|
Страница 1 от 1
|
| Автор |
Съобщение |
zina
Потребител
|
 Целулит
Дайте нещо за този целулит.Знам, че много е писано, но пък и той си е голям проблем.Не съм с наднормено тегло, пък гледам,че май-май ще се сдобия с тази"екстра"
|
| Сря Фев 07, 2007 7:15 am |
|
 |
Administrator
|
|
|
|
 |
maria
Модератор
|
Че то кой ли не се сдобива рано или късно
|
| Сря Фев 07, 2007 7:58 pm |
|
 |
geri
Потребител
|
Мисля,че отварата от коприва помага и тук.
|
| Чет Фев 08, 2007 6:00 am |
|
 |
soulbringer
Потребител
|
Еми движение и пак движение.Няма начин
|
| Чет Фев 08, 2007 11:56 pm |
 |
 |
maria
Модератор
|
Движение, диета, масажи и много вода.
|
| Пет Фев 09, 2007 3:07 pm |
|
 |
geri
Потребител
|
Изчетох трите части на статията в сайта. Имам следното питане: Една приятелка се увива в найлон, след това във вестници, слага едно електрическо одеало отгоре и стои така по 1-1,30 часа.Твърди, че целулитът се изглажда, но на мен не ми се струва така , като я гледам. Има ли логика в подобна процедура? Някой да е пробвал подобно нещо?
|
| Нед Мар 04, 2007 6:59 pm |
|
 |
M@R#@
Тренер
|
Има един "мек целулит", който е оточен и се дължи на задържане на вода в организма... Ако е от този род, той може да се повлияе от такъв тип "сауна ефект" или други дренажни средства... Но резултатът е много временен  ...
_________________ VAE VICTIS
|
| Нед Мар 04, 2007 7:18 pm |
|
 |
Irrina
Потребител
|
Наскоро гледах в интернет един доктор да обяснява какво знае медицината за целулита.
Оказва се, че проблемът не е само в подкожните мазнинки. По неговите думи мазнинките се натрупват между мускула и епидермиса, но не тяхното присъствие прави зоните за изглеждат лунната повърхност. Епидермисът е свързан с едни влакна към мускула все едно е закотвен към вътрешността на тялото.
Тези влакна придърпват енидермиса навътре и заради тях се получава ефекта на вдлъбнатинките в кожата. Аз на това му викам "ефекта на дюшека" Едно време дюшеците бяха такива, че се зашиваха на места от едната и от другата страна, за да не се степва ватата. Не знам дали го обяснявам добре, но точно това е и ролята на тези влакна да придърпват кожата към мускула. Мазнинките се разпределят между тези влакна и не се движат много нагоре-надолу.
Идеята на лекаря беше, че ако тези влакна станат по-пластични ще изчезнат и вдлъбнатинките. Тогава дупето ще изглежда заоблено, но не и целулитно. Той препоръчва масажи, но не от тези дето те удрят, за да ти разбият мазнинките, а от тези дето ти мачкат кожата в различни посоки. Така според него се разтягали влакната и ставали по-еластични.
Така, че май не само отслабването решава проблема. Не разбрах каква е структурата на тези влакна, какво съдържат, защо не са еластични и какви вещества са нужни за да станат по-еластични.
|
| Пон Юни 18, 2007 4:36 pm |
|
 |
|
|
В момента е: Съб Юли 05, 2008 12:24 am | Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
|
Страница 1 от 1
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|
|