Фитнес БГ Форуми
Фитнес Регистрирайте се Профил Лични Съобщения Търсене Въпроси/Отговори Потребители Потребителски групи Вход
Напишете отговор Страница 2 от 4
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Рецепти
Автор Съобщение
Отговорете с цитат
Мнение  
RockyBalboa написа:
JAKI написа:
Rocky сподели някоя твоя рецепта

Дай някво предложени , какво да си сготвим тази вечер

аз не сам голям готвач и си прая някви прости неща, примерно варен ориз с месо, картофи с месо е такива прости неща аз за тва пуснах темата за да си прая екперименти Smile

Добре де момчета тва да ядеш месо с въглехидратни храни не е ли против правилата на здравословното храене Confused Или пък вие сега сте в период на качване на маса та си бива за вас Very Happy Question Question

Отговорете с цитат
Мнение  
по принцип според разделното хранене да на това е култоризам и мисля 4е не вази аз поне си ям Laughing

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Отговорете с цитат
Мнение  
Предложение към автора на темата да я направи важна

Сутрешен сандвич

Необходими продукти
2 филии хляб или две кръгли хлебчета
2 филии филе
4-5 белтъка , пипер на вкус
2 филийки сирене или кашкавал ако може да е ниско маслен

Количеството на продуктите е за два сандвича

Приготвяне
1.Препичате филийките или хлебчетата след като ги нарежете на филии в тостера
2. Поръсвате с пипер яйчните белтъци и ги слагате за една минута в микровълновата печка или ги изпържвате в не загарящ титан( за предпочитане е вторият вариант за приготвяне на белтъците ), като само го намазвате с мазнина
3.Слагате на филията филето ,белтъците и сиренето или кашкавала .

Отговорете с цитат
Мнение  
Laughing JAKI, много апетитен сандвич, но ако си хапвам по един такъв всеки ден, със сигурност ще трябва да си купувам по-голям номер дънки Very Happy
Сега сериозно- няма ли да е по-добре, който пише рецептата, да посочва някакво уточняване? Нали храненето е различно, когато се качва маса и когато се чистят мазнини. Преди години това ми беше голям проблем-все не можех да разбера кое кога да слагам на масата. За по-неопитните може би ще е полезно да се дават указания Rolling Eyes

Отговорете с цитат
Мнение  
maria написа:
Laughing JAKI, много апетитен сандвич, но ако си хапвам по един такъв всеки ден, със сигурност ще трябва да си купувам по-голям номер дънки Very Happy
Сега сериозно- няма ли да е по-добре, който пише рецептата, да посочва някакво уточняване? Нали храненето е различно, когато се качва маса и когато се чистят мазнини. Преди години това ми беше голям проблем-все не можех да разбера кое кога да слагам на масата. За по-неопитните може би ще е полезно да се дават указания Rolling Eyes

Аз няма да имам тоя проблем , но дкато го направа за закуска , то ще е станало обед

Отговорете с цитат
Мнение Ако не сте на диета 
Хареса ми тази рецепта.Сега мисля как да я пригодя към по-малко калории.Махам от гарнитурата пържените картофи.Мисля какво да правя с топеното сиренце Little thongue man

Пилешки бутчета "Фантазия"
Продукти:
4 броя пилешки бутчета
2 с.л. горчица
2 с.л. топено сирене
1 ч.л. риган
1 ч.л. розмарин
1 ч.л. тарус (естрагон)
черен пипер, къри, куркума
1 бр. зеленчуков + 1 бр. пилешки бульон
200 мл бира

Начин на приготвяне:
Бутчетата се измиват добре и се надупчват с нож. Натриват се с куркума, къри и черен пипер и престояват, докато се проготви пастата. Останалите подправки и продукти без бульоните се смесват до получаване на хомогенна смес. С така получената паста се намазват бутчетата. Бульоните се разтварят в една чаена чаша вода и се добавят в тавата. Загъва се с алуминиево фолио и се пече 40-50 мин на 150 градуса. След това фолиото се маха и бутчетата се заливат с бира - около 200 мл. Запича се, докато станат златисти и кожичката стане хрупкава.
Гарнира се чудесно със задушени гъби и пържени картофи.

Отговорете с цитат
Мнение  
maria само едно ще кажа:
охааааа Wink

Мнение Re: Ако не сте на диета 
maria написа:
Хареса ми тази рецепта.Сега мисля как да я пригодя към по-малко калории.Махам от гарнитурата пържените картофи.Мисля какво да правя с топеното сиренце Little thongue man

Пилешки бутчета "Фантазия"
Продукти:
4 броя пилешки бутчета
2 с.л. горчица
2 с.л. топено сирене
1 ч.л. риган
1 ч.л. розмарин
1 ч.л. тарус (естрагон)
черен пипер, къри, куркума
1 бр. зеленчуков + 1 бр. пилешки бульон
200 мл бира

Начин на приготвяне:
Бутчетата се измиват добре и се надупчват с нож. Натриват се с куркума, къри и черен пипер и престояват, докато се проготви пастата. Останалите подправки и продукти без бульоните се смесват до получаване на хомогенна смес. С така получената паста се намазват бутчетата. Бульоните се разтварят в една чаена чаша вода и се добавят в тавата. Загъва се с алуминиево фолио и се пече 40-50 мин на 150 градуса. След това фолиото се маха и бутчетата се заливат с бира - около 200 мл. Запича се, докато станат златисти и кожичката стане хрупкава.
Гарнира се чудесно със задушени гъби и пържени картофи.

А какво ще кажеш да прибавим картофите към пилето в тавата , да се печат заедно с бирата ,пилето и др. работи , по този начин картофите ще са по подходящи за нас отколкото пържени

Отговорете с цитат
Мнение  
Да си кажа право, не съм се сетила, но и не знам какъв вкус ще имат "бирените" картофки.Струва си да се пробва Rolling Eyes

Отговорете с цитат
Мнение  
maria написа:
Да си кажа право, не съм се сетила, но и не знам какъв вкус ще имат "бирените" картофки.Струва си да се пробва Rolling Eyes

мого хубаво става аз си правя така пиле с картофи и бира ,ама не слагам много бира , най-много една чаена чаша бира
Намазвам пилето с червен пипер ,черен пипер и зехтин вместо с олио и го слагам да се пече , като се изпече от едната страна го обръщам от другата и слагам картофите

Отговорете с цитат
Мнение  
Шаран в тесто ( за Никулден )
За тези които не са крайни в своята диета Laughing

Отговорете с цитат
Мнение  
Какво стана с рецептите Laughing ? Дайте някоя интересна рецепта за коледната трапеза Laughing , че с тези постни ястия ми е малко бедна фантазията, друго си е с месцето Razz

Отговорете с цитат
Мнение  
Намерих тази рецепта и ми се видя интересна:
Коледна зелка
1 кисела зелка ; 2 глави лук ; 2 стръка праз ; 150 г орехи; 500 г пилешки гърди; 500 г бекон ; 1 ч.л. червен пипер; 1 ч.л. черен пипер; сол; клонче розмарин; 2 кубчета зеленчуков бульон
Зелката се слага върху голямо парче марля или тензух.Разтварят се всички листа, без да се отделят от кочана.
Ситно нарязаните лук и праз се задушават в малко мазнина до златисто. Прибавят се едро нарязаните орехи, червеният и черният пипер, малко сол.
Пилешките гърди се нарязват на дълги тънки ивици, а беконът - на тънки ленти.
Във всяко листо се поставя първо резен бекон, парче пилешко месо и по 1 лъжичка от лука.
Завиват се сарми, като се започне от вътрешните листа. Новооформената зелка се завива стегнато в марлята, слага се в дълбока тенджера и се залива с вода да я покрие. Бульоните се разтрошават и заедно с розмаринът се добавят към ястието.
Вари на слаб огън около 40 минути.

Laughing Е, не е диетично, но сигурно ще е вкусно. Не е всеки ден Коледа Rock ya

Отговорете с цитат
Мнение Диетична палачинка от трици 
Диетична палачинка от трици
/по рецепта на д-р Пиер Дюкан/
Смесват се 2 с.л. овесени трици и 2 с. л. пшеничени трици. Прибавят се 1 яйце или само един белтък и 1 с.л. извара с 0% масленост. В зависимост от личния вкус - малко сол или захар. Всичко това се разбива добре. Пече се около 1 минута от всяка страна в тефлонов тиган,много леко подмазан с олио.
Палачинката има мощен засищащ ефект, а е нискокалорична, така че става за хора, които искат да отслабват или да чистят мазнини.
Може да се прави сандвич от две палачинки, а в средата шунка Laughing
Роки, ти няма ли дадеш някоя рецепта, като създаде тази тема Wink Laughing

Отговорете с цитат
Мнение десертче 
така... уж всички сме на някакви диети,а пък все за ядене говорим...
Знам една проста рецепта за десертче...
Значи 1голям морков и 1 голяма ябълка,15гр.мед,1 чаена лъжичка канела и 1 лъжичка нискомаслена сметана!
Моркова и ябълката се облеват и настъргват на ренде,прибавя се меда и сметаната ,обърква се сичко и накрая се наръсва с канела!
Може да си увеличите количествата спред това,колко ви се яде...

Напишете отговор Страница 2 от 4
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети