| Автор |
Съобщение |
RockyBalboa
Тренер
Местожителство: Варна
|
Жоржос@ В грешка си прочети още малко по тая тема!!!
_________________ I'm strong now! Nothing can't stop me! I have a heart like stone and soul like storm!!!
|
| Чет Фев 07, 2008 8:21 pm |
|
 |
Administrator
|
|
|
|
 |
Жоржос
Потребител
|
Имах предвид че няма голяма разлика по отношение на ползата им им а след термична обработка са много по-безопасни. Затова няма смисъл да се ядът сурови.  А колкото до черупките, по-старите от наша зала са ми казвали че преди са ги яли заради калциите.
| Чет Фев 07, 2008 8:34 pm |
|
 |
ФИТНЕС БГ
Site Admin
|
много се съмнявам че калция от черупките е усвоим. Има много форми на калциеви съединения но много от тях въобще не се усвояват от организма.
|
| Чет Фев 07, 2008 11:18 pm |
|
 |
Judith
Потребител
|
Аз страшно обичам сместа за "принцеси със яйце и сирене" (надявам се, всички сте хапвали и знаете за какво става дума"  Та ако някога ви попаднат домашни яйчица от бабините кокошки.. или просто яйца, в които имате доверие  разбийте си едно-две-три в купичка и за да не ви е безвкусно си прибавете и извара вътре. Аз с извара не съм пробвала - само със сиренце, бърка се докато стане на кашичка и на мен лично ми е много вкусно
|
| Нед Апр 06, 2008 5:01 pm |
 |
 |
RockyBalboa
Тренер
|
|
| Нед Апр 06, 2008 6:21 pm |
|
 |
Ivorz
Потребител
Местожителство: Razgrad
|
Аз яйцата ги пържа или варя,по този начин намаля ли се тяхната хранителна стойност...?Ква е файдата като са сурови..?
|
| Нед Апр 06, 2008 9:49 pm |
|
 |
Judith
Потребител
|
|
| Нед Апр 06, 2008 9:55 pm |
 |
 |
RockyBalboa
Тренер
|
Judith написа:RockyBalboa написа:Judith написа:Аз страшно обичам сместа за "принцеси със яйце и сирене" (надявам се, всички сте хапвали и знаете за какво става дума" Та ако някога ви попаднат домашни яйчица от бабините кокошки.. или просто яйца, в които имате доверие разбийте си едно-две-три в купичка и за да не ви е безвкусно си прибавете и извара вътре. Аз с извара не съм пробвала - само със сиренце, бърка се докато стане на кашичка и на мен лично ми е много вкусно 
Побиха ме тръпки 
какво толкова ? 
Нищо просто съм отвикнал с тези неща...
П.П. Ivorz
Яйцата не се ядът сурови и тяхната хранителна стоиност не се променя при преработка.
_________________ I'm strong now! Nothing can't stop me! I have a heart like stone and soul like storm!!!
|
| Нед Апр 06, 2008 10:59 pm |
|
 |
sladurkaaa
Потребител
|
Judith написа:Аз страшно обичам сместа за "принцеси със яйце и сирене" (надявам се, всички сте хапвали и знаете за какво става дума" Та ако някога ви попаднат домашни яйчица от бабините кокошки.. или просто яйца, в които имате доверие разбийте си едно-две-три в купичка и за да не ви е безвкусно си прибавете и извара вътре. Аз с извара не съм пробвала - само със сиренце, бърка се докато стане на кашичка и на мен лично ми е много вкусно 
И дядо ми така ги хапваше,щото го мързеше да си ги спържи,ама откакто баба ми му готви редовно,все вкусотии,ги отказа по тоя начин  Нито веднъж не съм посегнала да ги пробвам така...
_________________ Just SmilEee  ))
|
| Сря Апр 09, 2008 12:35 pm |
|
 |
|
|