| Автор |
Съобщение |
Shiz0freniK
Потребител
Местожителство: Някаде там...
|
Според мен е добре. И за мен не е важно колко на килограми дигаш а колко пъти. ДИгай си по малкото но повече пъти същия ефект. Защо трябва да се изхврляш толкова. Какъв е смисъла да дигнеш един дъмбел два пъти ???? И да се измориш а гиричките от 8 10 кг да ги дигнеш 10 20 или 30 пъти? Мисля че това има по голям ефект ако не същия... не си мисли че като дигаш нещо повече има по-голям ефект. Дигай по малко ако трябва но повече пъти....прав ли съм? Все пак си на 14 има време мисля
| Пон Май 07, 2007 3:49 pm |
|
 |
Administrator
|
|
|
|
 |
venko
Потребител
|
Най-важно е правилното изпълнение на упражнението и правилното подбиране на тежестите , защото трябва да усетиш че мискула наистина се помпи , а не да вдигаш възможно най голяма тежест 1-2 пъти . Така няма никакъв ефект
|
| Пон Май 07, 2007 9:57 pm |
|
 |
personal_trainer
Тренер
Местожителство: SOFIA
|
голямо е заблуждението ,че колкото повече килограми сложиш на щангата ,толкова по-добър ефект ще получиш ... прекалено големите тежести не позволяват чисто движение и се сваля акцента от тренирания мускул , пренебрегва се доста негативната част от повторението а те е свръх важен момент от упражненията . аз съм твърдо за стриктно изпълнени упражнения . може да видите начина по който изпълнявам упражненията при видеото качено в сайта наскоро ...
_________________ ВСИЧКО КОЕТО НЕ МЕ УБИВА МЕ ПРАВИ ПО-СИЛЕН http://profesionaltrainer.hit.bg/index.html
|
| Съб Май 19, 2007 7:37 pm |
|
 |
SoundEfecT
Потребител
|
Аз тренирам първо с по-малки тежести докато ми загреят мускулите и след това постепенно качвам килограмите.
| Чет Сеп 13, 2007 2:10 pm |
|
 |
max_paine
Потребител
Местожителство: София, Ст. Загора
|
Чийтинга е добър подход, но за хора с доста по - сериозен тренировъчен стаж. Дигайте си колкото можете не се мъчете с тежко, по - яки няма да станете  . Всичко постепенно си идва на мястото
|
| Нед Сеп 23, 2007 4:08 pm |
|
 |
amdceleron
Потребител
|
Аз сам на 15
Дигам мн рядко
Ходя някои път по лостове
Преди 1 година ръката ми беше 26 сега е 32 см
60кг сам. и сам 170см висок
Дигам 50кг от лежанка 7-8 пъти
За бицепс 30-35 - без проблеми по 10-12 пъти серии
Но нормално ли е 32 да ми е ръката при 60кг и 170см висок
Не пия никакфа фимия или нещо добавки тва онова
|
| Сря Ное 21, 2007 11:28 pm |
|
 |
zverozavar
Потребител
|
бе нормално е ма стига с тия раце фитнеса не е само раце . Нкои хора само наблягат на рацете искат да ги тренират по 2 пъти в седмицата и колкото и да им повтарям че не става само се напъват . НЕ МОЖЕ да имаш само големи раце ини6то друго
|
| Сря Ное 21, 2007 11:40 pm |
|
 |
zverozavar
Потребител
|
НЕ МОЖЕ да имаш само големи раце без ини6то друго
|
| Сря Ное 21, 2007 11:41 pm |
|
 |
metal_forever11
Потребител
Местожителство: Кърджали
|
че 32 голямо ли е бе
_________________ James Hetfield, Kirk Hammet, Lars Ulrich, Robert Trujillo...
Metallica FOREVER!!!
|
| Чет Ное 22, 2007 12:10 am |
|
 |
HEATSEEKER
Потребител
Местожителство: СОФИЯ
|
За някои е голямо, сега да кажа аз с какви тежести тренирам от лежанка дигам 40 45 мога и повече ама не виждам смисъл да се мъча, бутам дъмбели от лежанка по 15 гребане с щанга с 50
_________________ AC/DC и ФИТНЕС
|
| Вто Дек 04, 2007 7:41 pm |
|
 |
RockyBalboa
Тренер
Местожителство: Варна
|
HEATSEEKER написа:За някои е голямо, сега да кажа аз с какви тежести тренирам от лежанка дигам 40 45 мога и повече ама не виждам смисъл да се мъча, бутам дъмбели от лежанка по 15 гребане с щанга с 50 
Защо не виждаш смисал да вдигаш повече!?
_________________ I'm strong now! Nothing can't stop me! I have a heart like stone and soul like storm!!!
|
| Вто Дек 04, 2007 9:02 pm |
|
 |
metal_forever11
Потребител
Местожителство: Кърджали
|
аз вдигам постепенно тежестите, като първата серия (в същност втора, защото правя една серия, загряваща, само с лоста) примерно на лежанката я правя с 35 и правя 10 повторения с лекота после слагам 50 правя 8-9 повторения като последните две ги правя с много зор, после слагам 60 (викам някой за всеки случай) правя 5-6 повторения като обикновенно последните две са ми с малко помощ и после пак една серия с 50 правя
П.П. Не ми се смейте за килограмите, тренирам от два месеца а и съм слаб
_________________ James Hetfield, Kirk Hammet, Lars Ulrich, Robert Trujillo...
Metallica FOREVER!!!
|
| Вто Дек 04, 2007 9:09 pm |
|
 |
RockyBalboa
Тренер
Местожителство: Варна
|
Няма за какво да ти се смеят, секи е минал през тва!
_________________ I'm strong now! Nothing can't stop me! I have a heart like stone and soul like storm!!!
|
| Вто Дек 04, 2007 9:14 pm |
|
 |
HEATSEEKER
Потребител
Местожителство: СОФИЯ
|
RockyBalboa написа:HEATSEEKER написа:За някои е голямо, сега да кажа аз с какви тежести тренирам от лежанка дигам 40 45 мога и повече ама не виждам смисъл да се мъча, бутам дъмбели от лежанка по 15 гребане с щанга с 50 
Защо не виждаш смисал да вдигаш повече!?
Ами казвали са ми че дигане с големи тежести реди много на сухижилията и може да контузи
_________________ AC/DC и ФИТНЕС
|
| Пон Дек 10, 2007 8:29 pm |
|
 |
jkklouna
Модератор
Местожителство: Kozloduy
|
Дигай както знаеш колкото искаш, няма изоставане в тоя спорт, зависи от теб, а и е нормално да не дигаш като големите във фитнес. Няколко пъти така съм гледал старшите, но и те тренират горе долу като мене, но имат 20 години отгоре и доста повече килца.
_________________ Do you know what it is to rain in this solitary world? It is because of sadness in your heart that it rains. Do you understand now? Do not be sad and i shall give you strenght and power as much as you desire.
|
| Нед Яну 20, 2008 9:23 pm |
|
 |
|
|