Фитнес БГ Форуми
Фитнес Регистрирайте се Профил Лични Съобщения Търсене Въпроси/Отговори Потребители Потребителски групи Вход
Напишете отговор Страница 1 от 1
Диетолог-за подрастващо момиче
Автор Съобщение
Отговорете с цитат
Мнение Диетолог-за подрастващо момиче 
Търся някой добър диетолог в района на София, който да може да обесни основните неща при храненето на едно подрастващо момиче (12/13години), защото се е вманиячила в някакви диети (по-скоро гладуване) и а тръгна да и обеснявам нещо за храненето, темата се прекратява с довода-"няма да дебелея "и заключена врата(аз съм й брат и не ме взима на сериозно , но това е др т....).Мисълта ми е, човека, не само да надраска нещо на един лист, а да й обесни колко важно е да се храни в тази възраст и защо, до какви последствия води гладуването в тази възраст и най-вече, че стройно тяло не се постига с гладуване.Смятам, че мнението на един професионалист за нея ще бъде по-въздействащо от плянпането на брат й.
пп:Захванала се е до някоя степен със спорт- ходи от известно време на плуване и в нас има велоаргометър.

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение

Отговорете с цитат
Мнение  
Щом няма нужда от изработване на диета, защо трябва да е диетолог, достатъчно е да е лекар, който за нея ще е достатъчен авторитет Very Happy Иначе си абсолютно прав, че не бива да се гладува.
И според мен поне, ти не трябва да смяташ своите съвети за "плямпане", а да си достатъчно търпелив и убедителен, защото ако ти сам не вярваш, че можеш да повлияеш на сестра си, тя как ще ти повярва. Или не ти стига търпението Wink

Мнение  
Говорила е с лекар(ГП-то), но просто личния лекар няма подхода, просто казва: "трябва да ядеш всичко защото растеш, не трябва да се лишаваш от нищо", как да повярваш на нещо без аргументи, а тя си е втълпила, че красива тяло се постига с гладуване, като нейното отива към "измършавяване".Аз не смятам мойте приказки за "плянпане", а тя, иначе смея да кажа съм достатъчно напред в матеряла с диетичното хранене, защото се интересувам непрекъснато, а и съм завърщил ТОХ и това ни е било част от матеряла няколко месеца, но тя е много труден характер.Пробвал съм как ли не, да и обесня и сега съм решил да я заведа баш! на човек дет се занимава с диети и отслабване, ако трябва и някакъв режим да и изготви, ще си платим колкото трябва, ма да е някой човек с подход, не да драсне на един лист-яш тва и тва и тя да го вземе за константен и само тва да яде примерно, а да и обесни за кво иде реч, основните неща да и станат ясни и последствията от това ЗДРАВО гладуване.

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Отговорете с цитат
Мнение  
Very Happy Ще ти дам един мефистофелски женски съвет - няма ли начин да покажеш на младата дама някоя жена на около 25-30 години, която поддържа линията си с глад - плътта е мека, бедрата се полюшват, дупето се тресе - с дрехи - изглежда добре, но по бански - не. (Измисли си поне някоя, че гладува, ако няма във вашето обкръжение) Wink След време гладуването ще доведе до това, това вече няма нужда да си го измисляш, доказано е.
Макар и малки, момичетата не са толкова непрозорливи, но сигурно сестра ти мисли само за момента как изглежда, не се е сетила да помисли за бъдещето. Ако се сети, може би ще проумее, че трябва да спортува и да се храни правилно.
Тежка е "братската корона", но не се отказвай.

Напишете отговор Страница 1 от 1
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети