Фитнес БГ Форуми
Фитнес Регистрирайте се Профил Лични Съобщения Търсене Въпроси/Отговори Потребители Потребителски групи Вход
Напишете отговор Страница 3 от 3
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
Основни принципи при храненето за отслабване!
Автор Съобщение
Отговорете с цитат
Мнение  
Лелееее е този линк ми даде да се разбера. Толкова много отговори на едно място ,макар страшничко написано определено ме впечатли и успях да си отговоря и на моя конкретен въпрос,защо след една година тренировки нямам никакъв резултат в развитието Smile
Ето този абзац обяснява всичко относно мен,т.е. не правете моята грешка:

Цитат:
Протеинът се състои от аминокиселини, които се считат за “строителните блокове” на мускулния растеж и развитие. Важно е да се поддържа протеиновият запас, за да се осигурят условия за мускулна хипертрофия. Ако по време на тренировката няма наличие на сложни въглехидрати, протеинът се превръща в източник на гориво за работещите мускули. Ако не се пести протеинът чрез вкарване на сложни въглехидрати, се изяждат аминокиселините. А ако се разрушат “строителните блокове”, как би могъл да се надява човек да изгражда мускулите си?

В момента съм на фаза "чистене" и умишлено избягвам въглехидратите, но след прочетеното в цялата статия определено това няма да продължи след като постигна желания ефект...просто не искам да се съсипя!!! Трагичното в моя случай беше, че неволно с диетата, която си бях направил за сваляне на подкожните мазнини се бях лишил дори от протеина. Днес си взех протеинов коктейл на "Six Stars" - 25г. протеин на коктейлна доза (май и тук избързах и действах на своя глава,защото ми се видя доста евтин - 19$ за една голяма "туба", а след това разбрах,че този на GMC е на двойна цена,за същото количество...но ще опитам,като го свърша ще го сменя) и започвам да го пия редовно, 30-45мин преди тренировка и след нея. Тук възниква въпроса ми дали трябва да пия от коктейлчето в дните когато правя почивка в тренировката и ако да как да го пия тогава.
Втория ми въпрос е относно самта тренировка, повреме на чистенето е дали да запазя досегашния си режим на трениране т.е. всеки първи,трети,пети ден - силова тренировка ,а през останалите: втори,четвърти и шести ден кардио, почивен един ден или да ги съчетая, т.е. първи,трети,пети ден силови и в края кардио и всеки втори,четвърти, шести почивни? Кое би имало по-голям ефект според вас и кое да приложа в случая ми?
И трети последен /за сега/ въпрос за да затвърдим заученото до момента е относно диетата ми, как ви се вижда следната:

7:00 - закуска 1 - 3-4 белтъка + 1 жалтък; или пилешка пържола 200гр + зелева или зелена салата; или мляко с мюсли или овесени ядки + Л-Карнитин
7:30 - 8:00 - кафенцето без което не мога, само дарк без дори подсладител и сметанката,която толкова мн обичам
10:00 - закуска 2 - плод /банан,ябълка,кайсия или портокал/
12:00 - обяд - риба тон; или пил пържола с гарнитура салата
15:00 - плод /без втори плод няма да мога,нормално ядях по 3-4 на ден,сега това ще е последния/
- в 15-16:00 няма да мога да ям основно ядене както на обяд в 12:00 защото съм на работа и просто не ми го позволява
18:00 - някакви ядки
19:00-19:30 - протеиново коктейлче + л-карнитина преди тренировка
20:00 - 21:00 - 21:30 - тренирам яко Laughing
22:00 - вечеря /тук искам да е нещо леко,което да ме запаси с нужните съставки,но да не товари и кара стомаха ми да работи през ноща и за това избрах следната комбинация - протеинов коктейл + омега3 фиш оил комплекса/

е как ви се струва всичко?

Отговорете с цитат
Мнение  
по-добре е от преди Wink

Мнение  
ок,разбрах,ще се придържам за сега към тази диета.
А по другите два въпроса някакъв коментар да направите?

Цитат:
Тук възниква въпроса ми дали трябва да пия от коктейлчето в дните когато правя почивка в тренировката и ако да как да го пия тогава,т.е. по кое време? Обикновенно в тренировъчен ден бих го пил преди и след фитнесс-а,но ако се почива дали да го пия непосредствено преди лягане...или кога изобщо???
Втория ми въпрос е относно самта тренировка, повреме на чистенето е дали да запазя досегашния си режим на трениране т.е. всеки първи,трети,пети ден - силова тренировка ,а през останалите: втори,четвърти и шести ден кардио, почивен един ден или да ги съчетая, т.е. първи,трети,пети ден силови и в края кардио и всеки втори,четвърти, шести почивни? Кое би имало по-голям ефект според вас и кое да приложа в случая ми?

Мнение  
по първия въпрос: ако искаш пий го само по веднъж на ден когато не тренираш, по което време ти си избереш. Например след обяд докато си на работа
по втория: когато искаш го прави кардиото само знай, че когато правиш кардио след силова тернировка то е по- ефективно

Мнение  
Благодаря за всички мнения до момента,смятам че темата ще е полезна на много хора за напред,както е полезна и на мен. От целия форум като цяло,а и сайта добих доста ясна представа за неща, които и не подозирах. Има наистина много информация и сега не се чувствам като пълен лаик, така както беше когато се регистрирах тук,а най-важното - с помоща на дадените ми съвети вече чувствам себе си доста по уверено и смятам,че скоро и резултатите няма да изостанат.

По темата искам само да добавя,че макар и във фаза на отслабване и чистене по съвет на скорпион, мненията на мария, прочетените статии в сайта реших веднъж седмично да зареждам тялото си и с въглехидрати (в умерени количества, разбира се) или пък ще вкарам в менюто си по някой друг банан и сандвич с хляб, все пак ми трябва и енергия и сила Wink

Напишете отговор Страница 3 от 3
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети