За класическата сауна говориме, нали?
Аз ходя на сауна само зимата, и то- като стане наистина студено. Ходя веднъж седмично и правя 4*15 мин..Тази зима още не съм ходила, но то с тия слънчеви дни чак Коледната украса ми изглежда неестествено..
Със сауна не се отслабва- ефектът е временен, няколко часа само, докато организма си възстанови изгубените за охлаждане на тялото течности. Идеална е прочистване на тялото от токсини и засилва имунитета.. Голяма грешка е, че някои жени се мажат с разни масла, яйца, мед и др. по време на сауна , защото си мислят, че порите се отварят и така веществата навлизали по- дълбоко.. Порите се отварят, но от тях излиза пот, а "движението не е двупосочно".. Потенето продължава и около 20 мин след това, затова даже до тогава не е желателно да се маже тялото.. В сауна се влиза след душ, с мокра коса, вързана със суха хавлия. Не е подходяща за хора с много ниско или високо кръвно, както и за хора със сърдечни проблеми.. За деца - не знам. Ама защо им е на децата да ходят на сауна- какво ще си прочистват..?
През цялото време е важно да се пие вода..
За инфрачервената сауна се говори, че се отслабвало. Предимството било, че прониквала 6-8 см дълбочина през кожата и "топяла" мазнините

. Друго предимство било, че не се нагрява въздуха- 80% се нагрява тялото и само 20% въздуха.. Хем се потиш, хем не ти е жега

Тези дни ще я пробвам и ще споделя