|
Страница 1 от 1
|
| Автор |
Съобщение |
maria
Модератор
|
 По повод диетите за отслабване
 От днешния "Стандарт"
"Крутите диети могат да доведат до инфаркт и инсулт. Това предупреди проф. Божидар Попов, председател на Българското научно дружество по хранене и диететика. Причината е, че за кратко време в кръвта се отделят прекалено много мазнини и триглицериди, които задръстват организма. В резултат на завишеното количество токсини може да пострада и черният дроб, обясни специалистът. По думите му рязкото смъкване на килограми натоварва най-вече сърцето, а още по-лошо е възстановяването на загубените кила след това. По думите му широко препоръчваните белтъчни диети на Аткинсън и Пиер Дюкан също не са здравословни. Организмът има нужда да поема белтъчна храна, но не повече от 15%, а при тези диети белтъците достигат до 40%, което натоварва бъбреците. Възрастните не бива да консумират повече от 4 яйца седмично, докато децата могат да си позволяват по 1 яйце всеки ден, отбеляза специалистът.
Той разкри, че по настояване на Българското дружество по хранене и диететика големите вериги магазини ще разкрият специализирани щандове, на които ще се предлагат продукти за различни групи хора - диабетици, хипертоници, сърдечно болни, хора със стомашни проблеми и наднормено тегло"
Какво мислите за тези твърдения?
_________________ Забрави, че “така правят другите”.
|
| Чет Май 15, 2008 5:44 am |
|
 |
Administrator
|
|
|
|
 |
scorpion
Потребител
|
Със диетата на Аткинсъм не съм запозната,обаче за режима на Пиер Дюкан съм съгласна--количеството белтъчини наистина е завишено особено в така наречените ''ударни дни'' или ''ударен режим''.
_________________ No one can be so...so... like me...
|
| Чет Май 15, 2008 7:34 am |
|
 |
maria
Модератор
|
 Диета на Аткинс
Ето я диетата на Аткинс в основни принципи:
Робърт Аткинс, доктор по медицина, е един от първите защитници на диетата, богата на белтъчини и бедна на въглехидрати, появила се през 70-те години на XX век.
Правило на диетата
Основното в диетата на Аткинс е свръхнамаленото приемане на въглехидрати. Чрез намаляването на въглехидратите Вие се предпазвате от наддаване на тегло. За да е успешна диетата трябва да приемате максимум 20 до 40 грама въглехидрати на ден.
Месо и сирене
Тъй като месото и сиренето не съдържат въглехидрати, можете да ядете колкото искате.
Списък на подходящите хран
Месо – Телешко, свинско, агнешко, бекон, шунка, еленско
Риба – Тон, херинга, треска, пъстърва, сардини, сьомга
Пилешко – Пиле, пуйка, патица, гъска, фазан, пъдпъдък
Морска храна – стриди, миди, скариди, раци, омар, сепия
Яйца – варени, пържени, на очи, бъркани
Сирене – прясно, краве, козе, чедър
Подходящи зеленчуци
Тези зеленчуци съдържат по- малко от 10% от необходимите Ви въглехидрати. Можете спокойно да изяждате до 500 грама на ден.
Маруля
Краставица
Репички
Чушки
Маслини
Гъби
Други зеленчуци
Те съдържат повече въглехидрати и затова яжте до 200 грама на ден от тях:
Боб
Зеле
Тиква
Карфиол
Патладжан
Ряпа
Домати
Лук
Тиквички
Спанак
Броколи
Брюкселско зеле
Храни с високо съдържание на въглехидрати
Това са храните, които НЕ трябва да ядете по време на диетата:
Хляб и хлебни изделия
Зърнени закуски
Захар
Всякакви сладкиши
Плодови сокове
Плодове
Чипс
Газирани напитки
Алкохол
Бира
Аз въобще съм против такива ''заковани" диети
|
| Чет Май 15, 2008 12:44 pm |
|
 |
max_paine
Потребител
Местожителство: София, Ст. Загора
|
Опознай тялото(организма) си, за да го обикнеш - това е принципа за мен вече
_________________ No profit grows where's no pleasure taken!
|
| Чет Май 15, 2008 12:52 pm |
|
 |
aGGeSSive`
Модератор
Местожителство: В залата
|
max_paine написа:Опознай тялото(организма) си, за да го обикнеш - това е принципа за мен вече 
|
| Чет Май 15, 2008 1:32 pm |
|
 |
maria
Модератор
|
max_paine написа:Опознай тялото(организма) си, за да го обикнеш - това е принципа за мен вече 
И моят принцип е такъв и много си го обичам организма, гледам го като бебе - храница,водица, гелчета, кремчета...фитнес, солариум.
Сега сериозно- ясно е, че при трениращите хранителният режим е друг. Това твърдение проф. Божидар Попов най-вероятно се отнася за нетрениращи хора, които се мъчат да отслабнат само с разни диети.
|
| Пет Май 16, 2008 7:27 am |
|
 |
MARIANE
Местожителство: СОФИЯ
|
 за отслабването
Аз също съм на мнение, че човек трябва да отслабва бавно /2-4 кг./ месечно за да даде възможност на своето тяло постепенно да свикне с новите килограми, с различното хранене, с повече движение. Така резултатът от смъкнатите килограми ще се запази дълго време. Но без ограничителен режим /имам предвид вида поемана храна/ не може да стане, също и без движение - активна или пасивна гимнастика, фитнес, комплекс от упражнение и т.н. Аз ходя на процедури т.е. пасивна гимнастика, но също и правя всеки ден - сутрин и вечер по 20 минути гимнастика, вече се храня и разумно.
|
| Съб Май 31, 2008 9:46 am |
|
 |
FLORINA
Потребител
Местожителство: млечен път
|
определено всеки трябва да се прислушва към своят организъм,всички сме различни и уникални. диета в превод на гръцки означава,здравословен начин на хранене. но хората още не го проумели. на Аткинсън диета трябва да бъде за цял живот. а разделното хранене много сложно и не се препоръчва на деца,бременни и болни хора,тя трябва да бъде временна. балансирано хранене е най добре.
за разликата от диетите,хранителният метод Аткинс е философия за храненето за цял живот,която се фокусира върху консумация на богати на хранителни вещества непреработени храни и приемане на витаминно-хранителни добавки и редовни физически упражнения.
програмата Аткинс отказва да приема глада като начин на живот. хора,които прилагат Аткинс,постепенно намират ефективното си индивидуално ниво на въглехидратен прием-средство,което им позволява да поддържат здравословно тегло за цял живот.
_________________ постоянство спорт и правилно хранене
|
| Съб Май 31, 2008 11:46 am |
|
 |
scorpion
Потребител
|
FLORINA написа:определено всеки трябва да се прислушва към своят организъм,всички сме различни и уникални. диета в превод на гръцки означава,здравословен начин на хранене. но хората още не го проумели. на Аткинсън диета трябва да бъде за цял живот. а разделното хранене много сложно и не се препоръчва на деца,бременни и болни хора,тя трябва да бъде временна. балансирано хранене е най добре.
за разликата от диетите,хранителният метод Аткинс е философия за храненето за цял живот,която се фокусира върху консумация на богати на хранителни вещества непреработени храни и приемане на витаминно-хранителни добавки и редовни физически упражнения.
програмата Аткинс отказва да приема глада като начин на живот. хора,които прилагат Аткинс,постепенно намират ефективното си индивидуално ниво на въглехидратен прием-средство,което им позволява да поддържат здравословно тегло за цял живот.
Е принципа на Дюкан също не е основан на гладуването...там също може да си хапваш доста важното е да спазваш там различните фази и другите глупости...Пък цял живот не се живее нито по ''рецептата'' на Аткинс,нито на Дюкан...
|
| Съб Май 31, 2008 12:07 pm |
|
 |
FLORINA
Потребител
Местожителство: млечен път
|
аз също не бих могла да живея по рецепта. всеки има своя рецепта за своят организъм. моята например-да се храня разумно,без да се лишавам.
_________________ постоянство спорт и правилно хранене
|
| Съб Май 31, 2008 12:14 pm |
|
 |
scorpion
Потребител
|
FLORINA написа:аз също не бих могла да живея по рецепта. всеки има своя рецепта за своят организъм. моята например-да се храня разумно,без да се лишавам. 
 ''Разумно,без да се лишавам''-каза тя.....беше мнго умно...  И аз така....
|
| Съб Май 31, 2008 12:17 pm |
|
 |
DEVORA
|
|
| Чет Юни 26, 2008 7:14 pm |
|
 |
aGGeSSive`
Модератор
Местожителство: В залата
|
|
| Чет Юни 26, 2008 7:15 pm |
|
 |
ФИТНЕС БГ
Site Admin
|
|
| Нед Юни 29, 2008 7:51 am |
|
 |
|
|
В момента е: Пон Юли 07, 2008 1:54 am | Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
|
Страница 1 от 1
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|
|