| Автор |
Съобщение |
7up
Потребител
Местожителство: сливен
|
 НАЧИНАЕЩ-МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ !!!
Здравеите. искам да ви помоля за съвет.Тренирам от около месец-разбуркано /понеделник-гръб,вторник-рамо,сряда гърди,четвъртък-бицепс,петък-трицепс/ моля помогнете ми мерките ми са 185см, около 100 и няколко кг. Искам да стана масивен обаче трябва да сваля кг. защото има доста излизашни неща по мен.Преди ходих пак на фитне и незнаех как да тренирам и правех клекове и имам голям задник. моляви помогонетеми ако може с програма и някаква диета./не използвам никакви хранителни добавки/ и какво бихте ме посаветвали-мисля да си купя L-Carnitine. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
|
| Нед Юни 17, 2007 10:01 am |
|
 |
Administrator
|
|
|
|
 |
peecii
Потребител
|
7up,ти с този ръст и тегло си поевче от масивен,само че най вероятно си торба( с извинение).За съжаление няма как да превърнеш сланините в мускули,затова на първо време започни с Л-карнитина и с кардио тренировки да поизчистиш мазнините,като вкараш и диета ,а пък на есен ще започнеш с правилно хранене и силови тренировки да правиш мускули-тогава ще включим и добавките.Сега намали въглехидратите и се мятай на колелото или на пътеката.
Това е от мен и успех.
|
| Вто Юни 19, 2007 8:08 am |
|
 |
7up
Потребител
|
 .
не, имам малко да изчистя, но все пак е нещо.peecii даи маил да ти пратя снимки, моляви помогнете ми с някаква програма.
|
| Вто Юни 19, 2007 10:42 am |
|
 |
peecii
Потребител
|
Значи,понеже сезона не е подходящ за качване на маса, предлагам да започнем с малко тренировки за стягане и релеф.Програми в нета има много,но зависи колко дена в седмицата можеш да отделиш малко време за фитнес.
Най додрия вариант е 5 дена,но не по малко от 3.
Аз в момента тренирам за релеф по следния начин-Понеделник 18.30ч. гърди и бицепс;вторник 7.00ч.40мин.велоергометър,18.30ч.крака и корем;сряда 18.30ч.рамо;четвъртък 7.00ч.40мин.бягане,18.30ч.гръб и трицепс;петък 7.00ч.40мин.велоергометър:
Малко е сбита и се явава голяма пауза от петък до понеделник,но през уйкенда пътувам и не мога да тренирам-ти можеш да си промениш програмата според свободното си време.
Дано да съм ти бил полезен,поздрави.
|
| Вто Юни 19, 2007 3:09 pm |
|
 |
7up
Потребител
|
аз сега отделям 5-6 дни от седмицата по час и половина и понякога малко повече. от събота съм започнал да бягам сътрин - 6:30-бягам по половин час след това ходя слетобяд на фитнес. в тази зала която аз ходя няма много много такива уреди смисал ПАТЕКА,велоаргометър нали всички уреди са правени /които е от сливен наи вероятно я знае залата МУТАНТА/ и инпровизираме но какво да се прави. за програми знам че има доста в интернет но нз. с коя да почна, мои фр. писа тук /reaper/ и му отговориха /програма му напраиха/ и ако може някои да ми направи и на мен ще съм му много благодарен. твърдо съм решил и искам да отслабна малко и да направя тялото което искам /не искам много-струва ми се, но ще се постарая/
|
| Вто Юни 19, 2007 3:45 pm |
|
 |
qvkata
Потребител
|
Аз съм от Сливен и живея точно до Мутанта но тренирам в друга зала
|
| Вто Юни 19, 2007 5:51 pm |
|
 |
7up
Потребител
|
разбрах от един коментар кадето си писал по доло  но мен ме инт. др. тренировките
|
| Вто Юни 19, 2007 6:28 pm |
|
 |
peecii
Потребител
|
7up,6 дена двуразови тренировки(кардио+силова)са много дори за професионалист-ще претренираш и няма да има ефект от усилията ти.Няма как да стане за един месец да изградиш добра физика,затова по бавничко и всичко ще си дойде на място,хубавото е че имаш хъс-значи ще успееш.Съвета на всички специалисти е през първите 3 месеца да се тренира цялото тяло в една тренировка и след това да се премине към разделяне на тренировката на мускулни групи.
Моя съвет към тебе е:
1.прави 4 силови тренировки за цялото тяло на седмица в понеделник,вторник,четвъртък и петък-така ще си осигориш достатъчно почивка и добро въстановяване.Прави по едно упражнение(3 серии по 12 повторения)за всяка муск.група,като при всяка тренировка променяй последователноста на упражненията.
2.прави 3 кардио тренировки на седмица в понеделник,сряда и петък.Времето което си избрал за кардио(6.30ч.) е супер,защото тогава гликогена е нисък и организма почва да гори мазнини за енергия-затова сутрин на гладно вземай 2 Л-карнитина и едно кафе и хуквай да бягаш(не повече от 40 мин.интензивно бягане).Ако ти е трудно в началото да издържиш на 40мин. интензивно натоварване,раздели тренировката на 4 интервала с по 1мин.ходене между интервалите,после на 2 интервала....
3.Бягането е най доброто кардио упражнение-сравнено с всяко друго упражнение изгаря с 30% повече калории за едно и също време.
4.Забрави за сладкото,газираното,мазното,белия хляб....,през деня прогресивно намаляй въглехидратите като вечер ги изключвай от менюто си.
5.Избери си зала с разнообразни уреди в която да ти е комфортно да тренираш.
6.Ако не си се отказал след 3 месеца ще отчетем резултата(затова сега си запиши биомерките-тегло,талия,ханш,гр.обиколка,бицепс,прасец),ще видим коя мускулна група ти върви,коя изостава и ще ти изготвим индивидуална тр.програма.
7.Банковата ми сметка е:02321033
Това последното е шегичка,дано да съм ти полезен-вярвай в себе си,бъди упорит и ще успееш.
|
| Сря Юни 20, 2007 8:59 am |
|
 |
7up
Потребител
|
ок мерси за съвета.ще продължавам но,стига бе човек 3 месеца много време е това. искам като тръгна на даскало пак ,нали ме разбираш да съм малко от малко корав много време е това. иначе мерси много за това което ми написа,сега края на месеца си взимама л карнетин и почвам. както ми каза. skype имаш ли? ако имаш pls пиши ми го на лично съощение ако има нещо да те питам. но виж ми снимките www.remussparco.aha.bg ако искаш щети пратя още ...
|
| Сря Юни 20, 2007 12:43 pm |
|
 |
peecii
Потребител
|
Абе пич,това на снимките ти ли си?Ти с този голям гръб си роден за културист,не ти виждам задника колко е пораснал от клековете,но мисля,че имаш отлична генетика за силов атлет-не те засилвам.
Намери си както ти казах добра зала с фитнес инструктор които да се занимава с теб и за няколко години ще си върхъ.
Но който и да попиташ,като за начало ще ти предложи това което и аз,пък не си мисли,че за три месеца тренировки по този начин няма да имаш резултат,напротив ти си имаш мускулна маса само ще я стегнеш и орелефиш.
Между другото прогреса в фитнеса най ясно се проявява през първите няколко месеца,след това е борба в продължение на много месеци за всяка част от сантиметъра и за всяко грамче мускулна маса.
Нямам скайп,аз работя като здравен инспектор в отдел"контрол на храни и обекти за хранене" в ХЕИ Габрово и сутрин докато си пия кафето влизам за няколко минути в форума.
Пиши в форума,така и други ще си кажат мнението.
|
| Чет Юни 21, 2007 8:16 am |
|
 |
7up
Потребител
|
радвам се много че ми помагаш и благодаря много. ми за гърба да долу горе и аз му се кефя ама трябва да се оформи . ама маи само ти ми обращаш внимание.искаше ми се повече хора да се включат и да си кажат поне мнението но ... ако има нещо ще питам пак
|
| Чет Юни 21, 2007 9:28 am |
|
 |
slipknot
Потребител
|
знам че бързо неможе да се постигне нищо ,но все пак ще попитам искам за около два месеца да постигна възможно наи добри резултати.
според кантара ми в къщи тежа 82кг и съм висок към 173см
какво бихте ми препоръчали?
|
| Чет Юни 21, 2007 9:24 pm |
|
 |
7up
Потребител
|
ах ти чакалееееее за училище нали? и аз искам за там . ами нз. ти какво искаш маса или релеф
|
| Чет Юни 21, 2007 10:31 pm |
|
 |
slipknot
Потребител
|
релеф ама не тренирам за даскало а за море на 15 авгост ще заминавам и искам до тогава да постигна максимален резултат ,но без добавки и такиванеща
|
| Пет Юни 22, 2007 7:52 am |
|
 |
peecii
Потребител
|
Slipknot,кратки и интензивни тренировки с малки тежести и много повторения(15) и много кардио(бягане,колоездене,плуване...).И Л-карнитина не е химия а хранителна добавка и до 6мг. на ден(10 табл.) е доказано,че са абсолютно безвредни.Ти си решаваш,просто с Л-карнитина ще ти е по лесно.
|
| Пет Юни 22, 2007 8:17 am |
|
 |
|
|