| Автор |
Съобщение |
jazz
Потребител
Местожителство: montreal
|
25-30мин велоергометър или степер в края на тренировка,знам,че е идеално за сваляне на кг.но ми доскучава понякога.
ако го заменя или съчетая със СКАЧАНЕ НА ВЪЖЕ,резултатът същият ли ще бъде?имам да сваля 8кг.до края на февруари
|
| Пон Дек 11, 2006 6:06 am |
|
 |
Administrator
|
|
|
|
 |
FITNES BG
Site Admin
|
Принципно да, но можеш ли да издържиш толкова време да скачаш на въже. Свалянето на килограми е съвкупност от много фактори, а не само на аеробна работа и не може да се каже със сигурност какво ще се получи.
|
| Пон Дек 11, 2006 7:24 am |
|
 |
jazz
Потребител
|
за 30 мин не съм сигурна,но пробвах 10-15мин,след 1ч tae-box.мисля,4е ще успея.питах за резултата,защото talk test-a може би няма да издържи.
|
| Пон Дек 11, 2006 2:25 pm |
|
 |
FITNES BG
Site Admin
|
В началото на нещо ново винаги натоварването идва малко в повече и човек трудно се придържа към някакви установени стереотипи. стреми се да скачаш колкото се може повече. Важен е крайния ефект от всичко това.
|
| Пон Дек 11, 2006 3:49 pm |
|
 |
jazz
Потребител
|
какво ще ми кажете за тежестите прикачени върху краката? разходки,бягане,скачане и трениране с тях?какъв е изобщо ефекта от тях?
|
| Съб Дек 23, 2006 6:40 am |
|
 |
ФИТНЕС БГ
Site Admin
|
Ефекта е много голям "разбити стави"
|
| Съб Дек 23, 2006 9:58 am |
|
 |
M@R#@
Тренер
|
ФИТНЕС БГ написа:Ефекта е много голям "разбити стави" 
Определено!
Но можеш да ги ползваш, като правиш преси за долна част на корем (повдигане на краката)
_________________ VAE VICTIS
|
| Съб Дек 23, 2006 1:53 pm |
|
 |
FITNES BG
Site Admin
|
При вдигания на краката от лег или вис се натоварват прекалено и мускулите намиращи се отстрани на таза. При жени с по-широк таз използването и на тежести няма да е най-желаното действие - прекалено ще се уплътнят. Занимаващите се със фитнес трябва да прочетат първо законите на Мърфи и да приемат нещата по-спокойно. Веднъж вече съм го казвал, но ако промените в телата ни ставаха толкова бързо, без никакви компенсаторни процеси, отдавна да сме измрели или да имаме по-различен жизнен цикъл - например като при насекомите.
|
| Съб Дек 23, 2006 4:00 pm |
|
 |
jazz
Потребител
|
мерси
незнам......тука/канада/ ги има най-различни модели, марки и тежина.мислех,че са по-полезни.даже познавам една,дето ги носи по цял ден,за да отслабне.зачудих се по какъв начин.най-логичното ,което ми дойде на акъла е,че понеже се полагат повече усилия при движение и се горят повече калории. това за ставите не се сетих
какво ли не измислят вече?.......явно 'действат' като всички уреди, колани и незнам още какви глупости от teleshop .на пръв поглед може би-да,ама в крайна сметка може би-не
 весели празници на всички.....и внимавайте с шоколада и алкохола
|
| Нед Дек 24, 2006 10:08 pm |
|
 |
tasev
|
Работата на велоергометър ще доведе до намаляване на теглото при тренировъчен пулс 220 минус годините и от получената стойност 65% до 85%.Адаптацията към равномерното натоварване в тази пулсова зона трябва да преодолеете чрез тренировки със смяна на темпото през1-2 минути-бързо- 2-3 минути -бавно,или смяна на аеробните уреди-степер,кростренажор,бягаща пътека,крос.Диетата е много важна.Хранене през 3 часа,въглехидрате след14.00 да се спрат.Последно хранене-18-19 ч.Много вода-1.5-3литра на ден.
|
| Пет Дек 29, 2006 9:27 am |
|
 |
TheKotarak
Потребител
|
абе вие говорите за четене на книги и такива работи по време на тренировката, но аз съм чувал, че когато се разсейваш по време на тренировка, тялото(оставено на автопилот) намира по лесни, по ''мързеливи'' начини да измине пътя от точка а до точка б при упражнението и фактически не се получава така добре желаният резултат.
тва важи ли за аеробните упражнения или е само за анаеробните?
_________________ Без Критика Няма Прогрес!
|
| Пон Фев 19, 2007 11:12 am |
|
 |
ФИТНЕС БГ
Site Admin
|
Абсолютно си прав, такива занимания нямат място в залата. Акцента тряябва да е върху упражнението без значение дали е от аеробен,анаероби или смесен тип.Трябва да се стремиш да усетиш натоварването тогава ефекта е много по-голям.
|
| Пон Фев 19, 2007 1:24 pm |
|
 |
TheKotarak
Потребител
|
начи, след 40 минути при пулс 140 на велоергометъа, трябва ли да съм изморен и потен, или както при мене става-чувствам се свеж и ми се тренира още?
|
| Пон Фев 19, 2007 10:24 pm |
|
 |
ФИТНЕС БГ
Site Admin
|
Уморен не е задължително но изпотен ще е добре
|
| Пон Фев 19, 2007 11:27 pm |
|
 |
TheKotarak
Потребител
|
добре що тогава не се потя, малко време съм карал или какво  а, с един приятел спориме дали трябва да е константна скоростта по време на кардио или да се редуват 3 бързи 3 бавни?
|
| Вто Фев 20, 2007 10:49 am |
|
 |
|
|