Фитнес БГ Форуми
Фитнес Регистрирайте се Профил Лични Съобщения Търсене Въпроси/Отговори Потребители Потребителски групи Вход
Напишете отговор Страница 1 от 2
Иди на страница 1, 2  Следваща
Сурови яйца
Автор Съобщение
Отговорете с цитат
Мнение Сурови яйца 
Може ли да се хапват или темичната обработка е задължителна,говоря за домашни яйчица Laughing

14/88
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение

Отговорете с цитат
Мнение Re: Сурови яйца 
Еми има 1 луд на село като бабаму вземе от гнездото тоя отива зима яицето и го пие като вода.

Отговорете с цитат
Мнение  
И дядо ми така ги консумира Laughing Ама честно казано на мен не са ми вкусни сурови,но ако се занимаваш с пеене помагат за гласовите възможности Very Happy

Мнение  
От консумация на сурови яйца има опасност да се заразите със салмонела.

Мнение  
Е аз по 2-3 Laughing
Че много време се варят,то има опастност и от птичи грип де Laughing

14/88
Отговорете с цитат
Мнение Re: Сурови яйца 
metoman написа:
Може ли да се хапват или темичната обработка е задължителна,говоря за домашни яйчица Laughing

Обработката е задължителна !!!

Отговорете с цитат
Мнение  
може да се заразиш от мръсотиите по черупката!4ел съм някъде,4е сурови е по-добре да се консумират.аз си слагам няколко белтъка в протеиновия шейк след тренировка Wink

Отговорете с цитат
Мнение  
Холестерола не е чак такъва проблем при консумацията на 2-3 жълтъка дневно, защото лецитина е 6 пъти повече, освен ако няма някакво заболяване свързано с липидната обмяна и най-вече с холестероловите нива в организма. Чрез жлъчните сокове холестерола се елеминира в много големи количества. Плюсовете на яйчния белтък (в белтъка) е в това, че съдържа 1,8 пъти повече сяросъдържащи аминокиселини и допълва липсите им в храната. Иначе като цяло аминокиселиния състав на яйчния белтък е най-близък до необходимия на организма баланс - даже по рано е бил "еталонен" белтък. Яйцата трябва да минат през термична обработка, защото витамин Н (В7) е свързан в неусвоим комплекс с белтъка авидин и по системен прием на суров яйчен жълтък са наблюдавани явления на витаминен недоимък. Те се изразяват най-често чрез кожни проблеми - например себореен дерматит.

Отговорете с цитат
Мнение  
Добре де,няма да се пият сурови Crying or Very sad

14/88
Отговорете с цитат
Мнение  
Един френд пиеше сурови яйца с мед и каза 4е му давало доста енергия,ама както казанякох от колегите ако искаш салмонела пии ги сурови Wink

Мнение  
Един приятел ходи на лекар щото си мислеше, че е алергичен от яйца и аз го попитах защо, и той ми вика еми щото като изям 12 сурови яйца и ми става лошо(това напълно сериозно ми го каза) Laughing

Отговорете с цитат
Мнение  
Абе яжте черупките нали са направени от калции.

Do you know what it is to rain in this solitary world? It is because of sadness in your heart that it rains. Do you understand now? Do not be sad and i shall give you strenght and power as much as you desire.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Отговорете с цитат
Мнение  
jkklouna написа:

ххахаа ти ял ли си черупки на яйце че да препоръчваш на другите Smile ?

Мнение  
Hristo Borisov написа:
jkklouna написа:

ххахаа ти ял ли си черупки на яйце че да препоръчваш на другите Smile ?

Предполагам че разбираш шегата ми, но всъщност попадали са няколко пъти черупки в яйцата Smile

Do you know what it is to rain in this solitary world? It is because of sadness in your heart that it rains. Do you understand now? Do not be sad and i shall give you strenght and power as much as you desire.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Отговорете с цитат
Мнение  
RockyBalboa написа:
От консумация на сурови яйца има опасност да се заразите със салмонела.

Exclamation Exclamation Exclamation
+ това няма голяма разлика дали ще ги ядеш сурови или варени примерно така че да ги ядеш сурови няма голям смисъл Exclamation АКО ЯДЕТЕ ПОВЕЧЕ ОТ ДВА ЖЪЛТЪКА НА ДЕН СИ ВРЕДИТЕ НА ЧЕРНИЯ ДРОБ Exclamation

Иди на страница 1, 2  Следваща
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети