| Автор |
Съобщение |
RockyBalboa
Тренер
Местожителство: Варна
|
 Рецепти
Предлагам в тая тема да показваме хубави здравословни рецепти!!!
Аз лично много обичам да готвя но после винаги сам си ям каквото съм си направил, просто на хората около мен им харесва повече нездравословната така наречена "бърза" храна.
Така че ако някои иска да сподели какво яде сега е момента
Последната промяна е направена от RockyBalboa на Пет Ное 09, 2007 2:36 pm; мнението е било променяно общо 1 път
_________________ I'm strong now! Nothing can't stop me! I have a heart like stone and soul like storm!!!
|
| Вто Ное 06, 2007 7:20 pm |
|
 |
Administrator
|
|
|
|
 |
maria
Модератор
|
Чай и стафиди
|
| Вто Ное 06, 2007 7:28 pm |
|
 |
DARGON
Потребител
|
ае не е много здравословно но много обичам като не ме марзи (което е мн рядко) да седна да си готвя спагети .. с кайма и още лайна слагам  и стават супер  или палачинки  просто после вс си облизват прастите хахаха
а рецепта за фитнес.. 1 фр ми беше казал 1 баркоч ама нз дали е добър.. ще го споделя може да дадете 1 - 2 мнения:
1 прясно яице
1 банан цял
0.5л прясно мляко
1 супена лажица мед
и всичко това в миксера и докато стане за пиене  .. не съм го пробвам 1во щото нямам миксер-че и 2ро щото мисля ,че малко трудно бих успял да го изпия
|
| Вто Ное 06, 2007 8:19 pm |
|
 |
maria
Модератор
|
Днес правих тази рецепта и карам на супата  :
Крем супа от картофи с прясно мляко
Написано от Диети–и-отслабване на 2 August 2007 - 11:41pm. Рецепти
Продукти:
500 грама картофи
3-4 лъжици олио
1 средно голям морков
1 глава кромид лук или бялата част от стрък праз
1 равна супена лъжица брашно
2 чаени чаши прясно мляко (при диета за отслабване - нискомаслено)
4 чаени чаши вода
1 жълтък
малко крутони
сол на вкус
Приготовление:
1. Почистените, измити и ситно нарязани лук и морков се задушават в ½ от мазнината до омекване.
2. Заливат се с кипящата вода, добавят се нарязаните картофи и всичко се вари на тих огън.
3. След като зеленчуците са готови, се разбива цялата смес с миксер или пасатор.
4. Запържва се брашното в останалата мазнина, разрежда се с 2/3 от млякото и се добавя към пасираната смес, като се разбърква непрекъснато. Ако супата е станала много гъста, може да се разреди с малко гореща вода. Посолява се на вкус. Вари се 10 минути.
5. Застройва се с останалото мляко и разбития в него жълтък, като се бърка непрекъснато.
По желание при сервирането могат да се добавят крутончета. Подходящи са и някои видове Кубети, но те обикновено са твърде солени, поради което трябва се избягват при диети за отслабване.
Взех я оттук: http://www.dieti-otslabvane.com/%D0%A0%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B8?page=1
|
| Сря Ное 07, 2007 5:56 pm |
|
 |
vankata_bg
Потребител
|
хахаха аз единственото нещо което мога да си напрая са баркани или варени яйца.Поне като няма нищо за ядене не оставам гладен
|
| Сря Ное 07, 2007 8:02 pm |
|
 |
metal_forever11
Потребител
Местожителство: Кърджали
|
аз пък обичам да си готвя понеже по цял ден съм сам в къщи и ако майками сутринта преди да иде на работа не е сготвила... и аз си приготвям нещо и дори често бащами ми е казвал че готвя много хубаво  най - обичам да си правя гювечета просто стават върха... рецептата е... слагаш олювце на дъното после слагаш лучец и после каквото имаш в хладилника  от всичко по малко  и накрая като са готови чукваш едно яице от горе и го оставяш колкото да се запече и после грабваш вилицата и набиваш  аааа и подправки по собственно предпочитание...
а иначе за маса според мен добра рецепта е оризец със зеленчуци... продават по магазините замразени зеленчуци пише на пакетите "микс от зеленчуци" изчиства се към 500грама ориз... измива се слага се в намазнена тавичка слагат се и зеленчуците... кой колкото иска да слага ама да не стане "зеленчуци с ориз" трябва да е "ориз с зеленчуци"  и малко соево сосче... ОТ АГНЕШКОТО ЩЕ СЕ ОТКАЖЕТЕ
_________________ James Hetfield, Kirk Hammet, Lars Ulrich, Robert Trujillo...
Metallica FOREVER!!!
|
| Сря Ное 07, 2007 8:11 pm |
|
 |
praset
Потребител
|
Аз по професия съм нещо като готвач почти , обаче не обичам да готва в нас , иначе мога да ви дам такива рецепти че да си оближете краката  , но готва рядко (смисал по сложни манджи иначе в нас си права задушен ориз , печени картофи / пиле , некви такива по прости работи.
|
| Сря Ное 07, 2007 8:20 pm |
|
 |
JAKI
Тренер
|
 Re: Рецепти
RockyBalboa написа:Предлагам в тая тема да показваме хубави здравословни рецепти!!!
Аз лично много обичам да готвя но после винаги сам си ям каквото съм си направил, просто на хората около мен им харесва повече нездравословната така наречена "бърза" храна.
Така че ако някои иска да сподели какво яде сега е момента 
А чиниите след голямото готвене какво ги правиш ?
Очаквайте скоро някоя рецепта и от мен .
Последната промяна е направена от JAKI на Чет Ное 08, 2007 3:06 pm; мнението е било променяно общо 1 път
|
| Чет Ное 08, 2007 12:37 pm |
|
 |
praset
Потребител
|
 Re: Рецепти
|
| Чет Ное 08, 2007 2:39 pm |
|
 |
JAKI
Тренер
|
Rocky сподели някоя твоя рецепта
Дай някво предложени , какво да си сготвим тази вечер
|
| Чет Ное 08, 2007 3:08 pm |
|
 |
Br0k3nIeR
Потребител
|
ЕхаА хората гювеч правят, супи, ориз с зеленчуции, спагети, печени картафи, бъркочи (сами си измислят), а аз 1 чай немога си сваря...
_________________ Колко може да живее човек?? Без да диша-минути,без вода-дни,без да яде-месеци,без да мисли-цял живот
|
| Чет Ное 08, 2007 3:33 pm |
|
 |
RockyBalboa
Тренер
|
JAKI написа:Rocky сподели някоя твоя рецепта
Дай някво предложени , какво да си сготвим тази вечер
аз не сам голям готвач и си прая някви прости неща, примерно варен ориз с месо, картофи с месо е такива прости неща аз за тва пуснах темата за да си прая екперименти
_________________ I'm strong now! Nothing can't stop me! I have a heart like stone and soul like storm!!!
|
| Чет Ное 08, 2007 4:51 pm |
|
 |
zverozavar
Потребител
|
мен лично ме интересуват рецепти за овкусяване на по безвкусните храни примерно изварата коята от скоро приготвям така - слаам 4евен пипер и сол после я препурзвам на тефлонож тиган без мазнина е ства ЧУК ако някои знае как мога да овкуся пиле6кото месо за6тото 4исто бяло месо пе4ено или варено же4е не мога да го гледам
|
| Чет Ное 08, 2007 5:16 pm |
|
 |
JAKI
Тренер
|
zverozavar написа:мен лично ме интересуват рецепти за овкусяване на по безвкусните храни примерно изварата коята от скоро приготвям така - слаам 4евен пипер и сол после я препурзвам на тефлонож тиган без мазнина е ства ЧУК ако някои знае как мога да овкуся пиле6кото месо за6тото 4исто бяло месо пе4ено или варено же4е не мога да го гледам
Извара на тиган , интересно ............ , като кюфтета ли я пържиш ?
Иначе приготвена не на тиган можеш да я овкусиш с чесън ако ядеш ,нарязани на ситно кисели краставички , червен пипер и малко майонеза , тя не е много за предпочитане ама аз си слагам малко.
|
| Чет Ное 08, 2007 5:42 pm |
|
 |
zverozavar
Потребител
|
направо я слагам в тигана не слагам ни6то освен 4ервен пипер и сол а мозеби от утре и чесан
|
| Чет Ное 08, 2007 5:58 pm |
|
 |
|
|