|
Страница 4 от 5
|
| Автор |
Съобщение |
Gr4
Потребител
Местожителство: Видин/Бургас
|
aGGeSSive` написа:а вкуса как е ?
поне за мен- СТРАХОТЕН
_________________ We're Gonna Pump 'Till We DIE!
|
| Пон Юни 16, 2008 3:37 pm |
|
 |
Administrator
|
|
|
|
 |
aGGeSSive`
Модератор
Местожителство: В залата
|
Gr4 написа:aGGeSSive` написа:а вкуса как е ?
поне за мен- СТРАХОТЕН
това исках да чуя ще пробвам почти всички и ще кажа как е
|
| Пон Юни 16, 2008 3:39 pm |
|
 |
aGGeSSive`
Модератор
|
ето и една от мен
Необходими продукти
Основни продукти:
10 бр. яйца XL (10 бр. белтък и 2 бр. жълтък)
300 гр. картофи
100 гр. морков
50 гр. домат
50 мл. мляко 2%
30 гр. лук
3 с.л. фини овесени ядки (30 гр.)
1 с.л. зехтин
Подправки:
Сол с намалено натриево съдържание
Чубрица
Черен пипер
Червен пипер
Приготовление
Измийте добре морковите, доматите, яйцата и картофите. Нарежете морковите и картофите на ситни кубчета. Поставете ги в малка тавичка и настържете домата върху тях. Посипете ситно нарязания лук върху сместа за печене, добавете чубрица, сол и зърна черен пипер и напълнете тавата с два пръста вода. Печете 20 мин на максимална температура. През това време разбийте 10 белтъка и 2 жълтъка в голяма купа. Към разбитите яйца прибавете млякото. Проверявайте от време на време дали е морковите и картофите са изпечени, а когато това стане добавете 1/2 от яйчената смес, като я разлеете равномерно в тавата. Върнете във фурната за 3 мин. Извадете отново, разбъркайте овесените ядки в останалата яйчена заливка и посипете плънката, така че да покриете всичко. Печете 5-6 мин и когато се появи златист цвят и кората се втвърди извадете, покрийте с кърпа и оставете да изстине. Ястието има високо съдържание на бавен пълноценен яйчен протеин (95%) и допълнение от 5% протеин от овес. Биологичната стойност на белтъците остава близо до яйчения стандарт 100, заради консумaцията на жълтъци в отношение 5:1. Ястието съдържа умерено количество въглехидрати в съотношение бързи:умерени:бавни - 75:0:25. Това предполага, че гликемичният индекс на картофите ще падне с 15 до 25% т.е. от 90 до към 70. Т.е. средната скорост на навлизане на захари в кръвта ще бъде близка до тази при консумация на бял ориз. Мазнините са животински:растителни - 50:50.
Ястието е най-подходящо за консумация за обяд или следобедна закуска.
Време за приготвяне Порция Белтъчини Въглехидрати Мазнини Калории
40 минути 1000 гр. 45.7 гр. 87 гр. 32.5 гр. 823.3 ккал
|
| Пон Юни 16, 2008 5:30 pm |
|
 |
aGGeSSive`
Модератор
|
съставки:3белтъка,1цяло яйце,около 50гр.овесени ядки
начин на приготвене:смесвате вси4ко в купа и го слагате за по 5 мин. на страна в тиган тефлонов .може да намажете тигана съвсем леко с зехтин.
|
| Пон Юни 16, 2008 5:32 pm |
|
 |
maria
Модератор
|
 Елда
Шницели от елда
1. 2чаени чаши елда - сварена добре
2. 200 гр. настърган кашкавал
3. 2 яйца
4. галета,сол, пипер, олио
Сварената елда, кашкавалът, яйцата, сол и пипер на вкус се объркват, оформят се малки шницели и се овалват в галета. Трябва да преседят 10-15 минути. Пържат се в горещо олио.
За мен са по-вкусни студени, но някои ги предпочитат топли.
_________________ Човек може да влезе в ада яхнал собствения си език - Тери Пратчет
|
| Пет Юни 27, 2008 2:29 pm |
|
 |
MontefuckeR
Потребител
|
Ето нещо вкусно от мен:
1.Нарязвате няколко картофа на парчета колкото за 1 хапка и ги варите (варите малко, за да не се разпадат).
2.Слагате ги в нещо като тавичка (попринцип се слага в курия направена от станиол, но сигурно няма значение не съм готвач  ).
3.Слагате малко копър.
4.Слагате малко лук.
Това го омешвате с картофите както е в тавичката.
5.отгоре слагате нарязан домат на кръгчета (да покрие картофите)
6.И най отгоре слагате малко кашкавал.
и пъхате в печката да се запече.
Попринцип сол и олио не съм слагал, защото не ми харесва ама иначе вие може да си сложите в рамките на разумното разбирасе
Това е като за отслабване.
Иначе се слага и малко сметана и става перф.
|
| Вто Юли 01, 2008 3:27 pm |
|
 |
maria
Модератор
|
 Още довечера ще пробвам  Без сметана
_________________ Човек може да влезе в ада яхнал собствения си език - Тери Пратчет
|
| Вто Юли 01, 2008 3:35 pm |
|
 |
MontefuckeR
Потребител
|
|
| Вто Юли 01, 2008 3:38 pm |
|
 |
maria
Модератор
|
Ти като имаш хубави рецепти, давай... който си хареса ще пробва, пък после ще видим на кантарчето
|
| Вто Юли 01, 2008 3:54 pm |
|
 |
GapstaR
Потребител
|
MontefuckeR написа:Ето нещо вкусно от мен:
1.Нарязвате няколко картофа на парчета колкото за 1 хапка и ги варите (варите малко, за да не се разпадат).
2.Слагате ги в нещо като тавичка (попринцип се слага в курия направена от станиол, но сигурно няма значение не съм готвач ).
3.Слагате малко копър.
4.Слагате малко лук.
Това го омешвате с картофите както е в тавичката.
5.отгоре слагате нарязан домат на кръгчета (да покрие картофите)
6.И най отгоре слагате малко кашкавал.
и пъхате в печката да се запече.
Попринцип сол и олио не съм слагал, защото не ми харесва ама иначе вие може да си сложите в рамките на разумното разбирасе
Това е като за отслабване.
Иначе се слага и малко сметана и става перф.
Това редовно го хапвам в зареждащия ми ден - четвъртък, само че слагам и пуешка шунка
Ето и моята рецепта:
Необходими продукти:
7-8 пилешки пържоли от филе
1 кутийка топено сирене.
100 гр. кашкавал, добре е да е по твърд, че ще се стърже...
250-300 гр. гъбки от буркан - печурки е идеално.
300-350 гр. кисели краставички.
100 гр. беконче или пуешки гърди примерно...
20-30 маслинки има един много вкусен дребен сорт не помня как се казваше
Червен пипер, чили сос (за тези, които обичат люто) - аз го разтварям в малко водичка, малко сол, може и други подправки на вкус
Схемата е следната - Пържолите се начукват леко и се изпичат на скара. Останалите продукти се нарязват на лентички (краставичките, гъбките, бекона), маслинките се изчистват от костилките.
Взема се съд от йенско стъкло или керамика: Най от долу се нареждат 2 пържолки, поръсват се с с част от нарязаните на лентички продукти и маслинки, поръсва се с червен пипер и чили сос и се покрива с малък слой топено сирене. След това пак се слагат 2-3 пържолки и пак същата процедура ... така докато свърши всичко. Най накрая се настъргва малко кашкавал. Затваря се съда с капак и се слага във фурна - обикновена или микровълнова (за по бързо) Пече се докато се разтопи и запече кашкавала. Преди сервиране е хубаво да се охлади малко за да има време да стегне мъничко топеното сиренце. ДОбре е и да имате добре охладено бяло винце наблизо
Да ви е сладко
_________________ You promise me the sky. Then toss me like a stone. You wrap me in your arms. And chill me to the bone...
|
| Вто Юли 01, 2008 3:59 pm |
 |
 |
aGGeSSive`
Модератор
|
аз ще кажа една рецепта която я правя като отида в елена
вземам 1 като делва от керамика
вътре слагам 3-4 кг. месо и сякъкви зеленчуце гъби лук всичко което има в храдилника испвам 1 бутилка хубаво вино дафинов лист и сякакви др. подправки и наи-важното към 400 гр бекон слагам капака правя малко тесто уплатнявам капака това се прави сутринта изкопавам една голяма дупка паля огън и вземам въглените става и с дървени въглища мятам гърнето и заравям отгоре с пръст или пясък няма значение след 8-9 часа като го отровя месото става божествено направо се топи в устата а за зеленчуците просто няма каво да кажа става нещо просто божествено
_________________ Български Национален Съюз - IYI Да живее България!!!
|
| Вто Юли 01, 2008 4:16 pm |
|
 |
nikito776
Потребител
Местожителство: BURGAS
|
Днес си направих диетична палачинка:
2-белтъка
1-ванилия
1 с.л. подсладител течен(по желание)
3 с.л. прясно мляко 0.1%
3 с.л. овесени трици
Разбърква се,като продуктите се слагат в този ред.
Пече се по около минута от двете страни на тефлонов тиган намазан
с капка олио или маргарин.
|
| Вто Юли 08, 2008 1:49 pm |
|
 |
GapstaR
Потребител
|
 Печено телешко, увито в листа от киселец.
Най-добре е да се вземе телешко бон-филе или контра-филе. Наразва се на филийки с дебелина около 3 сантиметра, без да се начуква. Овкусява се с подправки: сол, пипер, целина, магданоз... Вземат се измити листа от киселец (ако няма става и лапад), за да станат по еластични листата могат да се попарят във вряла вода (буквално за 1-2 секунди) Всяко парче месо се увива поотделно в листо от киселец, като може в "пакетчето" да сложите малко масло (колкото грахово зърно), получените "пакетчета" се нареждат в намазана с зехтин тавичка. Сипва се малко вода или вино в тавичката покрива се с фолио и се пече на слаба фурна няколко часа.
_________________ You promise me the sky. Then toss me like a stone. You wrap me in your arms. And chill me to the bone...
|
| Чет Юли 24, 2008 2:44 pm |
 |
 |
aGGeSSive`
Модератор
|
GapstaR мерси много ако може и със свинсо да дадеш някоя добра рецепта много ще съм ти много благодарен
_________________ Български Национален Съюз - IYI Да живее България!!!
|
| Чет Юли 24, 2008 2:49 pm |
|
 |
martorudy
|
Gr4 написа:време за ШЕЙК!!!
Горещо какао
-250 гр мляко
-15/20 гр суроватъчен протеин
-1 пакет млечен шоколад на прах
-120 гр извара
загрейте млякото, докато стане горещо(но не да кипне). Изсипете го в миксер(блендър), добавете протеина, шоколада и изварата и смесете
Калории- 275 Протеин- 44гр Въглехидрати- 20гр Мазнини-1гр Фибри-0гр
С газирана напитка
-15/20гр суроватъчен протеин
-15/20гр казеин
-120гр кисело мляко
-350гр газирана напитка
разбъркайте всичко
К-443 П-48 В-61 М-1 Ф-1
С праскови
-230 гр вода
-половин компот праскови(изцедени) или пресни праскови
-шепа овесени ядки
смесете...
К-305 П-24 В-(зависи колко праскови сте сложили)49 М-2 Ф-3
Портокал & Ванилия
-230гр портокалов сок
-120гр кисело мляко с вкус на ванилия
К-280 П-27 В-43 М-1 Ф-2
Шоколад & Бадеми
-15/20 суроватъчен протеин
-230 гр мляко
-60гр бадеми(накълцани)
-30гр шоколад(нарязан)
Лимонова капка
-460гр сок от лимон с вода
-15/20гр суроватъчен протеин(препоръчителное да е с вкус на ванилия)
-15/20гр ка,зеин (препоръчителное да е с вкус на ванилия)
Мока
-150/200мл горещо кафе
-15/20гр (препоръчителное да е с вкус на ванилия)
-2 супени лъжици мед
-гореща вода
Шейк с фъстъчено масло и банан(любимият ми)
-230 гр мляко
-15/20гр суроватъчен протеин(може с вкус на шоколад)
-2 супени лъжици фъстъчено масло
-1 банан
съжалявам, но не пазя характеристиките на всички шейкове, затова на някои няма означени Калориите, Протеина, Въглехидратите, Мазнинитте и Фибрите
също така и грамовете на всяко от горепосочените не е строго определено, тъй като зависи от човека, който приготвя шейка- възможни са ралични стойности, но с малки отклонения
Да попитам тези шейкове стават ли за след тренировка ( по конкретно този с прасковите) ? И колко горе долу Милилитра трябва да се получи?
|
| Сря Авг 06, 2008 2:31 pm |
|
 |
|
|
В момента е: Съб Авг 30, 2008 1:29 am | Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
|
Страница 4 от 5
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|
|