Фитнес БГ Форуми
Фитнес Регистрирайте се Профил Лични Съобщения Търсене Въпроси/Отговори Потребители Потребителски групи Вход
Напишете отговор Страница 1 от 1
Възможно ли е съчетание на добавки за чистене и качване маса
Автор Съобщение
Отговорете с цитат
Мнение Възможно ли е съчетание на добавки за чистене и качване маса 
Значи искам съвет относно кви добавки да вземам. Идеите ми са да махна мазнините, но същевременно и да не губя маса. За мазнините предполагам че л-карнитина е най-добре. Искам да кача още мускулна маса до края на юни (без да прекалявам ест.) и също нещо за сила искам.
на 18 год съм / 180 см / 77 кила

П.С. и ако може да ми кажете къде в Пловдив са най-изгодните цени на хранителни добавки.

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение

Отговорете с цитат
Мнение  
значи да чистиш и да качваш е нещо невъзможно избери какво искаш да стопиш мазнините или да качваи мусколна маса и тегло

Отговорете с цитат
Мнение  
Възможно е да чистиш,без да губиш мускулна маса,но да чистиш и качваш резултата ще е нулев и в двете насоки.Според мен сега е добре да качиш малко чиста мускулна маса,като взимаш 100% чист протеин,глутамин и креатин за сила (може да пробваш и Ecdy-steel,koйто качва чисто,и повишава силата).А лятото,когато се сваля много по-лесно,може да вземеш Лкарнитин,и в жегите,с кардио и ниско въглехитратна диета ще е много по-лесно.

Отговорете с цитат
Мнение  
така е

Отговорете с цитат
Мнение  
Качване = Положителен калориен баланс = + 500 калории , сваляне = отрицателен калориен баланс = - 500 калории. Като се съберат се получава една голяма НУЛА Laughing Laughing

Мнение  
Как действат гултамина и протейна ? За креатина зна мче давал сила ама колко е вярно незнам Laughing И можели да се намери някаде за по-евтино да се купи но да е качествен.

Отговорете с цитат
Мнение  
Alex_Pld написа:
Как действат гултамина и протейна ? За креатина зна мче давал сила ама колко е вярно незнам Laughing И можели да се намери някаде за по-евтино да се купи но да е качествен.
зависи протеина трябва да има малко въглехидрати гултамина нямя проблем да го приемаш като чистиш краетина е желателно да се спре защото задържа вода

П.С. зависи какъв краетин си земеш но ефект има

Отговорете с цитат
Мнение  
Ако креатина не е монохидрат дори си мисля, че при чистене е по - добре да се взима Wink

Мнение  
Аз се изказах неправилно. Идеята ми беше точно такава - да кача първо 4-5 кила мускулна маса до лятото и после да почна да чистя но го съчетах в една тема 2та въпроса за да не флоодя с глупости Smile Мерси за подробните отговори. Аз зимам суроватъчен , креатинче и ся и глутамин ше купя.
А някакъв по-специален график как да ги пия ? Или да си спазвам този от опаковката ?

Отговорете с цитат
Мнение  
Е така е много по-лесно и естетсвено възможно.Значи,засега е по-добре да си вземеш геинер докато качваш,защото той качва по-бързо от протеина,а протеина го остави в периода когато чистиш,да запазва мускулната ти маса.За геинъра е достатъчно по 60 грама след тренировка,или между яденето.А Ако решиш пък да ползваш още сега протеина,го взимаи 30г х 3 пъти на ден (в дните с тренировка,веднага след края и).
За храна погледни в раздела за хранене при покачване на масата,там има важна тема с това какво да ядеш.
След това вече като започнеш сваляне си взимаш л-канитин за сваляне,протеин и BCAA за да не губиш и мускул,почваш една нисковъглехидратна диета и задължително кардио.За храна вече ще погледнеш в раздела за понижаване на теглото.

Покажи мнения от преди:
Напишете отговор Страница 1 от 1
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети