Виж новите мнения

Влез

Потребителско име:   Парола:   Запомни ме  

[ 7 мнения ] 
 Колко време след 2 поредни хернии може да се тренира? 

Колко време след 2 поредни хернии може да се тренира?

Мнение 
Здравейте,
преди 9месеца ми правиха 2 операции през месец ,херния(коремна) от ляво и от дясно.доктора ми беше казал че след 3 месеца от втората операция съм можел да правя каквото си искам.аз лично не съм много сигурен в това имайки в предвид че херниите ми бяха досра големички.ако има тук спортни лекари да дадат съвет ще съм много благодарен да чуя професионално мнение.или да ме насочат къде може да ме види добър спортен лекар.занимавам се цял живот с фитнес но е само за да поддържам атлетична фигура (любителски) и искам да продължа,но все пак здравето ми е по важно ;)

Сря Окт 07, 2009 3:01 pm
Профил

Сря Окт 07, 2009 6:06 pm

Аватар

Мнение 
Като начало почни да приемаш добавка като Young & Flexi или според мен най-добре точно нея. Идеята е че или си натоварил твърде много, или имаш слаба съединителна тъкан, което според мен е по вероятното. Тази добавка си е високо процентен протеин, но на базата на колаген. Това значително ще ускори възстановяването ти и ще засили съединителната тъкан, също ще повиши нейната еластичност и издръжливост. Наистина след оперативна намеса при херния след третия месец можеш да започнеш с тренировките, като увеличаваш постепено натоварванията и както друг път съм казвал внимаваш с упражнения повишаващи вътрекоремното налягане.

Подпис
Изображение

Сря Окт 07, 2009 6:06 pm
Профил

Мнение 
ФИТНЕС БГ написа:
Като начало почни да приемаш добавка като Young & Flexi или според мен най-добре точно нея. Идеята е че или си натоварил твърде много, или имаш слаба съединителна тъкан, което според мен е по вероятното. Тази добавка си е високо процентен протеин, но на базата на колаген. Това значително ще ускори възстановяването ти и ще засили съединителната тъкан, също ще повиши нейната еластичност и издръжливост. Наистина след оперативна намеса при херния след третия месец можеш да започнеш с тренировките, като увеличаваш постепено натоварванията и както друг път съм казвал внимаваш с упражнения повишаващи вътрекоремното налягане.

точно така ,доктора каза че съм с много слаба съединителна тъкан.защото аз винаги съм тренирал с умерени тежести и не съм фен на тежкото...а иначе кой тип упражнения са тези които повишават вътрекоремното налягане ?

Сря Окт 07, 2009 6:51 pm
Профил

Аватар

Мнение 
извънредно много : тяга и клек

Подпис
Изображение

Сря Окт 07, 2009 8:52 pm
Профил

Мнение 
ФИТНЕС БГ написа:
извънредно много : тяга и клек

предполагам че НЕ трябва да ползвам и колан за кръста защото той много притиска корема?

Сря Окт 07, 2009 9:13 pm
Профил

Аватар

Мнение 
Да

Подпис
Изображение

Сря Окт 07, 2009 11:24 pm
Профил

Мнение 
ФИТНЕС БГ написа:
Да

благодаря ти за съветите,но бих искал да те питам нещо друго.брат ми му предстои операция за херния то при нас е наследствено явно ,и му предлагат безкръвна операция.незнам дали си лекар но виждам че си компетентен ,затова искам да те питам дали е по добре да си направи такава или обикновенна операция?а и аз мисля че безкръвната ще е много скъпа...?

Чет Окт 08, 2009 5:21 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 7 мнения ]