Фитнес БГ Форуми
Фитнес Регистрирайте се Профил Лични Съобщения Търсене Въпроси/Отговори Потребители Потребителски групи Вход
Напишете отговор Страница 1 от 1
Храна вместо ваксина срещу грип
Автор Съобщение
Отговорете с цитат
Мнение Храна вместо ваксина срещу грип 
Тази сутрин по БТV имаше интервю с професор Христо Мермерски, виден специалист по лечебно хранене. Той даде в публичното пространство тази рецепта и затова си позволявам да я направя достояние за тези, които не са я чули и се интересуват как да се предпазят от грип без ваксина.
1 кофичка кисело мляко с българска закваска /професорът подчерта-не само жива закваска, а българска/
1 лъжица истински балкански мед
30 грама гранулиран пектин
30-40 грама тазгодишни смлени или скълцани орехи
1 лъжичка канела
Всичко това се обърква и се изчаква около 20-30 минути да набъбне пектинът, след което се изяжда.
За тези, които целят да намалят теглото си, професорът препоръча да изяждат сместа на няколко приема, когато усетят силен глад.
Между другото аз поне чух за първи път този начин за проверка на чистотата на меда: вземаш химически молив,топваш го в меда и драсваш върху негланцирана хартия. Ако линията се разлее, медът не е чист,ако не се разлее- чист е.
Рецептата не се прилага при диабет.

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение

Отговорете с цитат
Мнение  
Според мен това не може да замести ваксината срещу грип

Отговорете с цитат
Мнение  
Не се наемам да споря, не съм специалист в тази област. За първите 4 продукта знам колко са полезни, за канелата бях изненадана, професорът поясни, че подобрява сърдечния ритъм. А иначе не съм фен на ваксините.

Отговорете с цитат
Мнение  
Аз зимам тези неща бес пектина и канелата , но не в смеска , значи съм готов за грипа Very Happy

Отговорете с цитат
Мнение  
Храната предпазва от грип

Покажи мнения от преди:
Напишете отговор Страница 1 от 1
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети