|
Страница 1 от 2
|
| Автор |
Съобщение |
krasi86
Потребител
|
 Метан + Дека ???
Здравейте, нов съм в форума и реших да задам един въпрос.Реших да направя цикъл от метан+дека и ето схемата ми
...................метан................дека................. карзил
1седмица....10мг(на ден)....1амп (седмица)....6таб(на ден)
2седмица....20мг ................1 амп ..................6таб
3 ................30мг ...............1амп ....................6таб
4.................30мг................1амп ...................6 таб
5.................20мг ...............1амп .................. 6 таб
6.................10мг ...............1амп ...................6таб
Какво мислите за цикъла? Кажете си мнението.
Аз съм на 20 години 180см/75кг и ще ми е първи цикъл
|
| Пон Окт 23, 2006 11:20 am |
|
 |
Administrator
|
|
|
|
 |
krasi86
Потребител
|
А и друго ако може да ми кажете как да пия медикаментите през деня? Става ли така: дека всяка неделя, а метана да го разделям на сутрин обед и вечер заедно с карзила. Например сутрин 2 табл. метан 2 карзил, на обед 2/2, вечер 2/2 това при 30мг на ден а при по малките дози как да ги разделям сутрин и вечер ? И как да приемам таблетките по време на ядене или ?
МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО форума е много готин
|
| Пон Окт 23, 2006 11:35 am |
|
 |
FITNES BG
Site Admin
|
За орален стероид като метандиенона мисля че 8 часа беше плазмения му полуживот и затова някои го приемат дори на 3 пъти. Не съм запознат в детайли с фармакокинетиката на оралните стероиди , но мисля , че преди ядене е по-добре. Има някои изследвания, че наличието на лактоза увеличава оралната резорбция на някои стероиди, например като тестостерона. Аз си мисля,че ако го комбинираш с таурин ще се усвои по-добре, тъй като таурина участва в емулгиращите киселини в жлъчката (таурохолиева киселина). От друга страна , пък таурина влияе на нервната система и в комбинация с орален стероид може да засили доста агресивността , а също и да доведе до проблеми със съня. Спирай го по-бавно. Макар и да няма пряко отношение към анаболизма 5 мг орален стероид в края на периода намаляват резките промени при спирането им. Затова някои в циклите си приемат, още преди напълно да е спрян стероида, вещества стимулиращи собственото производство на тестостерон- като Кломид например. Тази Дека колко мг е? Сега не е като едно време да има само 2-3 препарата. Не забравяй тренирането и яденето. Много се оплакват че ги лъжат със стероиди менте, но като ги слушам как тренират и какво ядат, то и NASA няма да им помогне.
|
| Пон Окт 23, 2006 6:33 pm |
|
 |
krasi86
Потребител
|
дека е от 200мг ампула.Ето ми и програмата за трениране:
1 ден Гръб
2 ден Гърди,корем
3ден ПОЧИВКА
4ден Бицепс,трицепс
5ден Крака
6ден рамо
7 ПОЧИВКА
А за яденето ще гледам колкото мога повечко да хапвам и то чиста храна. А за карзила после след цикъла колко време трябва да продължавам да го приемам?
|
| Вто Окт 24, 2006 6:15 am |
|
 |
FITNES BG
Site Admin
|
Аз лично съм почитател на по-ниски дози стероиди. Сега всеки пише програми все едно залага пари на Еврофутбол. В организма си дневно произвеждаш по 5-7 мг тестостерон (чист), сметни си сам колко стероид ти се пада на ден. Много са 200 мг Дека седмично за първи цикъл, но е трудно да отваряш и държиш ампули в хладилник. На времето имаше само Ретаболил и Туринабол-депо по 50 мг/амп. и беше по-лесно дозирането. Тогава последната ампула Дека, щом решихме, че ще е 1 на седмица, то тя да е в началото на 5-тата седмица, защото е с депо ефект и няма да ти пусне рецепторите поне 1-2 месеца след цикъла. В средата на последната седмица е хубаво да помислиш и за въстановяване на сперматогенезата - например с Кломифен цитрат. Едва ли ще се сетиш да си направиш сперматограма след цикъла. То програмата е ясна, но трябва да се правят упражненията свясно - правилна техника, определена интензивност и т.н. Може всичко да ти изглежда, че го правиш добре, а то да не е точно така. Трябва някой по-напреднал отстрани да те наблюдава и да ти каже къде са ти грешките. Когато нещо невърви търси грешките в себе си, а не бързай да си даваш "правилните" отговори. Карзила още една-две седмици, но по 4 таблетки (2 пъти Х 2 табл.).
|
| Вто Окт 24, 2006 9:39 am |
|
 |
krasi86
Потребител
|
Благодаря за обясненята. Какво ще ми препоръчаш да пия по време на цикъла - протеин,креатин,глутамин или нещо друго. Имам една кутия и още не съм я отварял. Съдържанието ие комбинаця от креатин, глутамин таурин. Дали е удачно да пия от нея?
|
| Вто Окт 24, 2006 10:22 am |
|
 |
FITNES BG
Site Admin
|
Тази комбинация креатин, глутамин и таурин, е добра за преди и след тренировка по малко. Не знам с какви финансови възможности раполагаш, за да ти кажа по-точно кога и колко. Хубаво е да се взема и по време на цикъла, но ако нямаш пари по-добре я остави за след него. Добавките са нещо което се взема всекидневно, ако храната не е пълноценна или трябва да се ограничава количеството и. Някои след периода (цикъла) си бият вит.В12 и приемат вит.В9 (фолиева киселина). Всъщност последната не е скъпа и можеш да вземаш по 5мг след тренировка. Стреми се да пишеш и малко "по-книжовно", че не винаги мога да ви редактирам. Форума е още "млад" и засега сте малко потребители, но след това просто няма да имам физическата възможност.
Последната промяна е направена от FITNES BG на Вто Окт 24, 2006 12:44 pm; мнението е било променяно общо 1 път
|
| Вто Окт 24, 2006 12:29 pm |
|
 |
FITNES BG
Site Admin
|
Протеин задължително след тренировка в комбинация с въглехидрати. Може и стандартен гейнър, но да е с повече белтъчини (поне 30%). Ако няма такъв комбинирай протеин и глюкоза - търговското и име е декстроза и я има в диетичните магазини на прилични цени. Количеството и трябва да определиш сам на принципа проба-грешка. То зависи от това дали си склонен към напълняване и как се влияе тялото ти по време на цикъла по отношение на отлагането на мазнини. 40г протеин с 20-40г глюкоза е идеално да се приеме веднага след тренировка. Най-добре да е суроватъчен или поне млечен. Комбинирането му с креатин или креатинови комбинации, като твоята, ще увеличи анаболния ефект. Виждал съм обаче доста хора които в желанието си да растат бързо с креатин и глюкоза се омазниха доста. Вечер преди лягане също може да приемаш протеин или поне пий мляко.
|
| Вто Окт 24, 2006 12:44 pm |
|
 |
krasi86
Потребител
|
О.к., ще се опитам да пиша по грамотно, но просто не съм в БГ и нямам БГ клавиатура за това ме извини.И за тази комбинация с креатина както разбирам е хубаво да се пие и по време на цикала но по колко? А за след цикъла като свърши това количество ще си взема отново. Няма проблем, но за глюкоза и В12 малко ще ме затрудни - мога да си взема, но чак като се прибера в БГ към коледа. То и тогава някъде ще ми свърши цикъла. А за протеините ще продължавам да си ги приемам и надявам се да няма проблем по време на цикала. Даже си мисля че е супер,но кажи си и твоито мнение
|
| Вто Окт 24, 2006 1:03 pm |
|
 |
FITNES BG
Site Admin
|
Сметни си приема спрямо твоята комбинация от креатин, глутамин и таурин така,че да приемаш по 2-3гр креатин преди и след или само след (по 4-5гр) тренировка. От таурина има малка опасност да станеш по-нервен и агресивен с околните, но ако е съчетано с интензивна тренировка, не мисля че ще ти се отрази в тази насока. Протеините приемай колкото можеш повече. Ако можеш се стреми общия белтък от храната да е поне 2-2,5гр/кг телесно тегло. Яж и въглехидрати, но с мярка. Най-важното в такива цикли, с "добре" свързващи се за рецепторите стероиди е тяхното спиране, защото тогава се появяват проблеми като омазняване, отслабване на мускулите, физическа отпадналост, депресия и т.н. Те често се наблюдават при рязко спиране съчетано с високи дози. Затова писах за Кломифен цитрата. Някои използват екстракти от трибулус, но той качва прекалено естрадиола в организма, особено пък след такъв тип цикъл, и трябва да се комбинира с ароматазни инхибитори. Поглеждай се в огледалото след средата на цикъла да не получиш гинекомастия, и ако забележиш такива явления си вземи някой ароматазен блокер, а не се тъпчи с Тамоксифен и най-вече не спирай рязко приема на стероиди. Последното е най-голямата глупост която правят взимащите ги.
|
| Вто Окт 24, 2006 3:12 pm |
|
 |
krasi86
Потребител
|
Produktanalyse pro 100 g
Brennwert : 306 kcal
Eiweiß : 6,2g
Kohlenhydrate : 66,0g
Fett : 0 g
Creatin : 15 g
L-Glutamin : 6 g
Taurin : 3 g
Valin : 210 mg
Isoleucin : 360 mg
Leucin : 230 mg
Natrium : 190 mg
Kalium : 180g
Magnesium : 140 mg
Vitamin C : 150 mg (250% Tagesdosis)
Niacin : 45 mg (250% Tagesdosis)
Vitamin E : 25 mg (250% Tagesdosis)
Pantothensäure : 15 mg (250% Tagesdosis)
Vitamin B6 : 5 mg (250% Tagesdosis)
Vitamin B2 : 4 mg (250% Tagesdosis)
Vitamin B1 : 3,5 mg (250% Tagesdosis)
Folsäure : 0,5 mg (250 % Tagesdosis)
Biotin : 0,38 mg (250% Tagesdosis)
Vitamin B 12 : 2,5 ug (250% Tagesdosis)
Dosierung : 40 g Pulver auf 400 ml Wasser
Verzehrempfehlung : 1 Portionen pro Tag
Ето това са съдържанието на продукта.
Можеш ли да ми кажеш кога да почна да взимам и трибестан понеже имам само 60таб х250 мисля че последната седмица на цикала е добре, та да може да се съберат 10 дена по 2таб 3пъти на ден ??
|
| Сря Окт 25, 2006 11:38 am |
|
 |
krasi86
Потребител
|
Направих си програмата за прием:
всяка неделя дека
1седмица:
сутрин 5мг метан,2 карзил
обяд 2 карзил
вечер 5мг метан,2 карзил
2 седмица
сутрин 10мг метан,2 карзил
обед 2 карзил
вечер 10мг метан,2 карзил
3 седмица
обед 10мг метан,2каръил
4 седмица (като 3 седмица)
5седмица
обед 2 карзил
6 седмица
1седмица:
сутрин 5мг метан,2 карзил
обяд 2 карзил
вечер 5мг метан,2 карзил
и 2 седмици продължавам с карзил по 2х2 на ден
3 дена преди края почвам трибестана 3х1 и веднага след края почвам 3х2.И продължавам метана 4 дена по 5мг след цикала
Последната промяна е направена от krasi86 на Чет Окт 26, 2006 10:30 am; мнението е било променяно общо 1 път
|
| Сря Окт 25, 2006 11:57 am |
|
 |
FITNES BG
Site Admin
|
6 часа се оказа полуживота на метана. Затова някои го разбиват на 3 пъти. Аз лично си мисля, че единия път трябва да е след тренировката, заедно с креатиновия продукт. Още в началото на 5-тата седмица намали метана на 15г дневно, а в началото на 6-тата седмица да си остане на 10мг. В средата или в края на 6-тата го намали на 5мг, като може малко да продължиш и 3-4 дни и след 6-тата седмица. Вече ти писах, че това се прави за по-плавно спиране, което при такъв тип стероиди е желателно. Креатиновия продукт от това което чета следва,че е немски и е смислено балансиран за да реализира анаболен ефект. Става и за преди и за след тренировка. 2 х 15 гр преди и след тренировка, или 25-30 гр веднага след тренировка е добра доза. Между другото досега съм виждал 3-4 немски продукта от този тип "креатинова матрица" и всичките бяха доста смислено направени. Трибестана може да започнеш приема му с 3 х 1 табл. 3-4 дни преди края на цикъла и да увеличиш на 3 х 2 табл. веднага след него докато го свършиш. Дотук "решаваме" проблема с възстановяване на сперматогенезата, но възможността за ароматизация и получаване на гинекомастия си остава реална. Затова ти препоръчах кломифен цитрата. Пробвай, цикъла щом си решил -никой не може да предвиди всичко. Даже и тези дето имат по 20-30 цикъла зад гърба си не са застраховани от грешки. Ако възникнат някои проблеми тогава се решават "в движение".
|
| Сря Окт 25, 2006 3:59 pm |
|
 |
krasi86
Потребител
|
Благодаря много за отговорите, много ми помогна. Ако се сетя за още нещо ще пиша. Благодаря
|
| Чет Окт 26, 2006 10:38 am |
|
 |
FITNES BG
Site Admin
|
Сега се сетих, че трибестана може и да е малко, защото за регенерация на сперматогенезата са необходими около 40 дни. Може би ще е по-удачно да го почнеш след цикъла, ако нямаш възможност за закупуване на друга опаковка. Деката (Дека дураболин = нандролон деканоат) бавно пуска рецепторите и затова някои си я слагат само в първите две-три седмици, а после минават на Винстрол или друг вид инжекционни стероиди, взависимост от целите на цикъла. Все пак Деката и Метана в комбинация си е най-силната анаболно-стероидна комбинация. Навремето имаше препарат Нероболил (нандролон фенил пропионат = Дураболин), беше по 25мг с едноседмичен депо-ефект с пик на 3-ия ден и беше удобен за прием по-често. Сега като гледам на много хора 200 мг Дека им се струва малка доза. Не знам каква е тази мания за високи дози - ако питаш някой от по-старите билдъри ще ти каже например, че ефекта от 30 мг метан и от 200 мг не се различава коренно в анаболен аспект. Това, че някои се "кефят" повече на страничните ефекти не значи, че са прогресирали кой знае колко. Навремето 1990-95г. имаше хора с 48-50см ръка на 30-40 мг Бионабол и на 1ампула Ретаболил (50мг) седмично и правеха не повече от 2-3 цикъла годишно, а сега познавам хора които по употреба на химия са като рекламни лица на фармацевтични компании, а външно не им личи.
|
| Чет Окт 26, 2006 12:54 pm |
|
 |
|
|
В момента е: Нед Юли 20, 2008 3:30 am | Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
|
Страница 1 от 2
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|
|