Фитнес БГ Форуми
Фитнес Регистрирайте се Профил Лични Съобщения Търсене Въпроси/Отговори Потребители Потребителски групи Вход
Напишете отговор Страница 1 от 1
Пореден въпрос относно велоергометъра
Автор Съобщение
Отговорете с цитат
Мнение Пореден въпрос относно велоергометъра 
Здравейте, казвам се Вили от гр.Бургас Smile Доста попрочетох във форума относно диетите и велоергометрите, но въпреки всичко някои неща ми останаха недоизяснени.Искам да отслабна и от 1 седмица спазвам диета-само плодове,зеленчуци и пилешко,купих си и велоергометър.За сега видими резултати няма естествено, но въпроса ми е следния:на коя степен, с каква скорост и колко време да го карам за да намаля обиколката на бедрата, а не да трупам мускули.Два поредни дни го карам това пусто колело по 30 мин и краката ми изглеждат още по-"напомпени", което ме навежда на мисълта,че ако продължавам със същия дух че постигна точно обратня на желания от мен ефект.Искам да си купя и някакав продукт за изгаряне на мазни, но не знам какъв точно..Надявам се, че като по-компетентни от мен може да ми помогнете Smile Благодаря ви предварително! Smile

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение

Отговорете с цитат
Мнение  
Нагласете седалката така, че освен удобството да осигурите и почти пълно разгъване на коленните стави. Оборотите да са около 80 в минута .
Степента ще я изберете така че при тези обороти да можете да постигнете необходимата сърдечна честота. Нея може да я чизчислите по указания от тук Arrow Аеробна тренировка-да, но как?
Преди аеробното натоварване е удачно да премате L-carnitine, а допълнително термогенетик или фат-бърнер.

Отговорете с цитат
Мнение  
значи това напомпване е в следствие на тонизирането на мускулите,т.к. до сега не си тренирала!а за скоростта и степента,ще си ги определиш сама.трябва да краш около 40мин. и да поддържаш пусла в рамките 120-140у/м,въпреки,че и това зависи от възрастта Wink предполагам,че има таблица с твоя вело... по която можеш да си определиш това.успех!

Отговорете с цитат
Мнение  
Mного ти благодаря за бързия отговор Very Happy Още тази вечер ще взема пример от съветите ти и се мятам на колелото!Има обаче още 1 проблем и май ще се окаже доста голям....велоергометъра ми измерва абсолютно всичко друго, но не и пулс и незнам как по време на тренировката ще мога да го следя пориодично... Confused Има и още нещо:това което попитах за краката ми,че изглеждат още по големи има ли място за притеснение?Просто временен ефект ли е или аз не правя нещо като хората?Мерси предварителноSmile

Отговорете с цитат
Мнение  
Мерси lemsa Smile Поне за краката ми стана ясно,че няма от какво да се притеснявам Smile А това, че не съм тренирала яко до сега не знам как ме усети толкова бързо Embarassed Важното е, че вече съм се надъхала яко,понеже разбрах ,че само с диети няма да ми мине номера....казвам го от личен опит.Иначе за годините-22 мисля че мога да имам издръжливост и да поемам по-голямо натоварване Smile

Отговорете с цитат
Мнение  
Здравейте пак Smile Сега имам още един такъв въпрос към вас.Мога ли да включа и бейк ролс в диетата си.В смисъл не да се тъпча с него а примерно 1 бейк ролс 2-3 пъти в седмицата?И още нещо..правя си сандвичи от хляб бонус 3 филийки отгоре със сирене препечени на скара и после слагам по резен домат отгоре.В смисъл тези 3 филийки са ми за цялия ден храната.Някъде обаче бях чела, че диетите не трябва да включват сирене (млечни продукти) или аз не съм разбрала за какво точно става въпрос????

Отговорете с цитат
Мнение  
sineo4ka написа:
Здравейте пак Smile Сега имам още един такъв въпрос към вас.Мога ли да включа и бейк ролс в диетата си.В смисъл не да се тъпча с него а примерно 1 бейк ролс 2-3 пъти в седмицата?И още нещо..правя си сандвичи от хляб бонус 3 филийки отгоре със сирене препечени на скара и после слагам по резен домат отгоре.В смисъл тези 3 филийки са ми за цялия ден храната.Някъде обаче бях чела, че диетите не трябва да включват сирене (млечни продукти) или аз не съм разбрала за какво точно става въпрос????

За мен това е много неправилно 3 филий за цял ден! Трябва да се яде 5/6 пъти по малко. Хляба трябвада го намалиш до минимум. Млечните продукти съдържат лактоза и забавят метаболизма, следователно не са добри за дита за сваляне. Тоя бейк ролс не съм го ял, но май е някакви пържени хлебчета значи не е добре за диетата ти.

Мнение  
Мерси RockyBalboa за отговора Very Happy Е нали уж тоя хляб " Бонус" го водят диетичен, нямал брашно вътре и тн.Явно аз нещо съм се объркала....а за сиренето и бейк ролс-а разбрах, край с тях.Ако имаш още някакви съвети към мен ще се радвам да ги споделиш Smile

Отговорете с цитат
Мнение  
От хляба може да си хапваш например 1 филийка сутрин. Наблягай на яйцата,месото(пилешко,пуешко,телешко,заешко) салатки,риба. Хапвай 5/6 пъти по малко тренирай поне 1 час след яденето, ако е на гладно е още по добре. Кардио тренировките да са поне 45 мин. Пий вода, някой хора си мислят че като не пият вода ще отслабнат - това е заблуда, сваля се на килограми но след това като се напиеш с вода си ги връщаш, така че си пий вода ако е минерална още по добре. Храната да е варена или печена, избягвай въглехидратите (картофи,ориз и сладките неща), както и мазнините.

Мнение  
Ами кардиото си го правя,обаче вода повече от 1,5 на ден не мога да погълна.Интересното е, че сокове мога да пия колкото си поискам, а тая вода като изпия повече от 1,5 и направо имам чувството, че се наливам на сила (което дефакто е така Smile ) и незнам как да си я направя по-приятна.Иначе яденето съм го ограничила много (имам предвид като количество и състав).Знам, че е хубаво да се яде по-малко и по често, но повече от 2 пъти на ден не мога да се храня понеже работата ми не го позволява, а и не усещам глад през останалото време.Храненето ми с 2 думи се състои с някакъв плод на обяд (мандарини, портокали или грейпфрут) и за вечеря (след 17.30 понеже до 17 съм на работа и няма как) или само салата или пилешка пържола(риба на скара) със салата за гарнитура.Как ти се струва и трябва ли да променя нещо.Извинявай предварително че те занимавам с моите глупости Smile

Отговорете с цитат
Мнение  
Не ме занимаваш с глупости нали за тва е сайта. Значи трябва някак си да добавиш поне още 2 хранения като разпределиш по малки порций. Вместо подове яж зеленчуци, защото плодовете имат захар и не са добре за диетата.

Мнение  
RockyBalboa написа:
Не ме занимаваш с глупости нали за тва е сайта. Значи трябва някак си да добавиш поне още 2 хранения като разпределиш по малки порций. Вместо подове яж зеленчуци, защото плодовете имат захар и не са добре за диетата.

Много ти благодаря за съветите,наистина много ме улесняваш Smile От сега нататък мятам салатите и в офиса, ако ще и луда да ме изкарат Laughing А за кардиото го правя всеки ден по 45 мин и се старая да увеличавам времето постепенно, надявам се и в това да не греша,понеже някъде из форума четох кардиото да се прави 3 - 4 пъти седмично?

Отговорете с цитат
Мнение  
Аз го правя 3/4 пъти когато качвам, така че ти можеш да го правиш и 5/6 пъти.

Мнение  
бях сигурен,че проблема с повечето хранения произлиза не от работата,а от това какво ще кажат колежките като видят,4е си носиш храна от вкъщи!!!а помисли какво ли ще си кажат след няколко месеца катйо идете на плажче Wink

Отговорете с цитат
Мнение  
lemsa написа:
бях сигурен,че проблема с повечето хранения произлиза не от работата,а от това какво ще кажат колежките като видят,4е си носиш храна от вкъщи!!!а помисли какво ли ще си кажат след няколко месеца катйо идете на плажче Wink

Много си прав относно това Smile На мен не ми пука какво ще кажат, все пак не може на работа да се храним само с готови пакетирани храни, но за момент си се представих тук белеща краставици и домати и ми стана мн смешно,за това реагирах така Laughing

Покажи мнения от преди:
Напишете отговор Страница 1 от 1
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети