| Автор |
Съобщение |
metoman
Потребител
|
 Сурови яйца
Може ли да се хапват или темичната обработка е задължителна,говоря за домашни яйчица
_________________ Без бодеж,няма растеж!
White Pride World Wide!
Adolf Hitler unser Fuhrer!
14/88
|
| Пон Яну 28, 2008 9:33 pm |
|
 |
Administrator
|
|
|
|
 |
Exodia
Потребител
|
 Re: Сурови яйца
Еми има 1 луд на село като бабаму вземе от гнездото тоя отива зима яицето и го пие като вода.
|
| Пон Яну 28, 2008 9:51 pm |
|
 |
sladurkaaa
Потребител
|
И дядо ми така ги консумира  Ама честно казано на мен не са ми вкусни сурови,но ако се занимаваш с пеене помагат за гласовите възможности
_________________ Just SmilEee  ))
|
| Пон Яну 28, 2008 9:55 pm |
|
 |
RockyBalboa
Тренер
Местожителство: Варна
|
От консумация на сурови яйца има опасност да се заразите със салмонела.
_________________ I'm strong now! Nothing can't stop me! I have a heart like stone and soul like storm!!!
|
| Пон Яну 28, 2008 9:57 pm |
|
 |
metoman
Потребител
|
Е аз по 2-3
Че много време се варят,то има опастност и от птичи грип де
White Pride World Wide!
14/88
|
| Пон Яну 28, 2008 10:06 pm |
|
 |
JAKI
Тренер
|
 Re: Сурови яйца
metoman написа:Може ли да се хапват или темичната обработка е задължителна,говоря за домашни яйчица 
Обработката е задължителна !!!
|
| Вто Яну 29, 2008 12:03 pm |
|
 |
lemsa
Тренер
|
може да се заразиш от мръсотиите по черупката!4ел съм някъде,4е сурови е по-добре да се консумират.аз си слагам няколко белтъка в протеиновия шейк след тренировка
_________________ NO BRAIN...
NO PAIN!!!
|
| Вто Яну 29, 2008 12:24 pm |
|
 |
ФИТНЕС БГ
Site Admin
|
Холестерола не е чак такъва проблем при консумацията на 2-3 жълтъка дневно, защото лецитина е 6 пъти повече, освен ако няма някакво заболяване свързано с липидната обмяна и най-вече с холестероловите нива в организма. Чрез жлъчните сокове холестерола се елеминира в много големи количества. Плюсовете на яйчния белтък (в белтъка) е в това, че съдържа 1,8 пъти повече сяросъдържащи аминокиселини и допълва липсите им в храната. Иначе като цяло аминокиселиния състав на яйчния белтък е най-близък до необходимия на организма баланс - даже по рано е бил "еталонен" белтък. Яйцата трябва да минат през термична обработка, защото витамин Н (В7) е свързан в неусвоим комплекс с белтъка авидин и по системен прием на суров яйчен жълтък са наблюдавани явления на витаминен недоимък. Те се изразяват най-често чрез кожни проблеми - например себореен дерматит.
|
| Вто Яну 29, 2008 12:38 pm |
|
 |
metoman
Потребител
|
Добре де,няма да се пият сурови
White Pride World Wide!
14/88
|
| Вто Яну 29, 2008 1:54 pm |
|
 |
vankata_bg
Потребител
|
Един френд пиеше сурови яйца с мед и каза 4е му давало доста енергия,ама както казанякох от колегите ако искаш салмонела пии ги сурови
_________________ No Pain-No Game
|
| Вто Яну 29, 2008 3:27 pm |
|
 |
CTraX
Потребител
|
Един приятел ходи на лекар щото си мислеше, че е алергичен от яйца и аз го попитах защо, и той ми вика еми щото като изям 12 сурови яйца и ми става лошо(това напълно сериозно ми го каза)
_________________ Вечно във филма! ^^
--------------------------
|
| Вто Яну 29, 2008 9:06 pm |
|
 |
jkklouna
Модератор
Местожителство: Kozloduy
|
Абе яжте черупките нали са направени от калции.
_________________ Do you know what it is to rain in this solitary world? It is because of sadness in your heart that it rains. Do you understand now? Do not be sad and i shall give you strenght and power as much as you desire.
|
| Вто Яну 29, 2008 11:29 pm |
|
 |
Hristo Borisov
Потребител
|
jkklouna написа:Абе яжте черупките нали са направени от калции.
ххахаа ти ял ли си черупки на яйце че да препоръчваш на другите  ?
_________________ Ленивият не иска да оре, поради зимата , затова , когато търси във време на жетва , не ще има нищо
|
| Вто Яну 29, 2008 11:32 pm |
|
 |
jkklouna
Модератор
Местожителство: Kozloduy
|
Hristo Borisov написа:jkklouna написа:Абе яжте черупките нали са направени от калции.
ххахаа ти ял ли си черупки на яйце че да препоръчваш на другите ?
Предполагам че разбираш шегата ми, но всъщност попадали са няколко пъти черупки в яйцата
_________________ Do you know what it is to rain in this solitary world? It is because of sadness in your heart that it rains. Do you understand now? Do not be sad and i shall give you strenght and power as much as you desire.
|
| Сря Яну 30, 2008 7:27 pm |
|
 |
Жоржос
Потребител
|
|
| Чет Фев 07, 2008 5:37 pm |
|
 |
|