Фитнес БГ Форуми
Фитнес Регистрирайте се Профил Лични Съобщения Търсене Въпроси/Отговори Потребители Потребителски групи Вход
Напишете отговор Страница 1 от 1
Мускулна Маса
Автор Съобщение
Отговорете с цитат
Мнение Мускулна Маса 
Здравейте искам да си повиша мускулната маса на 12 години съм,около 145-150 сантиметра,с братовчед ми намерихме една фитнес зала но проблема е че съм лек Laughing едва 37 килограма съм ...
между другото истина ли е,че на моята възраст мога да остана нисък и разни такива щото майка ми ги говори едни такиа и ми забрани да ходя на фитнес

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение

Отговорете с цитат
Мнение  
Може да правиш лицеви опори,кофички и набирания. В залата едва ли някой ще ти обърне внимание и ще ти направи адекватна за възрастта ти програма. Ако не си генетично нисък, не клякаш с големи тежести, и тренираш с по-общи от упражнения не виждам как ще ти се спре растежа.

Отговорете с цитат
Мнение  
благодаря за съвета Wink
бтв аз лицеви,коремни и набиранки си прая Smile
даже имам на клипове как да правя коремните,за да натоварват повече вече :
Razz

Отговорете с цитат
Мнение  
В форума на няколко места е засегната темата фитнес за деца.Не се обиждай, но анатомично погледнато си дете.Има известен риск ако започнеш да вдигаш с по -големи тежести да се затвори епифизата и тогава наистина няма да пораснеш повече.Ако желанието ти всепак е по- силно от осъзнаването на този проблем,то тренирай само с базовите упражнения с 10 повторения с по-малка тежест.

Отговорете с цитат
Мнение  
С лицеви опори, кофички, набирания, преси и бягане съм виждала завидни резултати и при мъже..
Освен това резултатите постигнати с тренировка със собствената тежест са най- трайни..
bobi написа:
Има известен риск ако започнеш да вдигаш с по -големи тежести да се затвори епифизата и тогава наистина няма да пораснеш повече.

Този път май трябва да послушаш майка си... И други мислят като нея Wink ...
Не рискувай, защото ако наистина останеш по- нисък, след време много ще те е яд, като харесаш някоя кака дето на високи обувки е по- висока от тебе Confused

И яж, бе момче Exclamation Exclamation Exclamation
Какви са тия 37 кг на ръст 150 !?! Shocked

Мнение  
Вдигай, няма страшно. И ще пораснеш.
А на майка ти и дай пример за вдигането на тежко и растежа: Величко Чолаков - медалист на световното по вдигане на тежести и висок 201см по чорапи.
Стоян Тодорчев - 400кг мъртва тяга и 190+? см. Победител в Стронгест мен в Австрия преди месец.

Добре би било, да намериш зала с инструктор, който да те наглежда в началото, да ти покаже как се правят упражненията, да ти направи хранителен режим и тренировъчна програма.

Отговорете с цитат
Мнение  
Риск за ръста няма..Обаче наистина започни да ходиш на лостове и след 1 година почни залата..

Мнение  
est 4e e vqrno .ti si o6te malak moje da se nabira6 da pravi6 licevi opori koremni presi i taka no ne s golemi 6tangi da diga6 .6TOT ti si o6te nisak i 6a si ostane6 takav.MOQ SAVET E DA PRAI6 POV4E ENABIRANIQ i dage 7a sa izdalji6

Напишете отговор Страница 1 от 1
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети