|
Страница 1 от 1
|
| Автор |
Съобщение |
double_d_
Потребител
|
 По колко упражнения и по колко серии да правя за 1 мускулна
По колко упражнения и по колко серии да правя за 1 мускулна група !!! Начинаещ съм (от 2 месеца) и още не съм много на ясну...предварително благодаря !
|
| Пон Апр 16, 2007 6:54 pm |
|
 |
Administrator
|
|
|
|
 |
ФИТНЕС БГ
Site Admin
|
1упражнение 4 серии 10 повторения
|
| Вто Апр 17, 2007 10:11 am |
|
 |
double_d_
Потребител
|
как така само по 1 упражнение  не е ли много малко......аз правя по 4-5 !
|
| Вто Апр 17, 2007 1:01 pm |
|
 |
JAKI
Тренер
|
 Re: По колко упражнения и по колко серии да правя за 1 муск
double_d_ написа:По колко упражнения и по колко серии да правя за 1 мускулна група !!! Начинаещ съм (от 2 месеца) и още не съм много на ясну...предварително благодаря !
Според мен по три
|
| Вто Апр 17, 2007 2:30 pm |
|
 |
Gaert
Тренер
Местожителство: Пловдив
|
Ако си решил да продължиш програмата за начинаещи е необходимо да си играеш по 3 серии за всяка мускулна група. Ако си вече на програма за напреднали, играи по 4 упражнение за големите мускулни групи(гръб, гърди, крака.) и по 3 серии за трицепс и бицепс. Ако ли пък играеш само 1 мускулна група на тренировка(тоест-ходиш повече от 3 пъти на ден) тряба да ти се съберат около 20 серии за въпросната група
|
| Вто Апр 17, 2007 10:40 pm |
|
 |
ФИТНЕС БГ
Site Admin
|
Какви напреднали бе хора, два месеца и напреднали. Грешите много и това само ще забави растежа ви. Всички мускулни групи в един ден по едно упражнение (базово) разберете тази проста истина. И тогава ще има прогрес.
|
| Сря Апр 18, 2007 9:48 am |
|
 |
Gaert
Тренер
|
Прощавай, но съм на мнение, че ако този, който е тренирал нещо прди това(имам предвид какъвто и да е вид спорт) има необходимата тренировка, за да премине по-рано на програма за за напреднали без да вреди на разстежа си. Също така повечето фитнес инструктори препоръчват програмата да се премахне след 2-3 месеца, което е напълно достатъчно. Не желая да се заяждам, но бих се учудил силно ако някои от този форум кара на базови упражнения(изкючвам жените). Поради една проста причина,а именно натоварването на различните групи. Само с базови упражнения не можеш да учакваш резултатите, които искаш, просто защото мускулите изискват повече упражнения от 1 група за различните мускулни части(което на теб ти е пределно ясно)
|
| Сря Апр 18, 2007 10:09 am |
|
 |
M@R#@
Тренер
|
Gaert написа:Прощавай, но съм на мнение, че ако този, който е тренирал нещо прди това(имам предвид какъвто и да е вид спорт) има необходимата тренировка, за да премине по-рано на програма за за напреднали без да вреди на разстежа си.
double_d_ никъде не е писал, че е тренирал "нещо" преди това.. Информацията е, че тренира от 2 месеца..
Начинаещ билдер е такъв с до 1 година стаж в залата (с поне 3 тренировки седмично).. Начинаещ е и всеки, прекъснал за период от 6 месеца  тогава пак се почва с програма като за начинаещ- друг е въпроса, че се влиза във форма за много по- кратко време..
Връзката "период от време"-" ниво на трениращия" е коствена и условна.. При нея хипотетично се приема един резултат, който евентуално би могъл да постигне трениращия с правилна тренировка и режим на хранене.. Дълъг период от време не е гаранция за "напредналост", но пък един къс период е гаранция, че не може да има някакви сериозни резултати..
Да, тренировката може наистина да се смени след 2 месеца, но това се прави, когато има резултат за тези 2 месеца  мисълта ми е, че при правилна тренировка за маса за този период е възможно да се постигне резултат позволяващ промяна на тренировката, но тази промяна не е "тренировка за напреднал", което изисква определена маса, тренираност, здравина на стави и сухожилия и т.н. и се постига след години тренировки..
Другата ми мисъл е, че ако няма резултат....  ами нивото се определя от резултата, а не от това колко време е тренирал...  Малко като в "Новите дрехи на царя" се получава  тренираш , нямаш реален резултат, но вече незнайно защо ти се мислиш и другите те имат за напреднал..
Мускулната маса е килограми и сантиметри, а не период време...
Без да познавам момчето мога почти да се ангажирам с твърдението, че ако е започнал от самото начало с 4-5 упражнения и 10 повторения и е по- малък на години, т.е. с по бърз метаболизъм и невъзможност да се храни правилно  за 2 месеца е качил минимално или нищо.. Под "минимално" разбирам естествен тонус от тренировките, който ще изчезне след примерно двуседмична пауза..
double_d_, би ли написал години ръст и килограми и какъв резултат имаш за 2 месеца, че така малко стреляме в тъмното...
_________________ VAE VICTIS
|
| Сря Апр 18, 2007 11:52 am |
|
 |
Gaert
Тренер
|
Цитат:Начинаещ билдер е такъв с до 1 година стаж в залата (с поне 3 тренировки седмично).. Начинаещ е и всеки, прекъснал за период от 6 месеца Arrow тогава пак се почва с програма като за начинаещ- друг е въпроса, че се влиза във форма за много по- кратко време..
Самото ти твърдения обижда всички културисти, които поряди някаква причина са прекъснали тренировките си. Защо - да наречеш човек, тренирал 4 години и спрял 6 месеца - начинаещ, е просто абсурдно. Да, вярно е че след дълга почивка се налага да се приложи отново програмата за "начинаещи" поради самата идея на програмата, а именно да "научи" мускулните групи на по-груба тренировка, за да са сподобни да се справят с напрежението, на което ги подлагаш. Тренировката за "напреднал" изисква ти вече да си придобил някаква фитнес-култура и да можеш да увеличиш антоварването на мсукулите, защото няма случай, в който да тренираш 3 месеца 3 пъти в седмицата и това да не ти донесе някакъв напредък, било то дори в издръжливостта. Това, което очевидно ви дразни е понятието "напреднал". Аз го използвах, за да разгранича 2 те програми и да обесня по някакъв начин , че е необходима подготовека преди да се премине към нея. Напреднал е този, който познава тялото си, знае на какво е способен, знае с какви тежести може да си позволи да играе и е наясно с напрежението, което може да приложи на тялото си без да предизвика намяляване на мускулната маса и претоварване.
Според твоето виждане напреднали са тези, които идват зя няколко месеца, набавят синеобходимата химия, и се превръщат в "буци". Те притежават и маса и килограми... Нима това е "напреднал" ?
Без да познавам момчето мога да твърдя, че ако се е заел сериозно с фитнеса и го е приел като част от живота си, спокойно може да премине на"разделна" програма, която аз имах предвид под "програма за напреднали", за тези 2 месеца, в които е тренирал, но все пак би било добре да се консултира с инструктора в залата
|
| Сря Апр 18, 2007 3:10 pm |
|
 |
ffmaniak
Тренер
|
Той може да мине към такава програма, въпроса е че ще му навреди а няма да донесе полза. Но нищо човек така е устроен да подражава и да не ччува другите когато го предупреждават че греши. Дерзаите принципа проба грешка ще ви научи на тов акоето ние знаем. След време ще го казвате на други и те пак няма да слушат и така с всеки следващ.... Относно дали може един трениращ с години дасе приеме за начинещ: може поради това че след 14 почивка креатин фосфатните нива са му като на нетрениращ. Имено за това той трябва да подходи по същият начин.
|
| Сря Апр 18, 2007 3:27 pm |
|
 |
M@R#@
Тренер
|
|
| Сря Апр 18, 2007 6:53 pm |
|
 |
double_d_
Потребител
|
3начи.... на 17 години съм, 169 см / 62кг... Преди читнеса съм се занимавал със стреляне с вилица и вдигане на чаши  За 2 месеца мисля че си стегнах здраво тялото и мускулите са ми пораснали с 2-3 см. На следната програма съм: 1ден-гърди и бицепс,2ден-почивка,3ден-Гръб и трицепс,4ден-почивка,5ден-рамо и крака,,6 и 7 ден почивки.....Забравих да напиша 4е си тренирам и корем4е всяка тренировка.Имам проблеми с масата ! Първия месец си купих 1 кг протеини.... но нямаше никакъв ефект от тях....След това взех да ям като прасе като подбирах каква храна ям и никога не оставах коремът ми празен.....Хранех се през 1 4ас.....Може и да е нещо малко,но важното е коремът ти постоянно да работи....
|
| Сря Апр 18, 2007 7:32 pm |
|
 |
Koko
Потребител
Местожителство: Враца - Бистрец
|
еи на гиричка 10 кг права 5 серии по 10 пати за мене тва си е тренировка само за гирите после утивам на щангата тя е 40 кг  малко лекичка вече ма нищо права на нея сащо 5 серии по 10 . сащото и на скрипеца за мене тва си е ок тренирам от 4 месеца мускулчето ми вече нарасна значително. а сам само на 14
_________________ ЗДРАСТИ БАЦЕ
|
| Пон Май 07, 2007 10:08 am |
|
 |
|
|
В момента е: Пет Сеп 05, 2008 4:49 pm | Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
|
Страница 1 от 1
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|
|