Фитнес БГ Форуми
Фитнес Регистрирайте се Профил Лични Съобщения Търсене Въпроси/Отговори Потребители Потребителски групи Вход
Напишете отговор Страница 1 от 2
Иди на страница 1, 2  Следваща
Нивеа с л-карнитин
Автор Съобщение
Отговорете с цитат
Мнение Нивеа с л-карнитин 
Гледах една реклама на nivea в която има л-карнитин. Някой пробвал ли го е и какво мисли за него? Дали действа?

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение

Отговорете с цитат
Мнение  
Аз не съм го ползвал,но ми донесоха една опаковка. Син хидрогел, добре попива и добре мирише. Ако решиш да го ползваш по-добре вземай и орално L-карнитин - така се прави с например противовъзпалителните за които не е изяснен много механизма на резорбция. Но без тренировка не очаквай чудеса. Като тренираш ти подобряваш кръвообръщението в проблемните зони. Приема му преди тренировка и съчетанието на аеробен елемент в тренировката ще помогне за локализирането му в желаните места. Аз съм приемал "течен" (в разтвор) L-карнитин-база между 5 и 15 г на ден в продължение на около месец, без да правя аеробни упражнения и ефекта не беше голям. Явно за да се депонирането му между вътрешната и външната митохондриална мембрана му трябва причина, а такава е окислението на мастните киселини вътре в митохондрията. Мастните киселини стават почти основен източник на енергия чак след 30-тата минута на тренировка с аеробна насоченост.

Последната промяна е направена от FITNES BG на Нед Окт 15, 2006 10:40 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Отговорете с цитат
Мнение  
Концентрации от порядъка на 0,5% L-карнитин (в гела) са доста ниски за да предизвикат някакво количествено натрупване в организма. Те по-скоро имат "козметичен" характер. Затова оралния прием е препоръчителен. Но без да има фактори, като тренировки с аеробна насоченост, ефекта ще е незначителен.

Отговорете с цитат
Мнение  
Ох, какво ли не мислят вече... Аз пък имам крем за лице на Нивеа с креатин...

Мнение  
Сигурна ли си, че е с креатин - азз нещо не схващам приложението му. На мен по-логично ми звучи да е с хидролизиран кератин или колаген. Не знам, не мога да купувам всичко което е на пазара и да следя глупости в превода на български.

Отговорете с цитат
Мнение  
Така пише, но всъщност дали е така или не е - няма значение... Исках да кажа, че какви ли не глупости вече измислят, за да повишат продажбите...
http://www.fashion.bg/news/nivea_booster.php -на български

http://products2.nivea.com/products.php?lan=com&page_id=1394 - на английски

За колагена съм чела, че молекулата му била прекалено голяма, за да проникне през кожата на необходимото ниво... Но трябва все пак и търговията да върви, нали Wink Very Happy

Мнение  
Извинявам се наистина е с креатин. Явно ползват волюмизацията - задръжката на вода в клетката. Интересно каква ли защита са му направили, като се има впредвид, че в неутрална и леко алкална среда е в равновесие с креатинина. Сигурно са го вкарали в някоя мицеларна структура - те са майстори на стабилизираните емулсиите. Хидролизиран означава обработен с хидролитични ензими, при което се получават къси пептиди. Наши преводачи, на един крем хидролизиран го бяха превели водородообогатен - това да не са им платинови метали със развита повърхност в електролизна вана. В зависимост от подбора на ензимите може да се стигне до т.нар. дълбока хидролиза. За колагена трябват колагенази, тъй като има по-особена структура. 1/3 от аминокиселините в него са глицин, а около 20% е пролина. Може би хидролизат от еластин ще е добре да направят на гел.

Отговорете с цитат
Мнение  
Да питам и нещо за себе си,че то досега все с племеника се занимавам.
Ползвам антицелулитен крем на фирмата "Leocrema",мога ли да съчетавам този продукт с гел "L-karnitin"?Въобще има ли смисъл да се ползват и двата продукта наведнъж? Бихте ли препоръчали Л-карнитин гел на някоя фирма, защото преди време купувах един за 22лв.,но ми изсъхваше кожата от него и го спрях. Като казах за кожата, се сетих и друго.Ако се прави солариум или лятото слънчеви бани,може ли Л-карнитинът да предизвика петна по-кожата? Имах някакъв крем с етерични масла от не помня точно какво и след 2-3 солариума станах на петна,малко като леопард Laughing Изчезнаха след време,но беше неприятно.

Отговорете с цитат
Мнение  
Според мене най- добре да си свършиш едното и после да почнеш другото.. Не, че нещо ще стане, ако ги редуваш, но пък ще имаш две отворени опаковки да размотаваш Smile Пък и ще знаеш от кое си била по- доволна..
От геловете- не, че изсъхва кожата, ами по- скоро те изсъхват върху кожата и си чувстваш кожата суха някакси.. Ами на водна основа са повечето, не са мазнички..
Моят масажист решаваше проблема, като ми втриваше първо гела, който му носех и след това продължаваше с някакво масло, което му беше вече удобно за работа. Гелът изсъхва и не може да се прави масаж с него(освен, ако не е гел- олио)- можеш да си вземеш пак някакво антицелулитно масло за отгоре...
А за солариума си има специални кремове- със защита, без защита- най - добре с тях се мажи...Измивай си ръцете след като се намажеш и тогава влизай в солариума, да не ходиш с оранжеви длани Smile
За плаж също има специални, но те са различни от тези за солариум..
Крема за солариум не става за плаж, обратното може Wink
Важно е няколко дни преди плаж, не непосредствено, да си ексфолираш цялото тяло, за да се премахне горният слой мъртви клетки. Понякога той е причина за неравномерен тен и петна...
Иначе причините могат да бъдат от всякакво естество..
Но ако не ползваш на плажа защитен фактор- не си застрахована от пигментации..

Мнение  
хахахахахахаааааах какво ли не правят химиците за малко кинта!жалко дето съм химик!пък и рекламите са чудно нещо!Бе хора л-карнитина си е най-ползотворен в чист вид бе!нали не ядете доматите с колците?! Rolling Eyes

Мнение Re: nivea с л-карнитин 
Nadia написа:
Гледах една реклама на nivea в която има л-карнитин. Някой пробвал ли го е и какво мисли за него? Дали действа?
[code] : Az go polzvam v momenta .no za efekt e rano da se govori,no ina4e e mnogo priqten izaglajda kojata.Polzvala sum AVOn-3tubi4ki+masaj razbira se i ostanah dovolna,tui kato imashe efekt v oblasta na bri4ovete.Ne e losho da sa4etaesh s malko aerobika.УСЕХ. Wink

Отговорете с цитат
Мнение  
като чели на орифлейм са по хубави особено крема за корем и стрииSmile

Мнение  
Аз съм полэвала преди доста време на орифлеим ,но мисля AVON эа по- добрия и по-реэултатния,a всеки има право на иэбор и решава сам эа себе си. Ya winklesВ краина сметка иэбираме по- доброто эа да останиме доволни. Laughing

Отговорете с цитат
Мнение  
да така е всеки има право на избор..

Мнение  
На скоро раэбах эа 1крем на АУРА-СЛИМ от една приятелка,които е доста ефектен и струва само 6лв.Эагрява и работи в дълбо4ина.Решила съм като свърши моя да го пробвам-пък тогава ште энам эа ефекта му.Пък и от опит глава не боли, Razz още пове4е, 4е е ефтино. Wink

Покажи мнения от преди:
Напишете отговор Страница 1 от 2
Иди на страница 1, 2  Следваща
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети