Фитнес БГ Форуми
Фитнес Регистрирайте се Профил Лични Съобщения Търсене Въпроси/Отговори Потребители Потребителски групи Вход
Напишете отговор Страница 3 от 3
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
Тренировки с велоергометър
Автор Съобщение
Отговорете с цитат
Мнение  
Има различни типове аеробна тренировка,има такава с променливи натоварвания и скорост ,както и такава с константни.Пробвай с този течниа Л-карнитин да видиш как ще започнеш да се потиш.

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение

Отговорете с цитат
Мнение  
здравейте, има ли или какви са лоши страни ежедневното кардио?
тъй като малко се движа иначе, всеки ден правя по 40-50 мин с пулс 130-140 с велоергометър.

Отговорете с цитат
Мнение Кое-вярно и кое-невярно!!!!???????? 
ФИТНЕС БГ написа:
Най-подходящото време за такъв тип тренировка (от аеробен характер) е рано сутрин.Не трябва да си закусвала. Ще започнеш от едно нормално ниво,което ще определиш сама ,примерно 15 мин.Всеки ден ще повишаваш продължителността до достигане на времетраене минимум 45 мин.Организмът започва да разгража мазнините след 30 мин.Темпото трябва да е нормално и спокоино,не бързо.Трябва да можеш по време на натоварването да провеждаш Twalk test t.e да разговаряш спокоино с партньор.Препоръчително е натоварването да е всеки ден.Успех Wink

Това е друго мнение,от друг сайт: (http://spidersport.com/forum/viewtopic.php?t=533&postdays=0&postorder=asc&start=15)
Според вас дали ще претренирам ако карам велоаргометър по 1 час сутринта и вечерта? При претренирване губи ли се ефекта от тренировката ?
Ako целта ти е да станеш по-добър във въртенето на вело, има смисъл.
Ако целта ти е загуба на мазнини, всяка минута след 30 е загуба на време и билет за допълнителни мазнини.
Да не говорим, че тялото стига до адаптация при всяко прогресивно натоварване и хем ще гориш по малко енергия докато въртиш хем ще складираш повече мазнини след това.

Галя, би ли пояснила накратко защо аеробното натоварванв след 30 мин е загуба на време и защо се натрупват от това мазнини?
Благодаря предварително.

По първият въпрос: краткото високоинтензивно кардио е доказано по-ефективно в горенето на мазнини и пазене на мускули и резултира в по-голям разход на калории след приключване от това с нормално темпо и натоварване
Повече от 30 минути е изморително и за повечето хора невъзможно, а и не е показало по добри резултати
Нормалното кардио развива сърдечносъдовата система и адаптационни системи при които единственият начин да се натовариш още е да правиш още. Това те прави издържлив, но пък тялото пести енергия и в един момент се научава да гори все по малко за единица време.
Освен това дългата продължителност кара тялото да разчита на мазнини за енергия в % повече отколкотоо на други източници, съответно складирането на мазнини след приключване става приоритет за да може да се захрани следващата тренировка. И така: гориш по-малко, складираш мазнини.
Разбира се това не се случва за един ден. Тенденцията е такава дългосрочно. Аз лично предпочитам да чета вместо да вися в парка 2 часа всеки ден.

И сега моля посъветвайте ме как да използвам Велоергометъра с цел отслабване!На кой да вярвам по точно Rolling Eyes

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
Отговорете с цитат
Мнение  
Виж тук за кардио

Аз приемам мнението на Фитнес БГ- пробвах, има резултат Laughing

Отговорете с цитат
Мнение  
Първо нека да изяснима кога се задеиства цикъл н кребс. Второ негова особеност: Цикълът на Кребс протича в матрикса на митохондриите. Той е строго аеробен и се осъществява само в присъствието на кислород. Затова съществува само в аеробните клетки.
От мнението на специалистката Arrow Освен това дългата продължителност кара тялото да разчита на мазнини. Ми правилно високо интензивното натоварване си осигурява енергията от чернодробен и мускулен гликоген. Което както стотици пъти съм изяснявал е основния прнцип на хипертрофията ( растежа на мускулите) а пък аз не съм открил топлата вода т.е. има шанса да се сдобиеш с изчистени но огромни крака. А пък да вземем един пример от спорта. Как изглеждат маратонците (слаби сухи), а как изглеждат спринтьорите, май че бяха с огромни квадрицепси предизвикващи възхищение у много трениращи. Ако искаш нацепни огромни крака слушай тази псевдо специалистка. Земи и напиши да си изясни малко принципите на метаболитните процеси пък може да прочете поне биологията за 8 клас мисля че там бяха особеностите на цикъл на кребс.

Покажи мнения от преди:
Напишете отговор Страница 3 от 3
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети