Фитнес БГ Форуми
Фитнес Регистрирайте се Профил Лични Съобщения Търсене Въпроси/Отговори Потребители Потребителски групи Вход
Напишете отговор Страница 1 от 1
Отслабване едновременно с тренировка на мускулите
Автор Съобщение
Отговорете с цитат
Мнение Отслабване едновременно с тренировка на мускулите 
Преди четири години спрях да тренирам айкидо (бях тренирала около година - не кой знае колко) и допуснах да напълнея почти 20 кг, като едновременно с това влоших физическата си форма. Сега съм 73 кг. на 162 см и от един месец тръгнах на фитнес с цел едновременно да отслабна и да тренирам мускулите си - евентуално да намаля килограмите, като едновременно увелича мускулната маса и придобия релеф в един момент - примерно на коремни мускули, на трицепс/бицепс. За един месец два пъти седмично тренирах по 1 час и 30 мин, по-късно 2 часа. Заопочвах с велоергометър и степер - общо около 30 -35 мин, после 30- 45 мин тренировка за мускули, като за корем, гръб и за крака всеки фитнес-ден, а за горната част - един път гръдни + бицепс, един път трицепс (с малко натоварване - според възможностите ми), накрая пак 15 мин кардио. Отделно в къщи правя упражнения с гирички, а от скоро започнах да увеличавам коремните преси - 36 сутрин и пак толкова вечер. Пия ацетил л-карнитин 20 мин преди фитнес-тренировка. Също и храненето промених - махнах сладки и мазни неща, банички и пр., но слагам захар в кафето сутрин.

За един месец се появиха видими резултати - всички казват, че съм отслабнала - не съм мерила обиколките, но си личи от дрехите. Безусловно се чувствам супер. На килограми, обаче, резултатът е точно един килограм по-малко за един месец, т.е. - няма резултат. Може би трябва да спра хляба? Също така по навик ям главно вечер като се върна от работа или фитнес. Може би йога ще ми подейства по-добре или да се върна към айкидо - там е по час и половина фактически кардио тренировка? Но имам травма на ходилото и това малко ме затруднява. Йогата не е кардио, а по-скоро стречинг тренировка, но едновременно с това по някакъв начин въздейства комплексно и може би ускорява метаболизма - виждали ли сте дебели йоги - от тези които са напреднали, разбира се. Всъщност дали фитнесът е начин на отслабване? И дали е възможна такава цел - едновременно отслабване и трениране на мускули?

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение

Отговорете с цитат
Мнение  
Да можеш да тренираш и да отслабвш Idea обаче има няколко неща важни за тази цел,а те са да успееш да направиш баланс между тренировка НВД-ниско въглихидратна диета и супелементи за по бърз ефект като L-carnitine но по 3-4гр. на ден а не да ядеш по един или два пъти на денIdea

ето ти малко инфо да прочетеш:
http://www.fitnes-bg.com/%D4%E8%F2%ED%E5%F1/%D5%F0%E0%ED%E5%ED%E5/%CD%E8%F1%EA%EE_%E2%FA%E3%EB%E5%F5%E8%E4%F0%E0%F2%ED%E8_%E4%E8%E5%F2%E0_-_%CD%C2%C4_20070427247/

ето и още нещо интересно:
http://www.fitnes-bg.com/%D4%E8%F2%ED%E5%F1/%D5%F0%E0%ED%E5%ED%E5/%C8%F1%EA%E0%F2%E5_%E4%E0_%F1%E2%E0%EB%E8%F2%E5_%EA%E8%EB%EE%E3%F0%E0%EC%E8?_20070105118/

Отговорете с цитат
Мнение  
Махни всичко тестено и сладко, ограничи мазното и си смятай калориите- трябва да са по- малко от тези, които изразходваш...
Йога е философия, а не спорт или диета...
От напредналите йоги няма дебели защото повечето са суровоядци.. И без йога, ако станеш суровоядка няма начин да не отслабнеш...

Ходи си на фитнес, за да се стягаш, прави кардио, за да сваляш и си оправи храненето- то ти куца... Idea

Мнение  
Благодаря за съветите - статиите са много интересни. Това с грамажа, обаче, не ми е много ясно - примерно на мен ми се падат 120 г. въглехидрати и двойно повече белтъчини - но различните богати на въглехидрати храни не са равностойни - едно е 120 г. шоколадов сладолед, друго - 120 г. ябълки, примерно. Това за редуването е много интересно. Ще се опитам да направя нещо.

Предполагам че резултатите ще дойдат по-бавно и при постоянство - трудно е да се върне за няколко месеца нещо, което се е натрупвало с години. Evil or Very Mad И сигурно с "постоянство в мазохизма" Crying or Very sad

Отговорете с цитат
Мнение  
аз като облека плътна блуза комплексирам момичетата Rolling Eyes 3 пръста сам и гърдите почти те са ми наи добре развитата мускулна група

Отговорете с цитат
Мнение  
Радвам се да чуя това за трите сантиметра - сподели как си го постигнал Rolling Eyes Или ти е по рождение lol

Отговорете с цитат
Мнение  
Amazonian, това че си свалила само един килограм, да не те притеснява. Щом околните ти казват, че си отслабнала, значи е така. Според горепрочетеното ти имаш сериозна програма с големи натоварвания. Загубата само на един килограм за това време показва, че качваш мускулна маса, а това е твоята цел, нали. Ще ти дам един пример с мен. Аз съм мъж на 22, 181см. Преди 3 месеца бях 74кг. с талия 91. След усилени тренировки сега съм с талия 88, а съм загубил само 1 кило, но съм намалил с 3% телесните мазнини. Та така де: Не сваляй килограми, а сваляй сантиметри!
ПС: Мога да ти напиша формула за изчисляване процента на телесните мазнини в тялото. Ако я искаш кажи! Very Happy

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Отговорете с цитат
Мнение  
я кажи я

Отговорете с цитат
Мнение  
submaker-o ако искаш, прати формулата на poliglott@gmail.com. Благодаря за подкрепата. Вероятно е така за мускулите, но в момента търся начин първо действително да сваля кг тъй като все пак съм с 10 над "българската" норма и с 20 над френската и мисля, че не е здравословно. Може би ще оставя фитнеса за 1 път седмично и 2-3 пъти ще правя ицяло аеробна тренировка докато се "вталя" Smile Или ще си взема колело. 8-часовият работен ден пред компютър май не се отразява много добре физичцески и трябва да се компенсира някак!!!

Отговорете с цитат
Мнение  
Amazonian, книжката не е в мен, а трябва да скенирам таблицата. Обещавам ти, че ще пусна формулата като нова тема. Благодаря за разбирането!

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Отговорете с цитат
Мнение за редуването на въглехидрати и белтъчини 
Еми прочетох статията и изчислих по колко ми се падат въглехидрати и белтъчини.Взех си аз табличката за състава на храните в 100гр нето и започнах да си правя за един ден горе-долу какво трябва да ям и по колко съобразно посоченото в статията.И какво стана------излезна,че трябва да поема наистина доста голямо количество храна,която спрямо начина ми на хранене сега,ако я поема в такова количество със сигурност няма да отслабна.Незнам вие какво мислита за този начин на хранене,но ако някой я е пробвал нека да каже действа ли,защото наистина изглежда интересно това да приемаш и въглехидрати и белтъчини,но все пак количеството ми се струва доста--поправете ме ако греша Very Happy

Покажи мнения от преди:
Напишете отговор Страница 1 от 1
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети