| Автор |
Съобщение |
VesOyYy
Потребител
Местожителство: Veliko Tyrnovo
|
 Моля ви помогнете ми да си направя програма и т.н
Здравейте, на 14 години съм, 169см висок.. сега започвам да тренирам и искам да попитам каква програма можете да ми предложите като за новобранец.. целя се предимно към покачване на маса смисал да наедрея малко и релеф колкото да се каже че имам нещо.. искам да направя предимно, бицепс, трицепс, гърди и корем.. преди 1 година някаде бях почнал да тренирам но спрях защото усетих че няма да има ефект.. тренирах около 1 месец и успях да направя само малки гърди и мисля че и бицепса не ми се дигна.. знам че не става веднага трябва да минат поне 2-3 месеца.. от лежанка правя 20
ако може някой да ми помогне с програма за седмицата,но ако е възможно без диети, но все пак няма и да откажа на някой добър съвет като примерно плодове и други.. Благодаря предварително
ПС:знам че има теми като тази прегледах ги но не намерих тема като за мойте телосложение, на www.55579.sladur.com имам снимки можете да видите горе-доло какво ми е тялото
|
| Чет Окт 11, 2007 7:27 pm |
|
 |
Administrator
|
|
|
|
 |
VesOyYy
Потребител
|
и за мускулната треска като я получа какво да правя.. аз както казах съм съвсем нов и ако не ви притеснявам да ми обяснявате по-подробно за да мога да ви разбера
|
| Чет Окт 11, 2007 7:41 pm |
|
 |
praset
Потребител
|
И за 2 / 3 месеца не става трее мноо време , а за програма не бих се наел да ти казвам щото нз кво точно трее за 14 годишен , нека некой по така да ти обясни
Tренировките бес химия са илюзия?!?
|
| Чет Окт 11, 2007 8:22 pm |
|
 |
FitnesInstruktor
Потребител
Местожителство: Bulgaria
|
praset написа:И за 2 / 3 месеца не става трее мноо време , а за програма не бих се наел да ти казвам щото нз кво точно трее за 14 годишен , нека некой по така да ти обясни
Точно така,не става и за 2 3 месеца,трябва много повече
За 14 годишен са както за 41 годишен
Виж програмите в сайта и си избери
_________________ Постоянство,търпение,воля
Химия e Мръсна дума !!!
|
| Чет Окт 11, 2007 11:33 pm |
|
 |
VesOyYy
Потребител
|
аз знам че не става за 2-3 месеца.. имам предвид че съм чувал че трябва да мине някакъв срок от 2-3 месеца и тогава да пристъпя към по-сериозните тренировки.. но до тогава какво да правя
|
| Пет Окт 12, 2007 10:59 am |
|
 |
praset
Потребител
|
Хубаво е 3 пъти в седмицата или прес ден да тренираш.
Ми кардио преди всяка тренировка по 15 минути некаде , аз мисла че в началото не се тренираше за маса , т.е. прават се по много пофтурения -14 - 16 с 50% от теглото на тежеста която можеш да дигнеш , прегледай за упражнения в форума -
http://www.fitnes-bg.com/%D4%E8%F2%ED%E5%F1/_%D3%EF%F0%E0%E6%ED%E5%ED%E8%FF/
примерно аз така тренирам прес ден ги редувам:
ден - гърди , бицепс , корем
ден - гръб , трицепс , предмищница
ден - рамо , крака , корем
не трябва да правиш упражнения , които са сложни за испълнение, придаржай се повече към машините.Цялостна програма , ако иска да ти направи некой по запознат аз нз кво повече да ти кажа
А И ВИШ ГОТОВИТЕ ПРОГРАМИ ЧЕ НЕ НАМЕРИХ КАДЕ СА ТОЧНО ПОРАЗРОВИ СЕ ИЗ САЙТА , И ВИШ КОЯ ТИ ПАСВА- ТО МАЙ СА ПОВЕЧЕ ЗА НАЧИНАЕЩИ ТЕЯ ПРОГРАМИ ( най - вероятно)
|
| Пет Окт 12, 2007 11:47 am |
|
 |
vankata_bg
Потребител
|
Тай като те гледам си мн слаб.По4вай да ядеш .по 4-5 пути на ден.Гледаи да поемаш колкото се може пове4е въглехидрати.1 месец е достатъ4но да праиш тонусни тренировки(тфа е дет ти го обясни прасет).наблегни на яденето щото си слаб  Успех
|
| Пет Окт 12, 2007 12:15 pm |
|
 |
rebet
|
А как за всички мускулни групи мога да тренирам в къщти
|
| Пет Окт 12, 2007 5:14 pm |
|
 |
praset
Потребител
|
Треат ти следните неща:
2 малки лоста , 1 голям лост , комбинирана лежанка , тежести.
|
| Пет Окт 12, 2007 5:18 pm |
|
 |
VesOyYy
Потребител
|
Да, благодаря ви много ще се придържам към саветите ви и за въглехидратите и за другите, praset кадето каза че трябва с 50% от тежеста която мога да дигна значи на лежанка да дигам 10кг по 14-16 повторения и 3 серий става ли? у дома преди време като пак бях почнал един приятел ми направи програма:
1 ден - Гърди,гръб - лежанка средна част, 4 серий 10-15 повторения, флай с дъмбер
2 ден - Бицепс: сгъване на щанга от стоеш 3х12,10,8 с дъмбели отпред 3х12,10,10 ТРИЦЕПС: лежанка с тесен хват 3х12,10,10 Скрипец за трицепс отпред 3х16,12,10
3 ден - Крака: Бедрени разгъвания 4х15,бедрени сгъвания 4х15,15,12,12,
за след тренировка ми е писал, 5х20 на римски стол и 10мин колело
Тази програма добра ли е? какво ще кажете вие?
|
| Съб Окт 13, 2007 1:01 pm |
|
 |
jkklouna
Модератор
Местожителство: Kozloduy
|
jkklouna написа:Ами за новаците обикновено почват със тренировка за цялото тяло по 2 упражнения за голяма муск. група-гърди гръб крака и по 1 за малка-бицепс трицепс и другите. Та така се тренира няколко месеца за да се свикне с натоварването. Може да потренираш още няколко седмици преди да почнеш тая програма. Да поясня тренира се по 3 пъти на седмица през ден примерно -пон, сряда, петък за да има време за регенерация .
Tова въжи за теб за няколко месеца. След това се преместваш на програма за начинаещи.
_________________ Do you know what it is to rain in this solitary world? It is because of sadness in your heart that it rains. Do you understand now? Do not be sad and i shall give you strenght and power as much as you desire.
|
| Съб Окт 13, 2007 4:33 pm |
|
 |
VesOyYy
Потребител
|
аха.. аз когато бях почнал преди време да тренирам така правих.. за цялото тяло правих упражнения, за гърди, бицепс, корем, крака разгъване и згъване, за пръстец с него дигам 80 щото почти секи ден карам колело и често на дълги растояния ии така.. а за трицепс не правя защото преди 3-4 години си чупих лява рака и като разгъвам ако я напъна както са упрашненията за трицепс и почва мн да ме боли и имам чувството че ше ми стане нещо.. значи сега като почна в залата, аз ходя понеделник,сряда и петък и правя тия упражнения които ви казах и на колелото карам 5-10мин..
|
| Съб Окт 13, 2007 4:58 pm |
|
 |
VesOyYy
Потребител
|
Вижте за въглехидратите какво намерих:
Абе бумкаи по 300гр ориз ан ден тва битребвало да задоволи нуждите на организма, или си купи некав "гейнар" дето да си ги набавяш и от него.С тва се качва маса, дето като тренираш требва да го напраиш на мусколче а като си земеш тоя гейнар след тренирожка пйи най-добре сурватачен протеин.така ще качиш глей да ядеш колкот се може повече картофи, ориз, яйца, хляб, овесени ядки мляко мн и прочие... ядките най-добре за закуска щото те са бавни ваглехидрати.Ама ти май си още малак, така че каде си трагнал да прайш мнусколи. Има време Ся глей тренираи само с топка и тва е"
|
| Нед Окт 14, 2007 9:09 am |
|
 |
VesOyYy
Потребител
|
И ако може да ми кажете защото прочетох че преди тренировка 1 вафла дава енергия и сега чета в сайта за храненето и след тренировка да ми кажете какви въглехидрати или протеини нещо да взимам за възтановяване на мускулите, и като направя мускулна треска какво да правя? да продължавам ли да дигам или да я изчакам да се махне
|
| Нед Окт 14, 2007 9:19 am |
|
 |
ФИТНЕС БГ
Site Admin
|
VesOyYy написа:и за мускулната треска като я получа какво да правя.. аз както казах съм съвсем нов и ако не ви притеснявам да ми обяснявате по-подробно за да мога да ви разбера
Мускулна треска
преди тренировка епо удачно да приемаш суроватъчен протеин или амино киселини въглехидратите под форма на гейнер или друго ги остави за сллед тренировака заедно с креатина
|
| Нед Окт 14, 2007 12:55 pm |
|
 |
|
|