Фитнес БГ Форуми
Фитнес Регистрирайте се Профил Лични Съобщения Търсене Въпроси/Отговори Потребители Потребителски групи Вход
Напишете отговор Страница 1 от 1
Сауна
Автор Съобщение
Отговорете с цитат
Мнение Сауна 
Моля и малко разяснения за ползата от сауната:колко пъти в седмицата може да се ползва,по колко минути? Става дума за хора,които не трябва да свалят много килограми.Могат ли деца да ползват сауна или е вредно за тях?

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение

Отговорете с цитат
Мнение  
За класическата сауна говориме, нали?
Аз ходя на сауна само зимата, и то- като стане наистина студено. Ходя веднъж седмично и правя 4*15 мин..Тази зима още не съм ходила, но то с тия слънчеви дни чак Коледната украса ми изглежда неестествено..
Със сауна не се отслабва- ефектът е временен, няколко часа само, докато организма си възстанови изгубените за охлаждане на тялото течности. Идеална е прочистване на тялото от токсини и засилва имунитета.. Голяма грешка е, че някои жени се мажат с разни масла, яйца, мед и др. по време на сауна , защото си мислят, че порите се отварят и така веществата навлизали по- дълбоко.. Порите се отварят, но от тях излиза пот, а "движението не е двупосочно".. Потенето продължава и около 20 мин след това, затова даже до тогава не е желателно да се маже тялото.. В сауна се влиза след душ, с мокра коса, вързана със суха хавлия. Не е подходяща за хора с много ниско или високо кръвно, както и за хора със сърдечни проблеми.. За деца - не знам. Ама защо им е на децата да ходят на сауна- какво ще си прочистват..?
През цялото време е важно да се пие вода..

За инфрачервената сауна се говори, че се отслабвало. Предимството било, че прониквала 6-8 см дълбочина през кожата и "топяла" мазнините Rolling Eyes . Друго предимство било, че не се нагрява въздуха- 80% се нагрява тялото и само 20% въздуха.. Хем се потиш, хем не ти е жега Wink Тези дни ще я пробвам и ще споделя Very Happy

Мнение  
Сауната може да се ползва като за релаксация на мускулатурата,така и за инхалации(парната ако се добавят етерични масла).Когато се търси отслабване важно е да не се предозира ,тъй като може да се наруши електролитния баланс.А това ще те кара да се чувстваш отпаднала и ще липсва желание за каквото и да е физическа дейност.Според повечето източници максимално добър ефект се постига при темп. 60 гр. и не повече от 30 мин.Разделени на 2 по 15.Много от хората си мислят че когато видят пот да се стича тогава ефекта е най-голям.Но когато пота се изпарява а не стича отделянето и е с 300% повече.Затова много от профи спортистите премахват капките от тялото си посредством различни способи.

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:
Напишете отговор Страница 1 от 1
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети