| Автор |
Съобщение |
iavor89
|
 Мускулна треска на гърба
защо при всички мускули треската идва на сутринта а при гърба идава с 1 ден по късно?
защо според вас това е така?
и случвало ли ви се е ?
|
| Чет Яну 17, 2008 3:08 pm |
|
 |
Administrator
|
|
|
|
 |
RockyBalboa
Тренер
Местожителство: Варна
|
при мене при всички мускулни групи идва един ден по късно, мисля че колкото е по голям мускула толкова по късно идва.
П.П не съм сигурен в това което казвам.
_________________ I'm strong now! Nothing can't stop me! I have a heart like stone and soul like storm!!!
|
| Чет Яну 17, 2008 4:20 pm |
|
 |
metoman
Потребител
|
Мда,едно че е до Ген,а и гърба е най-голямата област.......
|
| Чет Яну 17, 2008 4:22 pm |
|
 |
ФИТНЕС БГ
Site Admin
|
Не при всички идва на сутринта за другите мускулни групи. Мускулната треска може да наступи и между 36 и 72 час зависимост степента на тренираност и от скороста на метаболизма. А гърба е комплекс от много мускули наистина много и това също е причина. Замислете се особено тези с повечко опит дали ви се е случвало да усетите гърба уморен по време на тренировка. Не да не можете да изпълните подход а да усетите умора както в бицепса. Много рядко може да се случи това. за това и принципът на инстиктивната ренировка трудно се прилга за гръб.
|
| Чет Яну 17, 2008 4:39 pm |
|
 |
jkklouna
Модератор
Местожителство: Kozloduy
|
Мускулната треска идва постепенно. Ако след тренировка не спите примерно през ноща ще усетите, ако се движите, че малко по малко започва да ви боли тренираното, може просто по-бавно да дойде както каза колегата.
Един трик: може да пиете аспирин, намалява ефекта от муск. треска.
Последната промяна е направена от jkklouna на Чет Яну 17, 2008 5:40 pm; мнението е било променяно общо 1 път
_________________ Do you know what it is to rain in this solitary world? It is because of sadness in your heart that it rains. Do you understand now? Do not be sad and i shall give you strenght and power as much as you desire.
|
| Чет Яну 17, 2008 5:35 pm |
|
 |
vankata_bg
Потребител
|
аз пак като прая гръб на другия ден сам като схванат нз защо
_________________ No Pain-No Game
|
| Чет Яну 17, 2008 5:37 pm |
|
 |
metoman
Потребител
|
За това и правя гърба вторник и сряда почивам!
Ако правя ръце вторник ефективността м ище е намаляла доста и ще чувствам умора,а дори и болка!
|
| Чет Яну 17, 2008 5:45 pm |
|
 |
iavor89
|
ами аз тренирам гърба във вторник и сряда нямам треска на гърба и чак четвъртак сутринта имам мускулна треска
|
| Чет Яну 17, 2008 6:25 pm |
|
 |
metoman
Потребител
|
Амино пиеш ли?По колко часа спиш?Колко упражнения правиш?С какво се храниш?
Всичко зависи от това!
|
| Чет Яну 17, 2008 11:53 pm |
|
 |
adrianii
Потребител
|
На мен метаболизма ми е бавен и например 1 ден натоварвам някаква област на другия ден имам мускулна треска на тази област но на 3 ден вече мускулната треска ми е най-голяма
|
| Съб Фев 02, 2008 4:49 pm |
|
 |
fitness-m.com
Потребител
|
jkklouna написа:Мускулната треска идва постепенно. Ако след тренировка не спите примерно през ноща ще усетите, ако се движите, че малко по малко започва да ви боли тренираното, може просто по-бавно да дойде както каза колегата.
Един трик: може да пиете аспирин, намалява ефекта от муск. треска.
Aко не усетя болката как ще разбера че е влязло.
_________________ Fitness-M.com - Фитнес Онлайн Магазин
|
| Съб Фев 02, 2008 5:03 pm |
|
 |
jkklouna
Модератор
Местожителство: Kozloduy
|
Мускулната треска не е фактор на добрата тренировка.
_________________ Do you know what it is to rain in this solitary world? It is because of sadness in your heart that it rains. Do you understand now? Do not be sad and i shall give you strenght and power as much as you desire.
|
| Съб Фев 02, 2008 5:19 pm |
|
 |
adrianii
Потребител
|
jkklouna написа:Мускулната треска не е фактор на добрата тренировка.
Да де не е добра сигорно когато си правил гърди а имаш мускулна треска на ръцете  . Тогаво верно не е фактор.
|
| Съб Фев 02, 2008 5:24 pm |
|
 |
maria
Модератор
|
Вижте какво намерих в едно женско списание, смятано за авторитетно.Цитирам дословно текста.
“Мускулна треска е специфичната болка или дискомфорт, оставащи от 24 до 76 часа след интензивно натоварване на определен мускул или мускулна група.
Дължи се на много малки разкъсвания в мускулната тъкан, причинени от неравномерно или необичайно натоварване.
Някога са считали, че основната причина за мускулната треска е синтезът на млечна киселина, но тъй като било установено, че тя се разсейва сравнително бързо в тялото, това не можело да обясни болката, оставаща и на другия ден.
Едно изследване пък доказва, че мускулната треска не е предизвикана от болката в повредената мускулна тъкан, а се дължи на подсилващ процес.
Мускулът реагира на тренировката като се подсилва чрез изграждане на нови сегменти в мускулната тъкан.
Този процес кара клетките да нарастват и да упражняват натиск върху околните нерви и артерии, причинявайки мускулна треска.”
Аз лично винаги съм смятала, че е натрупване на млечна киселина и затова от много отдавна в такъв случай пия сода за хляб-знам го от старите туристи и алпинисти. Минава ми мускулната треска или по-точно не ме хваща. Търсих потвърждение на цитираното - не можах да намеря. И къде е истината сега  В някои материали даже пише да не се обърква мускулната треска с малките разкъсвания
|
| Нед Фев 03, 2008 7:22 am |
|
 |
metoman
Потребител
|
Содата яко ти е*ава стомаха,не я препоръчвам!
_________________ Без бодеж,няма растеж!
White Pride World Wide!
Adolf Hitler unser Fuhrer!
14/88
|
| Нед Фев 03, 2008 11:21 am |
|
 |
|
|