Фитнес БГ Форуми
Фитнес Регистрирайте се Профил Лични Съобщения Търсене Въпроси/Отговори Потребители Потребителски групи Вход
Напишете отговор Страница 1 от 1
Моркови
Автор Съобщение
Отговорете с цитат
Мнение Моркови 
Морковите са полезни, това е ясно, но диетични ли са? С цел отслабване,разбира се.Четох, че Ал. Македонски ги давал на войниците за сила и се стреснах, ям много моркови напоследък.

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение

Отговорете с цитат
Мнение  
попринцип са диетични се пак са зеленчуци обаче това са моркови от парници няма нищо в тях защото са карани насила да расстът повечето е само глюкоза!като мускулите от зоб! Wink

Отговорете с цитат
Мнение  
Моркови трябва да се консумират и то в големи количества.Те имат и леко слабително действие, така че няма проблем, ако целта е отслабване.А в тон с днешния празник-ЧЕСТИТ СВ.ВАЛЕНТИН НА ВСИЧКИ ВЛЮБЕНИ!!!-в Древен Рим са ги смятали за афродизиак.Калигула е заповядал във всички ястия да има моркови.Да не ставаме чак като него луди, но салата от моркови със зехтин и лимонов сок е добра вечеря.Съгласна съм, че парниковите не са за предпочитане, но това има на пазара в момента.

Отговорете с цитат
Мнение  
Мисля,че сок от моркови може да замести закуска, когато се спазва диета за отслабване.Само да е прясно изцеден.А в оранжевите плодове има и витамин D.

Отговорете с цитат
Мнение  
geri написа:
Мисля,че сок от моркови може да замести закуска, когато се спазва диета за отслабване.Само да е прясно изцеден.А в оранжевите плодове има и витамин D.

само да добавя, че е по добре да се яде морков отколкото да се пие сок- заради фибрите.
и не е добре преди лягане да се прекалява с тях (особено със сок) защото са с висок гликемичен индекс

Отговорете с цитат
Мнение  
Морковите са едни от най-наситените зеленчуци с витамин А, който обособява цветното ни зрение и предотвратява така наречената "цветна слепота", както и "кокошата слепота". Има много каротин(почти колкото в динята). Той се отделя най-добре при запържване, така че колкото и странно и недиетично да звучи, запържвайте ги като готвите с тях.

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Отговорете с цитат
Мнение  
Вярно си звучи странно.

Отговорете с цитат
Мнение  
Добре де полезни,ама аз като спазвам НВД мога ли да ям моркови? Знам,4е са с висок ГИ,както и тиквата Rolling Eyes

Отговорете с цитат
Мнение  
Ами яж по-малки количества, настъргани. Не съм забелязала да пълнея от тях Laughing ,особено когато една салата(150-200грама) ми е обядът.

Отговорете с цитат
Мнение  
Laughing Ок мерси.Аз щото малко се престаравам като е НВД и направо откачам и за най-малкия поет въглехидрат Embarassed Затова предпочитам майче без Smile

Покажи мнения от преди:
Напишете отговор Страница 1 от 1
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети