Фитнес БГ Форуми
Фитнес Регистрирайте се Профил Лични Съобщения Търсене Въпроси/Отговори Потребители Потребителски групи Вход
Напишете отговор Страница 1 от 1
Ще помогне ли солариум?
Автор Съобщение
Отговорете с цитат
Мнение Ще помогне ли солариум? 
Вчера ни правиха изследвания за остеопороза във фирмата. При мен се откри остеопения. Лекарят не ми изписа нищо, каза да седя повече на слънце, да ям сирене, мляко, да не пуша, да не пия алкохол и кафе, въобще да стана ангелче небесно. Ако ходя редовно на солариум през зимата, че помогне ли това?

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение

Отговорете с цитат
Мнение  
Е,чак пък ангелче Rolling Eyes Щом не са ти изписали калций+витамин D, мисля , че стойностите са ниски.Знаеш сигурно, че трябва да си пазиш изследването и да го носиш следващия път за сравнение.Казвам го, защото преди 3 г. не съхраних моето и нямаше как да се установи има ли прогрес / отрицателен/, или не.Сега ги пазя, ходя на 6 месеца на изследване.
Сега - солариумът ще е полезен,с мярка разбира се, но е по-добре да прекарваш на слънце поне 15-20 минути на ден. Ръцете, лицето , повече открити части да са директно изложени.Разходки-ти май тичаше, такъв спомен имам от постингите ти.Тичай , когато има слънце Razz

Отговорете с цитат
Мнение  
Благодаря за отговора.Нещо ме озадачава.Една колежка има същия показател , а са й казали да пие калций с витамин D по две таблетки-600мг, а на мен не изписаха.Защо така, не разбирам.Да не е забравил доктора нещо, може ли да е различно?

Отговорете с цитат
Мнение  
Лечението на остеопенията зависи от възрастта и наличието на други рискови фактори за получаване на фрактури.

Жени преди менопаузата
Здрави жени, които имат редовен менструален цикъл, не трябва да приемат лекарства за лечение на остеопенията. Те трябва да се хранят здравословно, да поддържат постоянно тегло, да правят физически упражнения и да не пушат.
С повишен риск са жени, които:

* страдат от хронични заболявания
* имат нередовен месечен цикъл

Те трябва да се консултират с лекар!

Мнение  
Прав е Роки.Не мисля,че лекарят е забравил да ти изпише калций Laughing Калцият не е толкова безобиден,виж:
http://www.fitnes-bg.com/%D4%E8%F2%ED%E5%F1/%D5%F0%E0%ED%E8%F2%E5%EB%ED%E8_%C4%EE%E1%E0%E2%EA%E8/%CA%E0%EB%F6%E8%E9_2006110960/

Покажи мнения от преди:
Напишете отговор Страница 1 от 1
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети