Фитнес БГ Форуми
Фитнес Регистрирайте се Профил Лични Съобщения Търсене Въпроси/Отговори Потребители Потребителски групи Вход
Напишете отговор Страница 1 от 1
Колко време след 2 поредни хернии може да се тренира?
Автор Съобщение
Отговорете с цитат
Мнение Колко време след 2 поредни хернии може да се тренира? 
Здравейте,
преди 9месеца ми правиха 2 операции през месец ,херния(коремна) от ляво и от дясно.доктора ми беше казал че след 3 месеца от втората операция съм можел да правя каквото си искам.аз лично не съм много сигурен в това имайки в предвид че херниите ми бяха досра големички.ако има тук спортни лекари да дадат съвет ще съм много благодарен да чуя професионално мнение.или да ме насочат къде може да ме види добър спортен лекар.занимавам се цял живот с фитнес но е само за да поддържам атлетична фигура (любителски) и искам да продължа,но все пак здравето ми е по важно Wink

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение

Отговорете с цитат
Мнение  
Като начало почни да приемаш добавка като Young & Flexi или според мен най-добре точно нея. Идеята е че или си натоварил твърде много, или имаш слаба съединителна тъкан, което според мен е по вероятното. Тази добавка си е високо процентен протеин, но на базата на колаген. Това значително ще ускори възстановяването ти и ще засили съединителната тъкан, също ще повиши нейната еластичност и издръжливост. Наистина след оперативна намеса при херния след третия месец можеш да започнеш с тренировките, като увеличаваш постепено натоварванията и както друг път съм казвал внимаваш с упражнения повишаващи вътрекоремното налягане.

Мнение  
ФИТНЕС БГ написа:
Като начало почни да приемаш добавка като Young & Flexi или според мен най-добре точно нея. Идеята е че или си натоварил твърде много, или имаш слаба съединителна тъкан, което според мен е по вероятното. Тази добавка си е високо процентен протеин, но на базата на колаген. Това значително ще ускори възстановяването ти и ще засили съединителната тъкан, също ще повиши нейната еластичност и издръжливост. Наистина след оперативна намеса при херния след третия месец можеш да започнеш с тренировките, като увеличаваш постепено натоварванията и както друг път съм казвал внимаваш с упражнения повишаващи вътрекоремното налягане.

точно така ,доктора каза че съм с много слаба съединителна тъкан.защото аз винаги съм тренирал с умерени тежести и не съм фен на тежкото...а иначе кой тип упражнения са тези които повишават вътрекоремното налягане ?

Отговорете с цитат
Мнение  
извънредно много : тяга и клек

Мнение  
ФИТНЕС БГ написа:
извънредно много : тяга и клек

предполагам че НЕ трябва да ползвам и колан за кръста защото той много притиска корема?

Отговорете с цитат
Мнение  
Да

Мнение  
ФИТНЕС БГ написа:
Да

благодаря ти за съветите,но бих искал да те питам нещо друго.брат ми му предстои операция за херния то при нас е наследствено явно ,и му предлагат безкръвна операция.незнам дали си лекар но виждам че си компетентен ,затова искам да те питам дали е по добре да си направи такава или обикновенна операция?а и аз мисля че безкръвната ще е много скъпа...?

Покажи мнения от преди:
Напишете отговор Страница 1 от 1
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети