Виж новите мнения

Влез

Потребителско име:   Парола:   Запомни ме  

[ 5 мнения ] 
 Диетолог-за подрастващо момиче 

Диетолог-за подрастващо момиче

Мнение 
Търся някой добър диетолог в района на София, който да може да обесни основните неща при храненето на едно подрастващо момиче (12/13години), защото се е вманиячила в някакви диети (по-скоро гладуване) и а тръгна да и обеснявам нещо за храненето, темата се прекратява с довода-"няма да дебелея "и заключена врата(аз съм й брат и не ме взима на сериозно , но това е др т....).Мисълта ми е, човека, не само да надраска нещо на един лист, а да й обесни колко важно е да се храни в тази възраст и защо, до какви последствия води гладуването в тази възраст и най-вече, че стройно тяло не се постига с гладуване.Смятам, че мнението на един професионалист за нея ще бъде по-въздействащо от плянпането на брат й.
пп:Захванала се е до някоя степен със спорт- ходи от известно време на плуване и в нас има велоаргометър.

Чет Авг 27, 2009 8:00 am
Профил

Чет Авг 27, 2009 8:40 am

Аватар

Мнение 
Щом няма нужда от изработване на диета, защо трябва да е диетолог, достатъчно е да е лекар, който за нея ще е достатъчен авторитет :D Иначе си абсолютно прав, че не бива да се гладува.
И според мен поне, ти не трябва да смяташ своите съвети за "плямпане", а да си достатъчно търпелив и убедителен, защото ако ти сам не вярваш, че можеш да повлияеш на сестра си, тя как ще ти повярва. Или не ти стига търпението :wink:

Подпис
Изображение

Чет Авг 27, 2009 8:40 am
Профил

Мнение 
Говорила е с лекар(ГП-то), но просто личния лекар няма подхода, просто казва: "трябва да ядеш всичко защото растеш, не трябва да се лишаваш от нищо", как да повярваш на нещо без аргументи, а тя си е втълпила, че красива тяло се постига с гладуване, като нейното отива към "измършавяване".Аз не смятам мойте приказки за "плянпане", а тя, иначе смея да кажа съм достатъчно напред в матеряла с диетичното хранене, защото се интересувам непрекъснато, а и съм завърщил ТОХ и това ни е било част от матеряла няколко месеца, но тя е много труден характер.Пробвал съм как ли не, да и обесня и сега съм решил да я заведа баш! на човек дет се занимава с диети и отслабване, ако трябва и някакъв режим да и изготви, ще си платим колкото трябва, ма да е някой човек с подход, не да драсне на един лист-яш тва и тва и тя да го вземе за константен и само тва да яде примерно, а да и обесни за кво иде реч, основните неща да и станат ясни и последствията от това ЗДРАВО гладуване.

Чет Авг 27, 2009 10:30 am
Профил

Аватар

Мнение 
:D Ще ти дам един мефистофелски женски съвет - няма ли начин да покажеш на младата дама някоя жена на около 25-30 години, която поддържа линията си с глад - плътта е мека, бедрата се полюшват, дупето се тресе - с дрехи - изглежда добре, но по бански - не. (Измисли си поне някоя, че гладува, ако няма във вашето обкръжение) :wink: След време гладуването ще доведе до това, това вече няма нужда да си го измисляш, доказано е.
Макар и малки, момичетата не са толкова непрозорливи, но сигурно сестра ти мисли само за момента как изглежда, не се е сетила да помисли за бъдещето. Ако се сети, може би ще проумее, че трябва да спортува и да се храни правилно.
Тежка е "братската корона", но не се отказвай.

Подпис
Изображение

Чет Авг 27, 2009 11:29 am
Профил

Аватар

Мнение 
Пичага, тия диети в интернет, които ги пишат разни малоумници (извинете за гневното прозвище) докараха на моята сестра преди година анорексия нервоза и се наложи да влезе в болница. Не се фукам или хваля, но аз пръв забелязах симптомите на анорексия при нея и я изпратих на лекар, който да поеме лечението. В момента е жива и здрава и се храни като разпрана, но го прави много премерено и не напълнява нито грам, да чукам на дърво.

Ако решиш, кажи, ще се видим и ще поговорим със сестра ти. Аз не съм професионален диетолог, не мога да кажа, че съм адския капацитет, но знам физиологичните и биохимични основи и мога да й помогна с някакъв примерен режим и обяснения за храненето, което е много важно за нейната възраст. Също ще си поговорим и за спортта.
Ако те интересува, аз съм студент по медицина... и ако преценя, че сестра ти е клиничен случай, ще ти кажа.
Не изпускай случая извън контрол, докато нещата не са стигнали твърде далеч.
Желая ти успех!

Пет Мар 11, 2011 1:06 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 5 мнения ]