Фитнес БГ Форуми
Фитнес Регистрирайте се Профил Лични Съобщения Търсене Въпроси/Отговори Потребители Потребителски групи Вход
Напишете отговор Страница 1 от 3
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Тренировки с велоергометър
Автор Съобщение
Отговорете с цитат
Мнение Тренировки с велоергометър 
Здравейте !На 42 г съм с доста надномено тегло Embarassed Срамувам се да ходя в зала и за това си купих велоергометър.Опитвам се да спазвам и някакъв нормален хранителен режим.Въпроса ми е как да тренирам с велоергометъра зада сваля килограми най вече от долната част на тялото и без това повечето килограми са на краката ми.

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение

Отговорете с цитат
Мнение  
Най-подходящото време за такъв тип тренировка (от аеробен характер) е рано сутрин.Не трябва да си закусвала. Ще започнеш от едно нормално ниво,което ще определиш сама ,примерно 15 мин.Всеки ден ще повишаваш продължителността до достигане на времетраене минимум 45 мин.Организмът започва да разгража мазнините след 30 мин.Темпото трябва да е нормално и спокоино,не бързо.Трябва да можеш по време на натоварването да провеждаш Twalk test t.e да разговаряш спокоино с партньор.Препоръчително е натоварването да е всеки ден.Успех Wink

Отговорете с цитат
Мнение  
Аз така и започнах но един познат ми каза че ако не подържам минимална скорост от 30-35км/ч само ще стегна краката а може и да натрупам а от това най много се стахувам

Отговорете с цитат
Мнение  
Целта не е да поддържаш дадена скорост, а да може да стигнеш 30-40 мин дневно. Едва когато го постигнеш и ти е прекалено лесно, може да следиш и скоростта. В случая тя е без особено значение, защото става дума за аеробна работа, а тя е с монотонен характер и бързо писва на човек. По-важното е да го правиш всекидневно, както и да следиш диетата си. Скоростта може да е важна за да се потиш по-обилно, но аеробната работа е свързана с консумацията на кислород. Именно той окислява мазнините. Жените като цяло отлагат мазнини повече в долната част на тялото, защото там имат повече естрогенови рецептори (освен в гърдите естествено). Топенето на мазнини е един бавен процес, дори и да се приемат препарати за тази цел. Седалището е бедно на бета рецептори, така че кофеин и ефедрин няма да помогнат много. Стреми се да спазваш и диета, защото иначе всичко е безмислено.

Отговорете с цитат
Мнение  
Благодаря за съветите надявам се да успея.Забравих да попитам можели тренировките да са на 2 по 20 мин Ефекта дали е същия.

Отговорете с цитат
Мнение  
Боби вече ти писа, че мазнините започват да се използват като енергиен субстрат чак след 30-тата минута. Сутрин на гладно е най-ефективно, защото няма източник на енергия от хранителен произход, тъй като някои видове храна по-бавно се усвоява и престоява повече в храносмилателната система, а и нивото на някои хормони в организма благоприятства мастната мобилизация. Ако ти е трудно в началото може, но целия смисъл на ползването на велоергометър е да се използва поне 40 мин. еднократно. Всъщност от тези 40 мин. мазнините ще се използват само през последните 10 мин. (след 30-тата). В случая 2х20 мин. не е равно на 1х40 мин. Знам че е трудно да се извършва продължително време монотонна работа поради редица причини, но ефекта е по-голям ако се достигне 1х50-60 мин. почти всеки ден. Някои ползват това време за четене на книга.

Отговорете с цитат
Мнение  
dori i da mi se smeete,mai e vreme da popitam Wink
ako zapo4vam treniroka s 15min velotrenajor,sled tova 30-50min osnovnata mi trenirovka/vzavisimost koq grupa muskuli rabotq/ i zavqr6vam s 20-30min veloergometar ili steper.
ozna4ava li,4e ne izpolzvam mazninite kato energien substrat?
a eto i sqveta mi za suzana63:dokato si na veloergometara....knigata e dobqr variant,no govoreneto po telefona e idealno,talktesta e nalice,a i nali po4ti nikoga nqmame vreme da se 4uem s priatelkite Laughing

Отговорете с цитат
Мнение  
Не се притеснявай всичко е ок.Само слагаш на съседния велоергометър приятелката и още по-добър вариант Laughing

Отговорете с цитат
Мнение  
Аз не знам, защо на велоергометрите няма вързан и-нет Laughing Време е някой да се замисли по въпроса.

Отговорете с цитат
Мнение  
Имам въпрос за кардиото... Навсякъде чета, че за да се горят мазнини по време на кардио освен продължителността на тренировката е важен и пулса- та по тоя въпрос.... Има разни формули, по които се изчислява този пулс- най-най грубо сметнато, това е 220 минус годините. Shocked Има и по- точни формули, но за 5-10 удара няма да издребняваме, нали Very Happy Wink . Сега си сметнете колко е това...
Та въпроса ми е: Възможно ли е да се ускори и да се задържи за 30 мин такъв пулс???
Аз ако вдигна такъв пулс ще умра...
В спокойно състояние пусла ми е около 60-63 у/м. Правя кардио редовно, ами сърцето свиква с натоварването, нали това е идеята- да тренираме и сърцето- и то е мускул....
Е как човек, който прави кардио редовно да вдигне такъв пулс и да го задържи...? Е, просто не мога да си движа толкова бързо краката....

Мнение  
Аз бих заложил на пулс около 140.Нали всепак говорим за аеробен процес.При анаеробен май се гореше чернодробен и мускулен гликоген ,и дали не се получаваше хипертрофия на мускула?Имали спортове с еднакво ,но изпълнено при различна скорост натоварване което да дава различни резултати? Laughing А какви са те ? Laughing Хайде всеки да помисли и съпостави резултатите. Laughing

Отговорете с цитат
Мнение  
Цитат:
Има разни формули, по които се изчислява този пулс- най-най грубо сметнато, това е 220 минус годините. Има и по- точни формули, но за 5-10 удара няма да издребняваме, нали . Сега си сметнете колко е това...

220-годините е МАКСИМАЛНИЯ пулс, който се препоръчва да достигаш без да се повредиш. И това е предпазна стойност, в смисъл да не го подминаваш, че лошо може да стане.
Оптималния за горене на мазнините пулс е 65 до 75 % от горната стойност.
Вярно е, че с процеса на тренировки сърцето (като мускул) също укрепва и препоръчителните стойности също стават високи. В смисъл, че ти се уморяват краката без да поддържаш пулса в предписаните норми. В този случай поддържаш по-нисък, но равномерен пулс, без да има претоварване на мускулите на краката.

Отговорете с цитат
Мнение  
mitaka101 написа:
[Оптималния за горене на мазнините пулс е 65 до 75 % от горната стойност.
Вярно е, че с процеса на тренировки сърцето (като мускул) също укрепва и препоръчителните стойности също стават високи. В смисъл, че ти се уморяват краката без да поддържаш пулса в предписаните норми. В този случай поддържаш по-нисък, но равномерен пулс, без да има претоварване на мускулите на краката.

Едва стигам 65%... Сега правя пътека 45 мин и за да не излизам много от долната граница се налага да хитрувам- ту увеличавам наклона, ту взимам гирички...

Мнение  
Цитат:
Едва стигам 65%...

Все пак това са ориентировъчни стойности. Критерия е след тренировката - дали имаш мускулна треска на краката. Ако имаш - значи си се престарала с натоварването и си минала в АНАеробен режим. И не си горила мазнини. Ако нямаш - всикко е наред.

Отговорете с цитат
Мнение  
Нямам мускулна треска.. Благодаря ти, Митко Very Happy

Напишете отговор Страница 1 от 3
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети