Фитнес БГ Форуми
Фитнес Регистрирайте се Профил Лични Съобщения Търсене Въпроси/Отговори Потребители Потребителски групи Вход
Напишете отговор Страница 1 от 1
Хранителен Режим за Начинаещ
Автор Съобщение
Отговорете с цитат
Мнение Хранителен Режим за Начинаещ 
Здравейте !
Вероятно за по-знаещите във форума това ще е поредната скучна тема за което предварително се извинявам,но като абсолютно начинаещ само с известни познания (от прочетените статий и теми във форума) реших да попитам Вас по-опитните да ми дадете съвет и начални напътствия.
Аз съм на 17 години,висок съм 175см.,тежа 62кг,гръдната ми обиколка е 90см.(издута).Реших да започна да тренирам и искам да повиша мускулната си маса(но запазвайки правилнилните пропорции за отношението ръст/тегло) и да изчистя поне част от подкожните мазнини(макар и да са малко).Но тъй като до сега съм чел само теория по въпросите реших да попитам за някакъв примерен режим на хранене който да спазвам поне 1вите 2 месеца и после евентуално да сменя с по-ефективен.Четох доста хранителни режими обаче те в повечето случаи бяха за хора по-високи от мен тоест нуждаещи се от по бързо нарастване на тяхната маса.Не искам да използвам каквито и да било добавки (не че е много лошо просто искам да опитам да си набавя всичко необходимо от природата Wink ).До сега не съм се занимавал активно и сериозно със спорт.Конкретно бих искал да помоля за съвет относно това какъв от морето от режими да спазвам,че да е добър за мен (със сигурност всеки различен от обикноевното хранене...но все пак).Ако някой реши може да постне и някоя примерна начална програма (макар че има във форума)за 1вия месец която после ще сменя.
БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ОТЗОВАЛИ СЕ!

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение

Отговорете с цитат
Мнение  
Малко ти е рано за чистене... Помисли- след като досега не си тренирал, какво очакваш да се покаже и има ли какво да покажеш, като почнеш да чистиш малкото мазнинки Idea
Мускулите първо се градят и чак после се изчистват от покриващите ги мазнинки, за да се видят хубаво...
За съжаление е невъзможно това да става едновременно...
Виж тук:
http://www.fitnes-bg.com/content/view/14/25/lang,en/
Ето, прегледай и тази тема- там случаят е като твоя.. Има и тренировъчна програма, както и напътствия за хранителен режим... Ако имаш други някакви въпроси- пак питай.. Wink
http://www.fitnes-bg.com/forum/viewtopic.php?t=61

Мнение  
До колкото разбрах от теб трябва да започна да тренирам за мускулна маса тъй като нямам достатъчно такава Wink
В тази тема има доста полезни неща но доколкото разбрах примерната програма е за човек който иска релеф
Цитат:
"Когато искаш да си по-оформен"
пише FITNES BG.Бих искал да попитам с каква програма е удачно да започна като начало за първия месец за мускулна маса,дали тази в линка който дадох или нещо друго?

П.П. Видях кои са основните храни които трябва да ям и които трябва да не ям но при моите килограми и ръст би ли се решил някой да ми даде пример относно това в колко какво да ям (по-добре ще е отколкото аз да си измисля) Wink

Отговорете с цитат
Мнение  
MiTk0__ написа:
До колкото разбрах от теб трябва да започна да тренирам за мускулна маса тъй като нямам достатъчно такава Wink

Правилно си разбрал Wink
MiTk0__ написа:
Бих искал да попитам с каква програма е удачно да започна като начало за първия месец

Първият месец обикновено се прави кръгова тренировка, за да се подготви тялото. Хубаво е да ходиш в зала с инструктор, защото в началото е много важно някой да ти показва и да те наблюдава. Програмата в линка можеш да ползваш след около месец (зависи как ще напредваш). Инструктор винаги може да прецени дали е време..
MiTk0__ написа:
би ли се решил някой да ми даде пример относно това в колко какво да ям

Това е трудничко... Човек трябва да знае ежедневието ти.. Кога ставаш, кога имаш възможност да се храниш, кога тренираш, какви финансови възможности имаш, за да си набавяш необходимите продукти, а трябва и да се приготвят, какво обичаш или не, кога си лягаш... Ако ти кажа да ядеш в 10.00 мюсли с мляко, пък ти си на училище... или в 16.00- пилешко филе, пък майка ти е сготвила свинско с кисело зеле Wink
Не е толкова фатално кога какво ядеш (от позволените храни, де Exclamation ) на този етап... Важно е да ядеш колкото трябва- трябва да има калориен излишък, да се храниш на 2-3 часа, на всеки прием да имаш белтъчен източник и да поемаш достатъчно въглехидрати- мин. 60%- 70% от общият калориен прием за деня, за да обезпечиш организма с енергия, необходима за мускулен растеж.

Мнение  
Благодаря ти за изчерпателния отговор,помогна ми много!

Отговорете с цитат
Мнение  
Направи си хранителен режим, ние ще го оценим. Не вярвам някой да се фане да го направи вместо теб, без да има пряки наблюдения в/у теб.

Мнение  
Моят хранителен режим е доста прост ... Гледам да ям през 2 часа ... Отразява ми се доста добре! Smile

Напишете отговор Страница 1 от 1
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети