Фитнес БГ Форуми
Фитнес Регистрирайте се Профил Лични Съобщения Търсене Въпроси/Отговори Потребители Потребителски групи Вход
Напишете отговор Страница 4 от 5
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Рецепти
Автор Съобщение
Отговорете с цитат
Мнение  
aGGeSSive` написа:
а вкуса как е ?

поне за мен- СТРАХОТЕН

Отговорете с цитат
Мнение  
Gr4 написа:
aGGeSSive` написа:
а вкуса как е ?

поне за мен- СТРАХОТЕН

това исках да чуя ще пробвам почти всички и ще кажа как е

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Отговорете с цитат
Мнение  
ето и една от мен

Необходими продукти
Основни продукти:
10 бр. яйца XL (10 бр. белтък и 2 бр. жълтък)
300 гр. картофи
100 гр. морков
50 гр. домат
50 мл. мляко 2%
30 гр. лук
3 с.л. фини овесени ядки (30 гр.)
1 с.л. зехтин

Подправки:
Сол с намалено натриево съдържание
Чубрица
Черен пипер
Червен пипер
Приготовление
Измийте добре морковите, доматите, яйцата и картофите. Нарежете морковите и картофите на ситни кубчета. Поставете ги в малка тавичка и настържете домата върху тях. Посипете ситно нарязания лук върху сместа за печене, добавете чубрица, сол и зърна черен пипер и напълнете тавата с два пръста вода. Печете 20 мин на максимална температура. През това време разбийте 10 белтъка и 2 жълтъка в голяма купа. Към разбитите яйца прибавете млякото. Проверявайте от време на време дали е морковите и картофите са изпечени, а когато това стане добавете 1/2 от яйчената смес, като я разлеете равномерно в тавата. Върнете във фурната за 3 мин. Извадете отново, разбъркайте овесените ядки в останалата яйчена заливка и посипете плънката, така че да покриете всичко. Печете 5-6 мин и когато се появи златист цвят и кората се втвърди извадете, покрийте с кърпа и оставете да изстине. Ястието има високо съдържание на бавен пълноценен яйчен протеин (95%) и допълнение от 5% протеин от овес. Биологичната стойност на белтъците остава близо до яйчения стандарт 100, заради консумaцията на жълтъци в отношение 5:1. Ястието съдържа умерено количество въглехидрати в съотношение бързи:умерени:бавни - 75:0:25. Това предполага, че гликемичният индекс на картофите ще падне с 15 до 25% т.е. от 90 до към 70. Т.е. средната скорост на навлизане на захари в кръвта ще бъде близка до тази при консумация на бял ориз. Мазнините са животински:растителни - 50:50.

Ястието е най-подходящо за консумация за обяд или следобедна закуска.
Време за приготвяне Порция Белтъчини Въглехидрати Мазнини Калории
40 минути 1000 гр. 45.7 гр. 87 гр. 32.5 гр. 823.3 ккал

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Отговорете с цитат
Мнение  
съставки:3белтъка,1цяло яйце,около 50гр.овесени ядки

начин на приготвене:смесвате вси4ко в купа и го слагате за по 5 мин. на страна в тиган тефлонов .може да намажете тигана съвсем леко с зехтин.

Отговорете с цитат
Мнение Елда 
Шницели от елда
1. 2чаени чаши елда - сварена добре
2. 200 гр. настърган кашкавал
3. 2 яйца
4. галета,сол, пипер, олио
Сварената елда, кашкавалът, яйцата, сол и пипер на вкус се объркват, оформят се малки шницели и се овалват в галета. Трябва да преседят 10-15 минути. Пържат се в горещо олио.

За мен са по-вкусни студени, но някои ги предпочитат топли.

Мнение  
Ето нещо вкусно от мен:
1.Нарязвате няколко картофа на парчета колкото за 1 хапка и ги варите (варите малко, за да не се разпадат).
2.Слагате ги в нещо като тавичка (попринцип се слага в курия направена от станиол, но сигурно няма значение не съм готвач Embarassed ).
3.Слагате малко копър.
4.Слагате малко лук.
Това го омешвате с картофите както е в тавичката.
5.отгоре слагате нарязан домат на кръгчета (да покрие картофите)
6.И най отгоре слагате малко кашкавал.
и пъхате в печката да се запече.
Попринцип сол и олио не съм слагал, защото не ми харесва ама иначе вие може да си сложите в рамките на разумното разбирасе Wink
Това е като за отслабване.

Иначе се слага и малко сметана и става перф.

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Отговорете с цитат
Мнение  
Very Happy Още довечера ще пробвам Razz Без сметана Very Happy

Мнение  
maria написа:
Very Happy Още довечера ще пробвам Razz Без сметана Very Happy

Ако има доволни мога да дам още малко рецепти такива Smile

Забравих да кажа, че става също много хубаво ако се сложи и малко бекон, ама не е добре за отслабване Smile може да се нареже малко бяло месо или нещо гърди знам ли ама става хубаво с мръфчица Smile

Отговорете с цитат
Мнение  
Ти като имаш хубави рецепти, давай... който си хареса ще пробва, пък после ще видим на кантарчето Wink

Мнение  
MontefuckeR написа:
Ето нещо вкусно от мен:
1.Нарязвате няколко картофа на парчета колкото за 1 хапка и ги варите (варите малко, за да не се разпадат).
2.Слагате ги в нещо като тавичка (попринцип се слага в курия направена от станиол, но сигурно няма значение не съм готвач Embarassed ).
3.Слагате малко копър.
4.Слагате малко лук.
Това го омешвате с картофите както е в тавичката.
5.отгоре слагате нарязан домат на кръгчета (да покрие картофите)
6.И най отгоре слагате малко кашкавал.
и пъхате в печката да се запече.
Попринцип сол и олио не съм слагал, защото не ми харесва ама иначе вие може да си сложите в рамките на разумното разбирасе Wink
Това е като за отслабване.

Иначе се слага и малко сметана и става перф.

Това редовно го хапвам в зареждащия ми ден - четвъртък, само че слагам и пуешка шунка Very Happy

Ето и моята рецепта:
Необходими продукти:
7-8 пилешки пържоли от филе
1 кутийка топено сирене.
100 гр. кашкавал, добре е да е по твърд, че ще се стърже...
250-300 гр. гъбки от буркан - печурки е идеално.
300-350 гр. кисели краставички.
100 гр. беконче или пуешки гърди примерно...
20-30 маслинки има един много вкусен дребен сорт не помня как се казваше
Червен пипер, чили сос (за тези, които обичат люто) - аз го разтварям в малко водичка, малко сол, може и други подправки на вкус Very Happy

Схемата е следната - Пържолите се начукват леко и се изпичат на скара. Останалите продукти се нарязват на лентички (краставичките, гъбките, бекона), маслинките се изчистват от костилките.
Взема се съд от йенско стъкло или керамика: Най от долу се нареждат 2 пържолки, поръсват се с с част от нарязаните на лентички продукти и маслинки, поръсва се с червен пипер и чили сос и се покрива с малък слой топено сирене. След това пак се слагат 2-3 пържолки и пак същата процедура ... така докато свърши всичко. Най накрая се настъргва малко кашкавал. Затваря се съда с капак и се слага във фурна - обикновена или микровълнова (за по бързо) Пече се докато се разтопи и запече кашкавала. Преди сервиране е хубаво да се охлади малко за да има време да стегне мъничко топеното сиренце. ДОбре е и да имате добре охладено бяло винце наблизо Embarassed
Да ви е сладко Very Happy

Мнение  
аз ще кажа една рецепта която я правя като отида в елена
вземам 1 като делва от керамика
вътре слагам 3-4 кг. месо и сякъкви зеленчуце гъби лук всичко което има в храдилника испвам 1 бутилка хубаво вино дафинов лист и сякакви др. подправки и наи-важното към 400 гр бекон слагам капака правя малко тесто уплатнявам капака това се прави сутринта изкопавам една голяма дупка паля огън и вземам въглените става и с дървени въглища мятам гърнето и заравям отгоре с пръст или пясък няма значение след 8-9 часа като го отровя месото става божествено направо се топи в устата а за зеленчуците просто няма каво да кажа става нещо просто божествено

Мнение  
Днес си направих диетична палачинка:

2-белтъка
1-ванилия
1 с.л. подсладител течен(по желание)
3 с.л. прясно мляко 0.1%
3 с.л. овесени трици

Разбърква се,като продуктите се слагат в този ред.
Пече се по около минута от двете страни на тефлонов тиган намазан
с капка олио или маргарин.

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Отговорете с цитат
Мнение Печено телешко, увито в листа от киселец. 
Най-добре е да се вземе телешко бон-филе или контра-филе. Наразва се на филийки с дебелина около 3 сантиметра, без да се начуква. Овкусява се с подправки: сол, пипер, целина, магданоз... Вземат се измити листа от киселец (ако няма става и лапад), за да станат по еластични листата могат да се попарят във вряла вода (буквално за 1-2 секунди) Всяко парче месо се увива поотделно в листо от киселец, като може в "пакетчето" да сложите малко масло (колкото грахово зърно), получените "пакетчета" се нареждат в намазана с зехтин тавичка. Сипва се малко вода или вино в тавичката покрива се с фолио и се пече на слаба фурна няколко часа.

Мнение  
GapstaR мерси много ако може и със свинсо да дадеш някоя добра рецепта много ще съм ти много благодарен

Мнение  
Gr4 написа:
време за ШЕЙК!!!

Горещо какао
-250 гр мляко
-15/20 гр суроватъчен протеин
-1 пакет млечен шоколад на прах
-120 гр извара
загрейте млякото, докато стане горещо(но не да кипне). Изсипете го в миксер(блендър), добавете протеина, шоколада и изварата и смесете
Калории- 275 Протеин- 44гр Въглехидрати- 20гр Мазнини-1гр Фибри-0гр

С газирана напитка
-15/20гр суроватъчен протеин
-15/20гр казеин
-120гр кисело мляко
-350гр газирана напитка
разбъркайте всичко
К-443 П-48 В-61 М-1 Ф-1

С праскови
-230 гр вода
-половин компот праскови(изцедени) или пресни праскови
-шепа овесени ядки
смесете...
К-305 П-24 В-(зависи колко праскови сте сложили)49 М-2 Ф-3

Портокал & Ванилия
-230гр портокалов сок
-120гр кисело мляко с вкус на ванилия
К-280 П-27 В-43 М-1 Ф-2

Шоколад & Бадеми
-15/20 суроватъчен протеин
-230 гр мляко
-60гр бадеми(накълцани)
-30гр шоколад(нарязан)

Лимонова капка
-460гр сок от лимон с вода
-15/20гр суроватъчен протеин(препоръчителное да е с вкус на ванилия)
-15/20гр ка,зеин (препоръчителное да е с вкус на ванилия)

Мока
-150/200мл горещо кафе
-15/20гр (препоръчителное да е с вкус на ванилия)
-2 супени лъжици мед
-гореща вода

Шейк с фъстъчено масло и банан(любимият ми)
-230 гр мляко
-15/20гр суроватъчен протеин(може с вкус на шоколад)
-2 супени лъжици фъстъчено масло
-1 банан

съжалявам, но не пазя характеристиките на всички шейкове, затова на някои няма означени Калориите, Протеина, Въглехидратите, Мазнинитте и Фибрите
също така и грамовете на всяко от горепосочените не е строго определено, тъй като зависи от човека, който приготвя шейка- възможни са ралични стойности, но с малки отклонения

Да попитам тези шейкове стават ли за след тренировка ( по конкретно този с прасковите) ? И колко горе долу Милилитра трябва да се получи?

Покажи мнения от преди:
Напишете отговор Страница 4 от 5
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети