| Автор |
Съобщение |
Нена
|
 Упражнения
Здравейте!Аз съм слаба-мн малко под нормалното.Искам да попитам какви упражнения мога да правя за да си направя хубаво дупе защото в момента почти нямам,но това да стане без да отслабвам?Също и ако може да кажете как да напълнея малко?
|
| Чет Ное 09, 2006 10:39 pm |
|
 |
Administrator
|
|
|
|
 |
ФИТНЕС БГ
Site Admin
|
Седалищната мускулатура се стимулира много добре от клякане с малка тежест.Добре влият и нападите.За повишаване на килограмите най- добре е да ползваш като хранителна добавка някакъв гейнер.Но постояно мери талията за да видиш дали не качваш там,ако забележиш нещо такова веднага замени гейнера с протеин.
|
| Чет Ное 09, 2006 10:55 pm |
|
 |
FITNES BG
Site Admin
|
Важно е и каква ти е конструкцията - т.е. дали ти е генетично малък или голям таза. Според мен нападите са най-доброто. Има много видове напади - с къса амплитуда, с отворена крачка, негативен, с изнесен крак наляво или надясно спрямо другия крак и т.н. Екстериментирай и виж кой ти действа най-добре - тези с отворена (дълга) крачка влияят повече върху седалището. Важно е и какво ти е състоянието на близките мускулни групи и най-вече на здната част на бедрото. Когато клякаш или правиш напади пробвай различни видове разположение на краката. Има и някои походящи упражнения за седалишния мускул на скрипец - долна макара, застава се прав с лице към скрипеца и се използва приспособление за връзване на кракът, като кракът се движи от право положение (в стоеж) назад без да се сгъва в коляното.
|
| Пет Ное 10, 2006 8:48 am |
|
 |
Нена
|
Благодаря ви!Искам да попитам с клякания за колко време мога да постигна някакъв резултат?
|
| Пет Ное 10, 2006 7:57 pm |
|
 |
FITNES BG
Site Admin
|
Това едва ли някой може да ти го каже във форума - то за човек който те наблюдава в залата (иструктор) ще е трудно да каже. То всъщност няма да е не трудно, а няма да е точно и сериозно. Предполагам, че след 1-1,5 месеца трябва да започне да има видим ефект. При волейбола се наблюдава едно състояние на което му викам "синдром на плоското дупе" и е свързан със статичната работа. Зависи много каква ти е конструкцията. Ако си с много тесен таз може да трупаш много мускулна тъкан върху седалищния мускул (глутеуса) и пак да изглежда добре. Много е важна връзката глутеус-задно бедро, а тя се влияе най-добре от нападите. Комбинирай ги с клякането, ако не в самото начало, то след време ги включи.
|
| Пет Ное 10, 2006 8:54 pm |
|
 |
Dezi
|
Хубавото дупе освен от тренировки, зависи много и от кръста, при някои момичета тои е просто по издаден напред така да се каже има лека чупка в кръста. Виждала съм много момичета, колко упорито тренират за "бразилско дупе", но не могат да го докарат, за съжаление е факт, зависи много от конструкцията
|
| Чет Ное 16, 2006 12:28 pm |
|
 |
ФИТНЕС БГ
Site Admin
|
М да за сажаление има и фактор генетика.Някои наистина са облагодетелствани а други...... е те просто трябва да се постарят повече.Някои успяват.
|
| Чет Ное 16, 2006 8:12 pm |
|
 |
maria
Модератор
|
Тук чета ,че нападите се препочъчват за развиване на седалищната мускулатура.Аз онзи ден за пръв път правих в залата това упражнение-4 x 12. Да не говорим, че предколедно ме хвана мускулна треска  ,питам сега трябва ли да правя напади, като целта ми е да поотслабна?
|
| Пон Дек 25, 2006 6:56 am |
|
 |
M@R#@
Тренер
|
Упражненията и за качване, и за сваляне са едни и същи- дали ще качваш или ще сваляш зависи от брой серии, брой повторения, структура на тренировката и хранене.
Спокойно можеш да правиш напади- с 4х12-15 без тежест няма как да качиш..
_________________ VAE VICTIS
|
| Пон Дек 25, 2006 12:02 pm |
|
 |
maria
Модератор
|
Без тежести правя,явно инструкторът си разбира от работата.За стягане на трицепса да ми препоръчате нещо.Малко работя с ръцете явно,много се е отпуснала задната част на ръцете от лакъта нагоре.
|
| Пон Дек 25, 2006 12:39 pm |
|
 |
M@R#@
Тренер
|
maria написа:За стягане на трицепса да ми препоръчате нещо.
Упражнения за трицепс
Щом имаш инструктор най- добре е той да ти покаже точното изпълнение, че тука колкото и да пишем няма да го обясниме така, както ако го видиш..
Можеш да правиш бицепс- трицепс в суперсерии..
Можеш и да се мажеш с някакви стягащи кремове... Не, че ще се стегнеш от тях, но масажът винаги се отразява добре
_________________ VAE VICTIS
|
| Вто Дек 26, 2006 2:28 pm |
|
 |
nin4eto
Потребител
Местожителство: София
|
С две ръце съм за нападите !!! Правила съм и клекове с лоста ама нещо...не ме натоварват както нападите.
Правя 4 серии по 9 повторения на крак /дъмбели 8.5 единия/ като основно упражнение после допулнително в суперсерии бедрено разгъване и бедрено згъване 3х15 като разгъването е с 10кг. а сгъването с 15кг.  после правя 3х30 за абдуктори и 3х30 за адуктори като ги редувам на машините с тежест за аддукторите - 25, а за абдукторите - 35
Това ми е за крака и дупе, но имам основен проблем  дупето ми генетично е назад издадено и в дънки не изглежда мн добре. Ниската талия не е за мен за6тото половината ми дупе е навън  Ех..ако беше малко по-плоско...
| Чет Апр 10, 2008 9:58 am |
|
 |
Hristo Borisov
Потребител
|
|
| Чет Апр 10, 2008 10:12 am |
|
 |
lemsa
Тренер