за да стане по ясно и точно ще допълня горните постове
Ектоморфнитре са строини и слаби,с тънки кости ръцете и краката са и с издължена мускулатура.Те качват маса много трудно,но за това пак лесно я губят.Жените от този тип обикновено нямат проблеми с телата си ,но за нас мажете може да бъде,а като цяло този тип се славят с бързите си метаболизми.
ако сте от този тип ви препоръчвам да тренирате на по къси тренировки с по големи тежести почивките да са ви по големи и използваите повече базови упражнения.На вас ви трябва много храна и то качествена поне по 5 пъти на ден за да може да имате резолтати от тренировките ви
ЕНДОМОРФ-ми това са хора с дебели и силни кости с закръглена формаи висок процент на мазнини.Този тип няма проблеми с качването на маса,но релефа му се постига трудно.Този тип има много бавна обмяна та внимаваите с храните
за тренка бих ви препоръчал високоинтензивна да е с кратки почивки(целта е да забързаме метаболизмът)повторенията да са повечко и не до там с големи тежести.Трябва да се храните често за да забързате метаболизма си.В началото на деня приемаите повечко калории а вечер на високо протеинови храни и салати сащо така пиите повечко вода (това са6то забарзва метаболизмът)
МЕЗОМОРФ-ми ния имаме наи-добра генетика като се харектеризираме с атлетични телаи тренировките ни са много ефективни и то не само като маса а и като сила при нас дори и при лиспса на режим не се наблиудават големи промени.Тренировката ни трябва да е тежка с не много кратки почивки.Наи важно при нас е това да имаме достатачно протеин защото лесно претренирваме за енергия използваме въглехидрат и мазнини(не наситени)
ми това е от мен дано съм ви бил полезен