Фитнес БГ Форуми
Фитнес Регистрирайте се Профил Лични Съобщения Търсене Въпроси/Отговори Потребители Потребителски групи Вход
Напишете отговор Страница 1 от 1
По повод диетите за отслабване
Автор Съобщение
Отговорете с цитат
Мнение По повод диетите за отслабване 
Very Happy От днешния "Стандарт"
"Крутите диети могат да доведат до инфаркт и инсулт. Това предупреди проф. Божидар Попов, председател на Българското научно дружество по хранене и диететика. Причината е, че за кратко време в кръвта се отделят прекалено много мазнини и триглицериди, които задръстват организма. В резултат на завишеното количество токсини може да пострада и черният дроб, обясни специалистът. По думите му рязкото смъкване на килограми натоварва най-вече сърцето, а още по-лошо е възстановяването на загубените кила след това. По думите му широко препоръчваните белтъчни диети на Аткинсън и Пиер Дюкан също не са здравословни. Организмът има нужда да поема белтъчна храна, но не повече от 15%, а при тези диети белтъците достигат до 40%, което натоварва бъбреците. Възрастните не бива да консумират повече от 4 яйца седмично, докато децата могат да си позволяват по 1 яйце всеки ден, отбеляза специалистът.
Той разкри, че по настояване на Българското дружество по хранене и диететика големите вериги магазини ще разкрият специализирани щандове, на които ще се предлагат продукти за различни групи хора - диабетици, хипертоници, сърдечно болни, хора със стомашни проблеми и наднормено тегло"

Какво мислите за тези твърдения?

Отговорете с цитат
Мнение  
Със диетата на Аткинсъм не съм запозната,обаче за режима на Пиер Дюкан съм съгласна--количеството белтъчини наистина е завишено особено в така наречените ''ударни дни'' или ''ударен режим''.

Мнение Диета на Аткинс 
Ето я диетата на Аткинс в основни принципи:
Робърт Аткинс, доктор по медицина, е един от първите защитници на диетата, богата на белтъчини и бедна на въглехидрати, появила се през 70-те години на XX век.
Правило на диетата
Основното в диетата на Аткинс е свръхнамаленото приемане на въглехидрати. Чрез намаляването на въглехидратите Вие се предпазвате от наддаване на тегло. За да е успешна диетата трябва да приемате максимум 20 до 40 грама въглехидрати на ден.

Месо и сирене
Тъй като месото и сиренето не съдържат въглехидрати, можете да ядете колкото искате.
Списък на подходящите хран
Месо – Телешко, свинско, агнешко, бекон, шунка, еленско
Риба – Тон, херинга, треска, пъстърва, сардини, сьомга
Пилешко – Пиле, пуйка, патица, гъска, фазан, пъдпъдък
Морска храна – стриди, миди, скариди, раци, омар, сепия
Яйца – варени, пържени, на очи, бъркани
Сирене – прясно, краве, козе, чедър

Подходящи зеленчуци
Тези зеленчуци съдържат по- малко от 10% от необходимите Ви въглехидрати. Можете спокойно да изяждате до 500 грама на ден.
Маруля
Краставица
Репички
Чушки
Маслини
Гъби

Други зеленчуци
Те съдържат повече въглехидрати и затова яжте до 200 грама на ден от тях:
Боб
Зеле
Тиква
Карфиол
Патладжан
Ряпа
Домати
Лук
Тиквички
Спанак
Броколи
Брюкселско зеле

Храни с високо съдържание на въглехидрати
Това са храните, които НЕ трябва да ядете по време на диетата:
Хляб и хлебни изделия
Зърнени закуски
Захар
Всякакви сладкиши
Плодови сокове
Плодове
Чипс
Газирани напитки
Алкохол
Бира

Аз въобще съм против такива ''заковани" диети Very Happy

Мнение  
Опознай тялото(организма) си, за да го обикнеш - това е принципа за мен вече Laughing Laughing Laughing

Мнение  
max_paine написа:
Опознай тялото(организма) си, за да го обикнеш - това е принципа за мен вече Laughing Laughing Laughing
Weedman

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Отговорете с цитат
Мнение  
max_paine написа:

И моят принцип е такъв и много си го обичам организма, гледам го като бебе - храница,водица, гелчета, кремчета...фитнес, солариум. Laughing Laughing
Сега сериозно- ясно е, че при трениращите хранителният режим е друг. Това твърдение проф. Божидар Попов най-вероятно се отнася за нетрениращи хора, които се мъчат да отслабнат само с разни диети.

Мнение за отслабването 
Аз също съм на мнение, че човек трябва да отслабва бавно /2-4 кг./ месечно за да даде възможност на своето тяло постепенно да свикне с новите килограми, с различното хранене, с повече движение. Така резултатът от смъкнатите килограми ще се запази дълго време. Но без ограничителен режим /имам предвид вида поемана храна/ не може да стане, също и без движение - активна или пасивна гимнастика, фитнес, комплекс от упражнение и т.н. Аз ходя на процедури т.е. пасивна гимнастика, но също и правя всеки ден - сутрин и вечер по 20 минути гимнастика, вече се храня и разумно.

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Отговорете с цитат
Мнение  
определено всеки трябва да се прислушва към своят организъм,всички сме различни и уникални. диета в превод на гръцки означава,здравословен начин на хранене. но хората още не го проумели. на Аткинсън диета трябва да бъде за цял живот. а разделното хранене много сложно и не се препоръчва на деца,бременни и болни хора,тя трябва да бъде временна. балансирано хранене е най добре.
за разликата от диетите,хранителният метод Аткинс е философия за храненето за цял живот,която се фокусира върху консумация на богати на хранителни вещества непреработени храни и приемане на витаминно-хранителни добавки и редовни физически упражнения.
програмата Аткинс отказва да приема глада като начин на живот. хора,които прилагат Аткинс,постепенно намират ефективното си индивидуално ниво на въглехидратен прием-средство,което им позволява да поддържат здравословно тегло за цял живот.

Мнение  
FLORINA написа:
определено всеки трябва да се прислушва към своят организъм,всички сме различни и уникални. диета в превод на гръцки означава,здравословен начин на хранене. но хората още не го проумели. на Аткинсън диета трябва да бъде за цял живот. а разделното хранене много сложно и не се препоръчва на деца,бременни и болни хора,тя трябва да бъде временна. балансирано хранене е най добре.
за разликата от диетите,хранителният метод Аткинс е философия за храненето за цял живот,която се фокусира върху консумация на богати на хранителни вещества непреработени храни и приемане на витаминно-хранителни добавки и редовни физически упражнения.
програмата Аткинс отказва да приема глада като начин на живот. хора,които прилагат Аткинс,постепенно намират ефективното си индивидуално ниво на въглехидратен прием-средство,което им позволява да поддържат здравословно тегло за цял живот.

Е принципа на Дюкан също не е основан на гладуването...там също може да си хапваш доста важното е да спазваш там различните фази и другите глупости...Пък цял живот не се живее нито по ''рецептата'' на Аткинс,нито на Дюкан...

Мнение  
аз също не бих могла да живея по рецепта. всеки има своя рецепта за своят организъм. моята например-да се храня разумно,без да се лишавам. Very Happy

Мнение  
FLORINA написа:
аз също не бих могла да живея по рецепта. всеки има своя рецепта за своят организъм. моята например-да се храня разумно,без да се лишавам. Very Happy

Very Happy ''Разумно,без да се лишавам''-каза тя.....беше мнго умно... Very Happy И аз така....

Мнение  
След като родих детето си напълнях страшно много пробвах всички видове диети , но нищо не ми помага, много съм заета и немога да ходя на фитнес
Какво да правя? моля помогнете ми Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad [/url][/list][/list][/code][/quote]

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Отговорете с цитат
Мнение  
DEVORA написа:
След като родих детето си напълнях страшно много пробвах всички видове диети , но нищо не ми помага, много съм заета и немога да ходя на фитнес
Какво да правя? моля помогнете ми Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

в твоя случеи от режима трябва да го докараш

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Отговорете с цитат
Мнение  
DEVORA написа:
Какво да правя? моля помогнете ми Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad [/url][/list][/list][/code]
[/quote]

Кърмиш ли още?

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:
Напишете отговор Страница 1 от 1
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети