 440 жени на възраст от 16 до 64 г. са си купили диетичен продукт. Но всеки 4-и е платил за бира или друг алкохол, а само 8,8% - за бутилирана вода.
Изследването показва, че нашенецът предпочита зеленчуците да са на салата или готвени, а плодовете - като сокове и газирани и подсладени напитки. Всеки втори е посегнал към пакетирания плодов сок вместо към свежия плод или зеленчук. 60% пият чай и кафе. 66,8% си подслаждат със захар и шоколад. 2/3 от проследените са си купили месо, но в минимални количества, а 6% са се задоволили с карантия. Само 1 от 10 е посегнал към риба.

Very Happy Very Happy Very Happy Дано поне форумците да се хранят по - качествено Wink

Отговорете с цитат
Мнение  
@maria
Характерни са повече тестените продукти, сладкото и цигарите, а да незабравяме и големите количества алкохол най-вече сред младежта, то за тях е характерно и първоначалното.

*Аз не се храня здравословно, защото не мога и ежедневието не ми го позволява. Ако имаше начин щях да се възполвам, за в бъдеще се надявам нещата да се променят, когато стана изцяло самостоятелен. За най-голяма радост не ми личат на фугирата, метаболизмва ми е достатъчно бърз, че немога да качвам килограми Sad и няма как да стана мутра Laughing

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Отговорете с цитат
Мнение  
Very Happy Ох, аз съм отдавна самостоятелна, но пак не се храня здравословно Very Happy ... лоши навици - не закусвам, ям плодове по всяко време, солено, повече от необходимото. Добре поне, че никак не съм почитател на тестеното, но то не е изключено. И не всичко е до пари, както се оправдават повечето хора Very Happy

Напишете отговор Страница 1 от 1
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети