| Автор |
Съобщение |
Hristo Borisov
Потребител
|
 протеин веднага след тренировка ?
искам да попитам дали мога да пия протеин веднага след тренировка
в смисъл аз си мисля ,че мога но дали е добре това ? и ако е добре как е деиствието му веднага след тренировка ?
а непосредствено преди тренировка ?
и за какво ще помогне това
в смисъл . пречи ли да растът така мускулите ? ускорява ли ги
бе кажете ми там каквото и даЕ: ) искам само да разбера от рано да не като сам изпил вече 100 дози тогава да се усетя
_________________ Ленивият не иска да оре, поради зимата , затова , когато търси във време на жетва , не ще има нищо
|
| Пет Мар 14, 2008 8:17 pm |
|
 |
Administrator
|
|
|
|
 |
bobi
Потребител
Местожителство: СОФИЯ
|
Аз моя протеин си го пия преди и след тренировка.Няма проблеми да го пиеш даже трябва да го пиеш след тренировка.Тялото гори въглехидратите и протеините по време на тренировка,а протеините са основната градивна единица на мускулите.
|
| Пет Мар 14, 2008 8:21 pm |
|
 |
Hristo Borisov
Потребител
|
ми аз се плаша защото примерно геинера нетрябва да се пие преди тренировка защото мускулите нерастат след това
че да не стане нещо от този сорт
_________________ Ленивият не иска да оре, поради зимата , затова , когато търси във време на жетва , не ще има нищо
|
| Пет Мар 14, 2008 8:26 pm |
|
 |
bobi
Потребител
|
За кво ти е гейнер ти са като си имаш релеф ше се омажеш.Суроватката е по-добър вариант пич
|
| Пет Мар 14, 2008 8:30 pm |
|
 |
Hristo Borisov
Потребител
|
bobi написа:За кво ти е гейнер ти са като си имаш релеф ше се омажеш.Суроватката е по-добър вариант пич
не не аз геинер не пия само го дадох като пример
|
| Пет Мар 14, 2008 8:34 pm |
|
 |
bobi
Потребител
|
Пий го преди и след тренировка няма проблеми според мене.Ако някой има друго мнение да сподели
|
| Пет Мар 14, 2008 8:36 pm |
|
 |
d_best
Потребител
Местожителство: Казанлък
|
Протеина и гейнъра е хубаво да се пият 40 минути преди тренировка и непосредствено след. Това е така защото на организма му трябва време да ги усвои преди тренировката. Веднага след нея се пие защото иначе организма ще започне да гори мускули за да си набави необходимите протеини. А тези глупусти че гейнъра не трябва да се пие преди тренировка не са верни. Преди и след може да се пие, даже ако си с бърз метаболизъм като мен можеш да го пиеш и преди лягане. Също е хубаво да си вземеш креатин и декстроза.  Ще увеличиш значително мускулната маса, сила и ще се бъзстановяваш по-бързо. А декстрозата ще увеличи действието на креатина.
|
| Пет Мар 14, 2008 11:59 pm |
|
 |
vankatamen
Потребител
|
ТОЧНО ТАКА !!!
Аз геинера обаче го пия около 1.30 преди тренировка преди го пиех 40мин преди но не го усещах в началото на тренировката ми след като съм направил няколко упражнения
а сега като ги пия 1.30 някак си имам повече сила и издръжливост от
пия геинер и креатин
|
| Съб Мар 15, 2008 12:40 am |
|
 |
Hristo Borisov
Потребител
|
d_best написа:Протеина и гейнъра е хубаво да се пият 40 минути преди тренировка и непосредствено след. Това е така защото на организма му трябва време да ги усвои преди тренировката. Веднага след нея се пие защото иначе организма ще започне да гори мускули за да си набави необходимите протеини. А тези глупусти че гейнъра не трябва да се пие преди тренировка не са верни. Преди и след може да се пие, даже ако си с бърз метаболизъм като мен можеш да го пиеш и преди лягане. Също е хубаво да си вземеш креатин и декстроза. Ще увеличиш значително мускулната маса, сила и ще се бъзстановяваш по-бързо. А декстрозата ще увеличи действието на креатина.
а какво е декстроза? на таблетки ли е на прах ли е ?
колко стурва и от каде може да си го закупя това нещо
|
| Съб Мар 15, 2008 3:32 am |
|
 |
RockyBalboa
Тренер
Местожителство: Варна
|
В магазините за добавки я има, на прах е сладка е нещо като пудра захар, не е скъпа!
_________________ I'm strong now! Nothing can't stop me! I have a heart like stone and soul like storm!!!
|
| Съб Мар 15, 2008 9:40 am |
|
 |
gigitas
Потребител
|
в аптеките я продават пакетче от 100гр е 75 стотинки,в билата също я има,за суроватъчния протеин се пие сутрин веднага след ставане от сън и след тренировка това ти е задължителните приеми,може да сеприема между храненията,зависи от това колко белтък приемш от храната и от там правиш сметка колко още на прах за да набавиш нужното ти количества протеин за деня.
|
| Съб Мар 15, 2008 10:00 am |
|
 |
lemsa
Тренер
|
декстрозата е въглехидрат-прост!
_________________ NO BRAIN...
NO PAIN!!!
|
| Съб Мар 15, 2008 11:21 am |
|
 |
Hristo Borisov
Потребител
|
а декстрозата по колко гр се пие на ден? с какво и кога ?
и може ли да се пие със сок ?
|
| Съб Мар 15, 2008 2:37 pm |
|
 |
RockyBalboa
Тренер
Местожителство: Варна
|
Декстрозата се пие с креатин.
_________________ I'm strong now! Nothing can't stop me! I have a heart like stone and soul like storm!!!
|
| Съб Мар 15, 2008 2:55 pm |
|
 |
vankatamen
Потребител
|
D-глюкоза
е декстроза нали ?
тоест разновидност на глюкозата
|
| Съб Мар 15, 2008 3:13 pm |