Фитнес БГ Форуми
Фитнес Регистрирайте се Профил Лични Съобщения Търсене Въпроси/Отговори Потребители Потребителски групи Вход
Напишете отговор Страница 1 от 1
Трябва да отслабна 25-30 кг, моля за помощ!
Автор Съобщение
Отговорете с цитат
Мнение Трябва да отслабна 25-30 кг, моля за помощ! 
Здравейте,

сигурно след като някои от Вас прочетат историята ми, ще им стане лошо... но с риск да предизвикам у Вас смесени чувства на съжеление и присмех, ще споделя все пак...

Мъж на 27 години съм. Висок съм 182 см. и в момента тежа 110 кг. като повечето от мазнините са се натрупали в коремната област. Мога да твърдя това, защото стари панталони от периода когато тежах 80 кг все още ми стават.
Преди много години (когато бях на възраст м/у 16-20) съм тренирал усилено за маса, без да използвам никакви добавки освен витамини, разтворими протеини и силна храна, бях достигнал завидни резултати за тийнеиджър - това което си спомням от тогава е, че ходех 3-4 пъти в седмицата на тренировки, тежах 80-85 кг и имах обиколка на бицепса 42 см, за гръдната не съм много сигурен но май беше 110 см. Престанах да тренирам когато станах на 20 г. тъй като станах студент, трябваше и да работя... Чесно казано дори нямах и нужда да тренирам, чувствах се добре а и тялото ми беше добре изваяно. Добрата ми форма учудващо се запази години наред, но за нещастие в последните 3-4 години това се промени драстично - качих около 30 кг. предимно мазнини. Естествено това е повлияно от начина ми на живот и почти никаквата ми физическа активност - След като приключих със студентството започнах само да работя, а от 1 година работя изцяло от дома си, от тогава нещата стават все по-зле и по-зле.
Както сами се сещате дойде преломния момент когато искам да променя нещата... може би ще си кажете, че е ясно какво трябва да се прави - мовече движение, тренировки, диета... някоя и друга хранителна добавчица... да - но има и още нещо. Роден съм генетично обременен с форма на есенциялна хипертония без първоизточник. На 23-24 години започнах медикаментозно лечение по съвет на лекари, за да не се увредят вътрещните ми органи (като се замислия, май от тогава започнах и да качвам прогресивно). В момента пия - ACE inhibitor, Beta blocker и диуретик.

Така.... това беше историята ми накратко....

В момента съм на диета. Спазвам така наречената South Beach diet, за тези които не са я чували на кратко: яде се по 5 пъти на ден докато се заситиш. В 1вата фаза се яде само месо, ядки, някои зеленчуци, във 2рата пермаментна фаза навлизат и някои плодове, пълнозърнести хлябове и кафяв ориз. (аз все още съм в 1ва фаза).

Сега към конкретните въпроси: Дайте съвет какво още мога да направя за да ускоря процеса на отслабване (имайте впредвид здравословното ми състояние)... може би някои подходящи добавки... бих казал, че все още не съм готов за фитнес, трябва 1во да сваля малко... по-скоро идеи за гимнастика или някакви леки натоварвания.
Купих си течния л-карнитин на експлоде от сайта, днес започвам да го пия, смятам да взимам 4х10мл, как мислите добре ли е за мен? Обмислям варянт за анимал кътс - дали е добра идея и ако да как трябва да ги комбинирам с л-карнитина?

Благодаря Ви предварително за Вашите мнения!

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение

Отговорете с цитат
Мнение  
Здравейте отново,

Реших, че някой може да се поинтересува от диетата и мисля, че мястото е подходящо да пусна линкове.
ето малко инфо за South beach diet:

БГ: http://zdravoslovno.com/Diets/SouthBeachDiet.html
EN: http://en.wikipedia.org/wiki/South_Beach_diet

Миналото лято спазвах 1вата фаза стриктно и успях да сваля 5 кг за 2 седмици, но след това не продължих... Сега пак съм на нея

Отговорете с цитат
Мнение  
CHECK
CHECK
CHECK
CHECK
Аз изчаквах някой от момчетата да отговорят първо,но тъй като не се включиха аз го направих.Прочети ги тези линкове,за мен най-подходяща разбира се е НВД,но съм спазвала и ротацията и от нея ефекта също е голям.А за добавките,ще трябва да изчакаш мочетата.За мен т. нар. '' South Beach diet'' не е добра,лично аз не бих могла да я спазвам,но не виждам какъв е проблема да продължиш да я спазваш ако всъщност ти действа Wink

Мнение  
Здрасти на всички,

какво стана? Някое фитнес ГУРУ няма ли да сподели тайните на добавките за отслабване Rolling Eyes
Кажете какво да си взема, моля!

Мерси

Отговорете с цитат
Мнение  
Аз не се мисля за фитнес гуру но ще ти препоръчам нещо:
Вземи си един термогенен фет бърнър и течен л - карнитин. Фет бърнъра най - често се зима по 2 капсули на ден. То си пише и на кутийката. За Л-карнитина ти предлагам да си вземеш течен на Експлоуд. по 40 мл. на ден на два порциона по 20 мл единия преди тренировка (30 мин), а другия преди лягане. В почивни дни 4 х 10 мл. Това е най - общо. Wink

Мнение  
Поради заболяването което имаш не смятам че удачно да ползаваш анимал кутс или друг термогенетик. Обикновенно тези препарати повишават кръвното налягане.

Покажи мнения от преди:
Напишете отговор Страница 1 от 1
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети