Фитнес БГ Форуми
Фитнес Регистрирайте се Профил Лични Съобщения Търсене Въпроси/Отговори Потребители Потребителски групи Вход
Напишете отговор Страница 3 от 3
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
По колко яйца на ден...
Автор Съобщение
Отговорете с цитат
Мнение  
praset написа:
Аз пия яко мляко и месо , яйца не ям много можеби най-много по 2 , 3 на ден , а също така знам че яйцата не са полезни в големи количества , защото покачват холестерола

Евала..чудех с екога някой ще се сети да каже нещо за холестерола. Проблемът при яйцата е, че ако с изяждат в големи количества и то с жълтъците, повишават главоломно нивото на холестерола. Драгите лекари от форума могат да ви обяснят какво става при такова повишение.

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение

Отговорете с цитат
Мнение омлет 
Аз преди съм ял омлети с по 8-10 цели яйца и 350г шунка.Това май е вредно а ?

Отговорете с цитат
Мнение  
В статията от сайта е изяснен проблема за холестерола.
Ето още инфо по този въпрос:

"Специално внимание заслужава яйчният жълтък. Той съдържа мазнини - до 32%. От тях близо 2% е холестеролът. Той е мастоподобно вещество, което се пренася чрез кръвта до всяка клетка от нашето тяло. Различава се общ холестерол, който нормално е около 5,5 mmol/l; добър холестерол със стойности над 1,3 mmol/l и лош холестерол със средно равнище 3,4 mmol/l. Ако веществото от последния вид е надхвърлило нивото си, съществуват рискове за здравето. Лошият холестерол се отлага по стените на артериите, като постепенно ги стеснява и запушва. В белтъка няма холестерол. В жълтъка, обаче, се съдържа полезното вещество - лецитин. При обменните процеси той, най-общо казано, обезврежда холестерола. Така че нутрициолозите препоръчват като напълно безвредна консумацията на 6 яйца седмично. Но за същото време хората, склонни към атеросклероза, трябва да приемат едно, най-много две яйца."

Мнение  
познавам хора които ядат по 200 белтъка на ден така че ако имаш кеш нема да ви навреди,аз лично наи много съм ял около 30 на закуска но без жълтъците ,тях ги хвърлям.Митко Димитров слушах и са ми казвали че закусвал с над 40 белтъка

Отговорете с цитат
Мнение  
zobfather написа:
познавам хора които ядат по 200 белтъка на ден така че ако имаш кеш нема да ви навреди,аз лично наи много съм ял около 30 на закуска но без жълтъците ,тях ги хвърлям.Митко Димитров слушах и са ми казвали че закусвал с над 40 белтъка

200 чей бе не ли малко преувеличено

аз 1 седмица от неделя до неделя закусвах по 10 белтъка + 2 жълтъка + 1 купа овесени ядки (направо преяждах )
и като се претеглих на другата седмица бях кило , кило и половина нагоре. само че жалко че неможах да продължа с това ядене .

Мнение  
f13rce написа:
zobfather написа:

200 чей бе не ли малко преувеличено

еее кое му е прекаленото бе брато 30 б. на хранене 6-7 хранения по 30 =към 200-210 зависи как ги правиш ,ако са на белтъчни кексчета бъркаш 2-3 смеси в една купа печеш и хапваш.искате да сте яки па им било прекалено яденето..... ее нема да сте яки Smile СЕКИ ИСКА ДА Е БОДИБИЛДЪР ...,НО НИКОИ НЕ ИСКА ДА ЯДЕ!!!!!!!!НЕ СТАВАSmile

Отговорете с цитат
Мнение  
само за инфо: в едно яйце има 6гр. протеин, 4 в белтъка и 2 в жълтъка
аз лично ям всяка сутрин от понеделник до петък по 5 цели яйца (варени), просто ме е жал да хвърлям жълтъка. Разбира се и това е до време, може би най- хубаво е да се редуват- първо период с повече жълтъци после период с по- малко

Мнение  
Gr4 написа:
само за инфо: в едно яйце има 6гр. протеин, 4 в белтъка и 2 в жълтъка
аз лично ям всяка сутрин от понеделник до петък по 5 цели яйца (варени), просто ме е жал да хвърлям жълтъка. Разбира се и това е до време, може би най- хубаво е да се редуват- първо период с повече жълтъци после период с по- малко

махаи жълтъците ,тва е голям боклук

Покажи мнения от преди:
Напишете отговор Страница 3 от 3
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети